Ohjaamani elokuvan enskari

Sunnuntain kunniaksi ajattelin pitää pienen atk-ensi-illan ohjaamalleni lyhytelokuvalle, jonka löysin tavaroistani etsiessani Pikkuveljen kela-korttia. Korttia ei tietenkään löytynyt, sen sijaan löysin vanhan passini (2000-luvun kulmakarvamuoti, priceless!), VHS-kasetin tekstillä Vintiöt – ELÄ NAUHOTA PÄÄLLE sekä esikoisohjaukseni Sälekaihtimet.

Kolmeminuuttisen filmille kuvatun pätkän ansioista valikoiduin myöhemmin Berliiniin elokuvakorkeakouluun, pääsin festivaaleille ja halusin palavasti jatkaa ohjaamista ja aloittaa käsikirjoitusopinnot. Myöhemmin ohjasin 45-minuuttisen dokumenttielokuvan, jota tehdessä täysin rauniona päätin lopettaa ohjaamisen sekä suunnilleen kaiken luovuutta vaativan työskentelyn.

Ei kestänyt sydän, ei riittänyt lahjat eikä varsinkaan päättäväisyys tai kärsivällisyys. Sen huomaaminen oli vähän rankkaa.

Klassikkona hautasin kaikki kirjoitukseni ja ohjaustyöni pahvilaatikkoon, enkä ole kertaakaan tosissani miettinyt palaavani alalle. Vuosienkin jälkeen näköjään maistan sydänvereni maun katsellessani maanisessa tilassa luomiani maailmoja, jotka romahtivat milloin puhkipalaneesta mainoskyltistä, vääränlaisesta ikkunasta tai lyttäävästä kritiikistä.

Ehkäpä nyt aurinkoisena sunnuntaina olen valmis palaamaan joihinkin vanhoihin töihini, vaikka ihan smoothisti en niihin pysty suhtautumaan vieläkään. Nyt ensimmäinen pätkä pöytälaatikosta ulos ja se on tosi hieno!

Hyvää sunnuntaita kaikille! Uskokaa unelmiinne!

 

Lue  myös:

Musta keskiviikko

Share

16 Comment

 1. Aivan älyttömän hyvä! Ach, kunpa joskus näkisin dokkarisi!

 2. Lottovoitto says: Vastaa

  Missä se tykkäysnappi viipyilee? Ihanan kaurismäkeläinen tunnelma, joskin astetta pastellisempana. Voit palata ohjaajaksi, emme pane hanttiin.

 3. Wau❤️

 4. Wau! Ihan sika hyvä!

 5. Yks tamperelaine says: Vastaa

  Aivan kaurismäkeläistä minäkin aistin. Todella professionaali työ!

 6. Yritä ees – tätä odotan. Milloin se taas nähdään? Ja jatko-osa sille voisi olla nykyhetkeä – ” Ja näin me yritimme”
  Kiitos Maiju, mukava taas lukea blogiasi.

 7. Ihana☺️

 8. IHANA!!! Suurena Amelie-fanina tässä oli jotain samaa henkeä….

 9. Wau!

 10. Tämähän on ihan huippukamaa! 😊

 11. Kissamuia says: Vastaa

  Ihana!!!!

 12. Asikaine says: Vastaa

  KIITOS KAIKILLE PALAUTTEESTA IHAN TOSI PALJON!! Tuli näistä kommenteista ihan tosi hyvä mieli <3 JEE! Kiitos! Mukava kuulla, että tykkäsitte!

 13. Loistava grafiikka!

 14. Aivan ihana <3 <3

 15. Suomi-Amelie. Toimii ja hyvin! Olet monilahjakkuus.

 16. Ihana. Amelie meets Kaurismäki. Voiko maailmassa olla parempaa comboa.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.