Omat lempparit vs lapsen lempparit

P5180141

Vaatteet, jotka olen itse valikoinut lapselleni kaupassa tai jotka itse hänelle mielelläni kaapista valitsisin.

 

P5180136

Vaatteet, jotka lapseni on itse valinnut kaupassa tai jotka hän itse mielellään kaapista valitsee.

Ilahdun lähes kyyneliin katsoessani Pojan omia lempparivaatteita, jotka ovat niin käyttäjänsä näköisiä. Tietysti! Uusimmat hitit ovat Salama McQueen -paita, joka löytyi Akun Tehtaan Pop Up -kirppikseltä sekä viime viikolla saadut, naapurin pojan vanhat Star Wars -crocsit.

Niputettuani omat lastenvaatelempparini olin itseeni aika pettynyt. Maailman käsi pitääkin minua näköjään aika rankassa niskaotteessa, vaikka yrittäisinkin puolustella monia sinisiä ja tummanpuhuvia valintojani omalla lempivärilläni.

Nyt Poika on usein jo mukana valitsemassa tehdessäni vaatehankintoja, joten ehkä tilanne helpottuu. Tosin monet vaatteet ostelemme kirppiksiltä tai saamme käytettyinä raja-aitojen yli joten aina ei pääse väriä valikoimaan. Tosin juuri ne naapureista kiikutetut vaatteet ovat aina mieluisia, koska ovat kaverilta saatuja.

Värikästä torstaita!

 

Share

8 kommenttia

 1. Kati A_V kirjoitti: Vastaa

  Minusta on mielenkiintoista miten lapsistani (pojat, nyt jo 14 ja 17) vanhempi ei ole koskaan osoittanut mitään mielenkiintoa vaatteita kohtaan. Tai siis käyttää toki vaatteita, juu, onneksi, mutta ei ole ikinä ollut kiinnostunut siitä millaisia ne ovat. No okei, jotain ei ei -juttuja ollut, mutta lähinnä että tuntuvat pahalta tms.

  Nuorempi poika taas ollut alusta asti hyvin tarkka ja halunnut itse valita ja katsoo tarkasti sopiiko yhteen jne.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, tuntuu kyllä vaihtelevan ihan tyyppikohtaisestin nämä(kin) asiat 😀
   Ei meilläkään POika mitenkään ihan hirveen kiinnostunut ole vaatteista, mutta jos on mukana kaapilla tai kaupassa, niin sitten onkin ihan selkeä mielipide asiaan tai ilahtuu jostain vaatteesta vaan ihan hirveesti.
   Harvemmin on ollut vaatteita, joita ei haluaisi laittaa päälleen tms 🙂

 2. Veeamilia kirjoitti: Vastaa

  Oh, vielä on joku vapaa maailman kädestä <3
  Voi Laps <3 <3 <3

  Ja joo, tuo sun ehdotus on karmivan, tasaraitaisen samanlainen kuin omani :/.

  Mä oon niin niuho että yritin pukea puolisoakin kunnes löysin tän nykyisen jolla on AINA musta huppari ja mustat farkut. Mä oon niiiin maailman käden otteessa.

  Kiitos tästä ja hyvä myös minä, koska oon pikkuhiljaa älynnyt että enää en ostele jotain vuoden päästä passeleita ihania kaappiin, koska, niin, sillä alkaa olla jo ihan oma maailma, maku ja oikeus kulkea omanlaisissaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niinpä.. ihana toinen, kun valikoi mitä huvittaa <3

   Olin itsekin järkyttynyt omasta ankeudestani, sinisyydestä ja marimekkoudestani..kröhöm..ja itsekin joskus yritin Hipille ehdottaa ehjiä ja puhtaita vaatteita, se oli hirveä vääryys! 😀

 3. Oija kirjoitti: Vastaa

  On suurta viisautta äitinä perääntyä kun lapsi haluaa pukea tarhaan verkkarit ja taftisen juhlamekon tai teenage mutant ninja turtles -yökkäripaidan, koska siinä on huippu kuva. Itsekin ostan kirppareilta noita ihania minihipsteriasuja, mutta harvoin ne käyttöön päätyvät ja silloinkin melkoisen neuvottelun kautta. Esimerkiksi mielestäni supersöpöt vakosamettipillit – ei tod.

  Poika ei ole niin tarkka vaatteistaan muuten, kun että sanoo selvästi jos EI halua jotain pukea. Tytär (3v) taas valikoi huolella omistaan ja tämä näkyykin siinä, että ollaan tasaisesti myöhässä tarhasta. Tarhastakin on hoitajat kommentoineet, että ”teillä taitaa lapsi saada itse valita vaatteensa” 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kuulostaa nyt kyllä todella tyylikkäältä yhdistelmältä! RISPEKT!!! 😀 😀 IHANA!!

   Joo, ei meilläkään POika niin hirveän kiinnostonut ole vaatteista läheskään aina puettaessa, mutta välillä valikoi ja etenkin kysyttäessä onkin ihan selkeä mielipide 🙂 Kukin tyylillään!

 4. Terhi kirjoitti: Vastaa

  Auuuts, meidän pojalla olisi varmuudella juuri samat lempparivaatteet. Eli etunenässä Ryhmähaut ja etenkin ryhmähaukengät jos lapsi saisi valita TAI jos reppana edes pääsisi joskus vaatekauppaan. Mutta kun meillä äiti (kröhöm) ostelee nettikirppiksiltä lähes kaikki lapsen vaatteet salaa ihan omin päin. Lapsemme ei tiedä ryhmähauvaatteita olevankaan 🙁
  Sen sijaan froteehousut ja -paidat, metsolat, miniconverset, retrokuosit jne täyttävät vaatelipaston. Lapsi parka! Maailman käsi onkin salakavalan äidin käsi!

  PS. kääk miten ihqut nuo yläkuvan (Camperin?) kengät. Kuolen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ah hah hahahahaa! Salakavalan äidin käsi on täälläkin ohjaillut, mutta nyt alkaa olla jo sen verran ikää, että voi itse sanoa, mitä haluaa, niin on vähän muuttunut noista mariraidoista toisiin kuoseihin 😀
   Oih ihanat metsolat ja muut…yhyy..

   Ja juu, nuo Camperit sai anoppi jostain käytettynä, aivan IHANAT!!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.