Osaan määki niitä viherkasveja siirrellä!

Ystävä hädässä tunnetaan. Kuten esimerkiksi remonteissa ja muutoissa. Ja vähän jopa asuntokauppahommissa. Nekalan muijan mietiskellessä ostamansa asunnon kaupantekokiireiden ja muuttomyllerryksen keskellä, miten saisi vanhasta asunnostaan myynti-ilmoitusta varten hyvät kuvat, taputin rakasta ystävääni olalle kertoen voivani auttaa. IHAN KAIKESSA. Kaikki järjestyy! Mää voin auttaa sua ja ottaa ne kuvat sulle! Kirkkain silmin vakuutin olevani ihan todella taitava sisustussuunnittelija sekä myös puoliammattilainen valokuvaaja!

AHHAHHHAHHAHHHAAA!

Osaan määki niitä viherkasveja siirrellä! Ei siihe mitään ammattilaisia tartte! MÄÄ OON AMMATTILAINE! 

AHHHAHHAHHHAHHAAAA!

Ja muija usko! Tällä viikolla saavuin luottavaisen ystäväni luokse pää täynnä mahtipontista tarmoa ja auton takakontti täynnä vihreitä yrttejä. Lisäksi toin mukanani ”kaikkea hienoa sisustustavaraa”, kuten muun muassa terassimme likaisen pöytäliinan (?), jota olisi voinut ehkä käyttää kuvissa päiväpeittona, ellei kangas olisi ollut todella sekavan värinen ja ihan saakelin punaviinissä. Oho! No ei laiteta tätä.

Saatuamme toisen huoneista kuvauskuntoon, otin ensimmäisen kuvan, jonka jälkeen huusin VITTU EMMÄÄ KYLÄ OSAA KUVATA YHTÄÄN! Ikkunasta puskeva vastavalo pimensi koko ”valoisan läpitalon asunnon”  kuvissa pimeäksi kopiksi ja muutenkin jokainen kuva näytti Myydään sohva! -ilmoitukselta, eikä kämpästä saanut otosten perusteella mitään järkevää käsitystä. EMMÄÄ HEI OSAA! NÄÄ ON IHAN PASKOJA NÄÄ MUN KUVAT HEI.

Tähän väliin esittelen valkoisesta seinästä ottamani kuvan, jonka otin asettaessani kameran valkotasapainoa kohdilleen. Vastamaalatun seinän sävy on kuulemma Lumi.

Juuh, sillä lailla.

Jos kuvissa ei asunnon tauluista heijastunut epämääräisiä valoilmiöitä, onnistuin kyllä itse näkymään asunnon kaikista peileistä. (Huomatkaa valokuvauskruunu!)

Ystäväni katseli hiljaa EMMÄÄ HEI OSAA OIKEESTI VALOKUVATA -sekoilujani ja epätoivoista kameran näppäilyäni, jonka jälkeen lähti ostamaan ammattilaiselle kokista ja sipsejä.

Alkoi olla selvää, että ammattilaissessiossa saattaisi kestää vähän ajateltua pidempään.

Päivän aikana huomasimme myös, että läpitalon asunnossa totta tosiaan yllättävästi näkyy läpi talon huoneesta toiseen (JÄNNÄ!), jolloin toiseen huoneeseen ei voisi huolettomasti siirrellä ylimääräisiä kamoja, joita ei haluaisi kuvissa näkyvän. Kuten ammattilaiskuvaajan päältänsä riisumaa pinkkiä ananasmekkoa, mukanaan tuomia epämääräisiä kankaita, sipsipussia tai esimerkiksi vaikka ylimääräistä pakastinta, jota yritimme jossain vaiheessa piilotella nurkasta toiseen skeittilaudan päällä rullaamalla (ei toiminut!). Vaeltavan pakastimen ja muun piiloroinan lisäksi seuranamme oli myös vaeltava kasvi, sekä vaeltava taulu. Se, joka ei heijastanut valoa rankasti.

Ja kylläpä vaan uskomattoman pakastinvalssin ja sipsipussin jälkeen homma alkoi näyttää vähän lupaavammalta. Pakko ihailla ystäväni rauhallista luottavaisuutta touhuihini, vaikka välillä totesikin huonekasvin vaelluksen menevän aivan liian pitkälle. Ja toisaalta -olemme hilluneet yhdessä niin erikoisissa liemissä, ettei yksi skeittaava pakastin voi horjuttaa henkistä valkotasapainoamme. Tämmöstä tää ny vaan aina o.

Että tulipahan tehtyä ja ammattilainen asuntoilmoitus on nyt eetterissä. Siitä tuli hieno. Käykääpä tsekkaamassa ja muuttakaa kivaan asuntoon Nekalaan! Kauniita tapettejakin siellä, olen vähän harmissani, ettei Tapettitehdas enää valmista tuota haaleaa minttua kaunokaistapettia.

Ja onneksi Nekalan muija pysyy huudseilla myös jatkossa. Olemme tietysti luvanneet auttaa muutossa ja Hippi tulevan kämpän tapetoinnissa, KOSKA OLEMMEHAN AMMATTILAISIA!

AHHAHHAHHAHHAHHAHHAHHHAA!

Ihanaa sadepäivää kaikille! Muistakaa auttaa kavereita, riitti taidot tai ei!

Muita kauniita koteja:

Vilkaisu naapurin muijan kotiin

Serkun herkumpi koti

Matka menneeseen aikaan

Share

2 kommenttia

  1. Ikuinen fanisi Sanna kirjoitti: Vastaa

    Ahhahhah hyvä meininki

  2. Suvi kirjoitti: Vastaa

    Hahah, siellä se kultaköynnös vaelteli 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.