Pääsiäisperinteitä

Pääsiäistä on odoteltu perinteisissä tunnelmissa.

P3100605.JPG

Vitsanhakuretkemme uhattua jäädä vaunujen kanssa loskassa räpistelyksi ja eväiden syömiseksi, mukava rekkakuski ajoi eteemme huutaen ikkunasta kippaavansa viereemme kuormallisen pajuja kissoineen. Keräsimme rekkalastillisen pitkiä vitsoja, joita koristelimme porukalla pitkin viikkoa.

P3160539.JPG

Mummon postittamat rairuohot Poika istutti yllätysvierailulle pölähtäneen Italian serkun kärsivällisellä opastuksella ja naapurin muijalta hakemillaan mullilla.

P3200698.JPG

Eilen heräsimme kuudelta pienen virpojan innokkuuteen. Naapurin muijan kanssa lähdimme urheasti luotsaamaan valoäijää, luuranko/aavetta, vampyyrihirviötä sekä noitaa Nekalan värikkääseen trulliruuhkaan. Vauhdikkailla sankareilla meinasi välillä unohtua vitsan antaminen tai palkan ottaminen ja liikennemerkinkin yksi sankareista sai kaadettua ensimmäisen sadan metrin aikana (!!?).

P3200689.JPG

Monella ovella toivotimme tuoreet terveet ja vaihdoimme kuulumiset. Palkkaa tippui koreihin enemmän kuin hammaslääkäri sallisi.

P3200693.JPG

Pikkutrullit virpoivat Hippiä taas niin maan perkeleesti, että pitkätukan kalsarit repesivät jälleen kerran. (Tällä kertaa aukko ei munanmentävyydessään vetänyt viime vuodelle vertoja.)

P3200701.JPGPitkän kierroksen viimeisellä ovella Poika kutsui itsensä sisälle. Jäimme kahvittelemaan ja syömään ämpäriin kertyneitä palkkaherkkuja.

P3200704.JPG

Pian asetellaan vielä tiput ruohoihin ja ehkä maalaamme kananmunia ennen tulevaa viikonloppua. Äiti tuleeko se pääsiäiskukko tänä yönä? No koska se tulee ? Mutta mitäs jos mää laitan hatun sille jo valmiiks? Mitäs jos mää herään kun se tulee se pääsiäiskukko, onko se iso? No minkä kokone?

Pienen innokas odotus ja yhdessä valmistelu kaikkine loskareissuineen, multapuljaamisineen ja matkan varrella kaatuvine liikennemerkkeineen on vähintään puolet tulevan juhlan ilosta.

 

Iloista pääsiäisen odotusta kaikille!

Instagramissani liikennemerkkitötöilystä KÄÄK! kuvia!

Share

14 kommenttia

 1. Katinka71 kirjoitti: Vastaa

  Hahaa! Maailmanhistorian ensimmäinen ihminen mun perheen lisäksi joka tietää pääsiäiskukon olemassaolosta! 😀 Kaikki nää vuodet on saanut selitellä miks pipo laitetaan pitkäperjantain iltana sängyn alle. Ihan loogista että kukko käy munimassa yöllä 🙂

 2. KateK kirjoitti: Vastaa

  Kyllä meilläkin kävi pääsiäiskukko munimassa. Sehän kuuluu pääsiäiseen, että kukkokin voi munia kerran vuodessa. Selvä se.

 3. Stumpeliini kirjoitti: Vastaa

  Meillä kävi myös pääsiäiskukko! En tiedä miten paljon tämä riippuu alueesta, sillä kovin monta kertaa ei ole tullut sama perinne vastaan. Ei toki ihan jokaisen vastaantulijan kanssa ole tullut tämä puheeksi. Meillä Etelä-Pohjanmaalla oli toki muutenkin vähän eri perinteet, pääsiäisnoidat kiertää viikkoa myöhemmin kuin muualla ja pääsiäisenä poltetaan kokko. Mutta oisko tuossa pääsiäiskukon yleisyydessä kans jotain eroja idän ja lännen välillä?

  Ps. Onpa kiva blogi!

 4. RdS kirjoitti: Vastaa

  Joo, kyllä, virpomistouhu on kokonaisuudessaan aivan huibbutouhua materiaalien hankkimisesta palkkioiden nauttimiseen. ”…yhdessä valmistelu…” on ehkä se olennaisin osuus.

 5. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Meilläkin kävi virpojia, ja eka kertaa pääsin ihan vallan ovelle asti, ennen kuin lähtivät litomaan! Unohdan aina, että palmusunnuntaina ois hyvä nousta ajoissa, ja pukea päälle jotain muuta ku munanmentävät kalsarit, niin malttamattomilla noidilla ja muilla on menny hermot, ku oon säntäillyt etsimässä jotain säädyllistä peittoa itelleni. 😀 Ovella kävi pari merirosvoa ja pikkiriikkinen noita-akka, ja olihan ne hellyyttäviä, kysyivät kohteliaasti saako virpoa, kehuivat pihalle pölähtäneen kissan ihanaksi ja toivottivat hyvää pääsiäistä.

 6. medde kirjoitti: Vastaa

  Meilläkin kukko munii mutta se on niin ovela ettei se koskaan oo mihinkään pipoon muninu vaan ihan mihin sattuu 😀 Tosin kukko yleensä on jättänyt vihjeen tai kartan, jota seuraamalla muna löytyy. 

 7. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Meilläpäin pääsiäiskukko munii yleensä ylösalaisin avatun kirjan sisään, on aapiskukolle vissiin sukua. Mutta ei se muni ennen kuin pääsiäissunnuntaina vasta, pitää jaksaa odottaa vielä.

 8. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Vauhtia kerrakseen! Energiaa poksahtelevia kuvia.

  -Isla

  http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/you-are-perfect.html

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Whaaat! Mää en ees tienny, että se on jotenkin harvinaista! Meillä on aina puhuttu kukosta. Tosin Hippi taisi mainita heillä käyneen pikkutipujen..ja joskus oon kuullu myös pupusta! 😀

  Mielenkiintoista!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei KIITOS tästä! Naapurin muija ehti jo pilkata, kun sanoin että mun mielestä jossain päin Suomea on eri virpomispäivä. Tais jopa vähän naureskella, että ei varmana, sää puhut taas ihan omias…

  HA! Eli näin on!

  PS. Kiitos! 🙂

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, ihan parasta! Nyt seuraamme täällä rairuohoja. Toinen on E R I T T Ä I N harva ja hauska 😀 ;D

  Hyviä valmistelupuuhia sinne myös!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahaha, kuulostaa hyvältä..

  ..meillä ei kukaan tietääkseni edes litonut mihinkään, vaikka taas todella riekaleisissa vaatteissa eräs täällä palkkoineen päivysti, ehkä jo tottuneet…

  Mukavaa pääsiäisen odottelua sinne myös!

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  WHAAT! Tälläisestä kuulin nyt vasta ekaa kertaa!! (teillä on joku keksiny ihan oman kirjastoorin ;D)

  Ja niin, määkin muistelin, että sunnuntaina vasta saa ne munat, joku taisi täällä jo jutella pe-la yöstä…

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, mukava kuulla 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.