Pehmenee pehmenee pehmenee…

Ainakin yläpää alkaa olla sopivan pehmoinen synnyttämään.

Eilen aamulla peruutin pihassamme auton tolppaan, joka oli kirjailmellisesti ilmaantunut kaivuriäijän nostamana puskista. Huolimatta tolpan pöpelikössä vietettyjen vuosien jälkeisestä virkaintoryhdistä, pamautin lallatellen päin. Oho oho mikäs se oli, mikä toi on? Tolppa meijän pihassa, whaat? Ai tää on tolppa, jonka mää pyysin nostamaan.

Isoveljeni kanssa kävin pitkän keskustelun, jonka aikana veljeni tuijotti tyhjää katsettani sekä ilmeellä v**** sää oot tyhmä ja v**** sää oot vaarallinen, eikä tuskin aijo koskaan lainata meille grilliään tai venettään tai ainakaan niitä kahta yhtä aikaa.

Puutarhurin ohjeistaessa vanhan alppiruusun siirtämisessä huomasin päässäni räpsähtäneen päälle saman näytönsäästäjäkarusellin, joka usein rullaa aivoissani appiukon kertoessa salaojasta tai kirurgisesta toimenpiteestä. Puhu vaa, emmää ymmärrä, en tajuu. Emmää ymmärrä. En oo pitkään aikaan enää ymmärtäny mitään. En tajuu, ei oo kapasiteettia, oikeelta menee ohi…Ei mee jakeluun. Ei oo ketään kotona. Kysyköhän se multa ny jotain? Miks se tuijottaa…..Siis mihin sitä multaa ja mikä kuoppa. Ai siis mitä multaa? Mikä hapan maaperä? Blaa blaa..kaivanko mää siis lapiolla jotain johki?

Kirjanpitäjäni meili liittyen alveihin muistutti piin kaavaa ja lähettämänsä laskun kevään sekoiluistani unohdin maksaa.

Eilen illalla kokkasin ystävilleni pitsaa noin kahden tunnin ajan huolimatta Hipin valmiiksi leipomasta taikinasta. Pitelin kädessäni kesäkurpitsaa muistamatta kasviksen nimeä. Onko tää ny munakoiso vai mikä tää ny on, no TÄÄ kuitenki? Laitetaanko tätä? Pitääkö parsakaali paistaa ennen pitsaan laittamista? Ystäväni todettua tuoreiden herkkusienten olevan homeessa, kysyin pitkän huokailutauon jälkeen no haittaakse? Kuulemma saattaa haitata. Kostoksi nappasin kylään erehtyneen ystäväni panttivangiksi ja pakotin mukaan yölliseen siirretäään-kaikki-olkkarin-huonekalut-tapetoinnin-tieltä-ruokasaliin -prokkikseen, jonka alta Hippi yritti hivetä kaljalle. Sää et lähe täältä mihkään koskaan! Kukaan ei lähe täältä mihkään!

Viikonpäivät ovat jo pitkään olleet hubbabubbaa ja uuden tapetin raportin kohdistuskuvio muistutti vaikeudessaan rubikin kuution kääntelyä.

Vanhan porttimme tolpan lailla minulle tuli täysin puskista tieto, että voissa on kuulemma maitoa (!!). Löydän itseni jatkuvasti pöydän alta, jonne väsynyt kaksivuotias on minut neuvotellut purkka-aiheisessa keskustelussa. Mutta ei purkassa oo sokeria äiti. 

Sokeriksi hubbabubbahutun pohjalle Hippi viritti eilen digiboksimme, langattoman netin ja Chromen. Onneksi aivoni ovat jo sen verran mössöä, etten ihan täysin käsitä, kuinka syvällä kauhotaan siinä vaiheessa, kun Nekalan atk-nero ajaa teknisessä osaamisessa keulien ohitse.

Hei heiii! Hei heii! Lähestyn mustaa aukkoa valoa nopeammin.

Hyvää matkaa kaikille!

Share

14 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Nyt on kuule lähtö lähellä! Pesä alkaa olla rakennettu. Been there, done that!

 2. Kotkokakt kirjoitti: Vastaa

  Ahaha, kiitos taas päivän piristyksestä – blogisi on mahtava! Tsemppiä, kyl ne aivot sit parin vuoden päästä taas normalisoituu. 🙂

 3. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Eikää, ihanan pehmeä pää. Repesin tolle homeisten sienten haittaaks se kyselyille, nehän oli vain vähän homeessa 😀

 4. Eevih kirjoitti: Vastaa

  No mutta ollaan täällä näköjään ilman raskauttakin vähän pehmeenä kun mietin luvattoman pitkään että siis mikä voi sisältää maitoa? Että kylläpä ärsyttää kun ei voida oikolukea ja lisätä asiaa mikä mahdollisesti sisältää maitoa…

  Vai täytyykö mun hankkia raskaustesti??

 5. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Tätä menoo pehmenee lukijatkin : D

 6. Kati R kirjoitti: Vastaa

  Ja mä en ole edes satavarmasti raskaana… 😀 Aikanaan kun olin, sain kahdelle synnytyksen käynnistyksen rv 38 koska yläpää pehmeni mut alapää ei…

 7. Ok kirjoitti: Vastaa

  Hahhahhaa sama!! ”siis ompa hassu lause, eihän tässä nyt lue että mikä voi sisältää maitoa..?….? …. Niii-iin siis VOI sisältää maitoa, juu juu” 😀

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Apuaa!

  ..tosin pesä on vielä vähän kesken…

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  JO PARIN VUODEN PÄÄSTÄ!!?

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo tosi pitkään pidin laatikkoa kädessä ja hengittelin ja sitten hitaasti lähdin kyselemään, että niin siis mitäs nyt tehdään..

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahaha! Hei pehmopäät, ettei tulisi enää lisää vääriä raskausepäilyjä, mää äsken korjasin sitä lausetta vähän: nyt siellä lukee VOISSA on maitoa.

  Onko selkeämpi? 😀

  PS. ja oikolukeminen on nykyisin mulle aivan mahdoton tehtävä!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Te ootte kaikki raskaana!

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  HAHA! hyvä kuulla, että muilla on ollut samoja ongelmia 😀

 14. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Ha!! 😀 no ihan varmasti, näitä kun lukee niin pelkästä myötätunnosta pullistuu..! 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.