Pala mielenrauhaa

 

Kaupallinen yhteistyö: If

Muistan, kuinka huojentunut olin saatuamme Pikkuveljelle vauvavakuutuksen jo raskausaikana. Jännitin uutta tulokasta, synnytystä, vauvan terveyttä ja vauva-ajan sujumista, vaikka esikoisemme on pikkulapsiaikana käynyt ihan vain muutaman kerran lääkärissä (muun muassa kerran sen takia, että lapsen pissittua housuihin, diagnosoin hänellä olevan virtsatietulehduksen. Olipahan taas elämäni tähtihetkiä, kun nuori eestiläinen lääkäri maaretkalliomaisesti tuijotti silmiini ja lakonisesti selitti 2-vuotiaille sattuvan tälläistä. Että ihan rauhallisin mielin voitte mennä kotiinne.

Joo, kiitos heiiii! Tästä mennäänkin juuh.

Että yhtään en ole hysteerinen ollut. Olisin todellakin aikanaan hankkinut myös esikoiselle ennen syntymää kaikki mahdolliset vakuutukset, mutta nt-ultrassa saatujen korkeiden riskilukemien takia mikään yhtiö ei myöntänyt meille vakuutuksia ennen lapsen syntymää. Sekoiltuani ja itkettyäni riskilukemien aiheuttaman huolen lisäksi vielä vakuutusyhtiöiltä saamistani pakeista, Hippi muistutti, ettei vakuutuksen saaminenkaan takaisi kenellekään tervettä lasta. Ja ohan tässä kaikesta huolimatta mahollisuus, että se vauva onkin terve.

Elä sie hättäile, istu mättäälle. 

Mutta kyllä hätäilin. Vauvan terveydestä, riskiluvuista, seuraavasta ultrasta, mustan kantokopan rumasta vuorikankaasta, vakuutuksista tai lähinnä niiden puuttumisesta, pinnasängyn puuttumisesta, synnytyksestä, isofixeistä, Hipin valmistautumattomuudesta vanhemmuuteen, tulevaisuudesta, kaikesta. Kuukausien odotus ja suhdelukujen öinen ruletti päättyi vasta synnytyssalissa kätilön kerrottua vauvamme vaikuttavan ihan terveeltä.

Muutama viikko vauvan syntymän jälkeen voitonriemuisena hankin pienelle lapsivakuutuksen. Got it! Got it! JOS nyt vielä tulee jotain. Onneksi esikoisemme tosiaan on aina ollut yleisesti tosi terve ja kaikilta suuremmilta haavereiltakin on vältytty. *TÄSSÄ VÄLISSÄ PAKKO KOPUTTAA PUUTA ja vilkaista vähän keittiön ikkunasta, kuinka kyseinen 5-vuotias juuri tällä hetkellä luistelee vastapäisellä kentällä*.

Pikkuveljen kanssa onkin ollut vähän eri meininki. Hampaita on murskaantunut,
sisäelimiä on ultrattu ja kaikenlaisia flunssiakin on punapäällä ollut paljon useammin. Etenkin alle vuoden ikäisenä pieni oli usein kipeänä ja ramppasimme lääkärissä milloin kovan kuumeen milloin yskän tai korvatulehduksen takia. Kipeän lapsen kanssa on ollut todella helpottavaa päästä vaivatta lastenlääkärin vastaanotolle. (Ainahan emme ole saaneet maksettua lääkärikäyntejä, joten onneksi vakuutuksen olemme saaneet hoidettua…kröhöm.)

Pikkuveljelle saimme vakuutuksen jo raskausaikana. Etukäteen hankittuun vakuutukseen ei tule rajoituksia ja vakuutus toi hiukan turvallisuuden tunnetta pehmittäen vähän raskausajan perusmantraani mitä-jos-kaikki-ei-olekaan-hyvin-mitä-jos-synnytyksessä-käy-jotain-mitä-jos-se-napanuora-puristaa-ja-kätilökin-tiputtaa. 

Meillä kaikki perheen vakuutukset on Ifiltä ja korvauskäsittelyt on aina hoituneet mutkitta esimerkiksi Pikkuveljen lääkärireissuista tai juurikin viimeisimpänä Pietarin reissussa varastetusta kamerastani tuli korvauspäätös tosi nopeasti. Poikien vakuutukset poikkeavat vähän toisistaan, toisella kun on ollut vauvavakuutus, joka on päivitetty lapsen ollessa kahden kuukauden ikäinen ja toisella on vasta otettu lapsiajan vakuutus, jossa on vähän rajoitteita.

DSC_0131.JPG

Tänä vuonna Ifin lapsivakuutus on uudistunut ja vähän selkeytynyt siten, että nyt vauvalle hankittu vakuutus turvaa lapsen elämän raskausajasta vanhuuteen asti. Vakuutusta voi hakea ennen lapsen syntymää raskausaikana (raskausviikon 11 jälkeen- 2 kuukautta ennen laskettua aikaa!). Vastasyntyneen mahdollisten synnynnäisten terveysongelmien lisäksi etukäteen hankittu vakuutus turvaa myös äitiä, jos vaikka joutuu jäämään vastasyntyneen kanssa pidemmäksi aikaa sairaalahoitoon.

Syntymän jälkeen lfin lapsivakuutus sisältää turvat niin arkisten kuin vakavien sairauksien varalle. Vakuutuksen turvin pääsee jonottamatta lääkäriin, ja lapsen sairastuessa vakavasti, hoitoon saa taloudellista tukea.

Vakuutusta voi hakea myös syntyneelle lapselle (7vrk ikäiselle –>) ja hakemuksen voi tehdä netissä. Lisää tietoa Ifin lapsivakuutuksesta voi lukea Ifin sivuilta.

Mukavaa tiistaita kaikille! Koitetaan pysyä pystyssä luistimilla ja suksilla ja malttaa odottaa omaa laskuvuoroa pulkkien kanssa.

Lue myös:

Synnytys – huutoa ja pelkoa sairaalassa

Terkkui vauvakuplasta

 

Share

3 kommenttia

 1. A kirjoitti: Vastaa

  Enpä uskoisi, että vakuutus turvaa lapsuudesta vanhuuteen. Nimimerkillä mulla oli Ifissä lapsena otettu vakuutus ja kappas, tuossa 1,5 vuotta sitten If irtisanoi vakuutuksen (uuden olisin saanut kepeällä 500 euron vuosittaisella omavastuulla, kun ap. vakuutuksen omavastuu oli 0 euroa ja sen piti olla voimassa siihen asti kun oisin ollut 65v.). Että kiitti If ja never again!

  1. K kirjoitti: Vastaa

   Saman asian uhri! Kyllä se pikkasen närästää, kun yli 35 vuotta maksanu vakuutusta ja sitten If vaan ilmoittaa, että nyt se loppuu. Eikä sitä vakuutusta ollut ehtinyt juurikaan käyttämään, mutta maksoinkin sitä siltä varalta, että sitten vanhempana varmaan tarvii. Sinne meni rahat. En aio kyseisen firman kanssa enää koskaan asioida.

 2. If Vakuutus kirjoitti: Vastaa

  Hei! If joutui irtisanomaan joustoturva-tuotteensa hoitokuluturvan vuoden 2016 aikana. Syynä oli se, että kyseinen vakuutusturva oli ollut jo pitkään raskaasti tappiollinen. Jo lainkin mukaan vakuutusyhtiön tulee varmistaa, että kaikki sen tarjoamat vakuutukset ovat taloudellisesti kestävällä pohjalla, ja siksi tähän valitettavaan ratkaisuun aikanaan päädyttiin. Tänä päivänä meillä vakuutusyhtiöissä on paremmat työkalut arvioida tulevaisuuden muutoksia. Emme tietenkään osaa ennustaa tarkkaa tilannekuvaa 80 vuoden päähän, mutta haluamme ehdottomasti pitää asiakassuhteemme ja ratkaisumme kilpailukykyisinä vuoteen 2098 saakka ja siitäkin eteenpäin! Terveisin If Vakuutus

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.