Nouuuuuu!

Rancca viikonloppu sai uuden merkityksen neljä vuotta palvelleen i-luurini jumittuessa perjantai-iltana. Mitä helvettiä!? Huomasin tekstiviestien, kuvien ja Nekalan muijien (äärettömän tärkeiden) whatsupp-keskusteluiden kadonneen. Kylmä hiki otsalla yritin tuloksetta lähettää viestejä, kytkeä jumittavaa ja sammuilevaa puhelinta koneeseen. Kuvien lisäksi eniten pelkäsin yhteystietojen häipyneen bittien tuuliin, sillä puhelinluetteloni on tärkeimpiä työkalujani heti nokkeluuteni jälkeen.

Ahdistuneena häivyin ennen aamukahvia puhelinkauppaan kuulemaan nappisilmäiseltä myyjältä, että se on varmaan juu vissiin rikki. Aika outoo, että ne ois vaa noin kadonnut. Saanks mä viel tsekkaa sitä? Pitkin hampain annoin myyjälle rakkaan puhelimeni pidättäen hengitystä näytön jumittaessa näppäremmissäkin sormissa.

Yhtäkään kuvaa ei löytynyt. Niin tää on varmaan rikki.

no-shit-shitlock.jpg

Ostettuani uuden puhelimen huomasimme nappisilmän kanssa sim-korttini olevan väärän kokoinen uuteen luuriin. Molemmat tiesimme, ettei puhelinkriisini olisi meidän ratkaistavissa, vaan korttiongelma edellyttäisi jonottamista liittymäni liikkeessä. Romautin pääni myyntitiskiin. Nappisilmä tarjosi suklaata. Pakkasi vielä kourallisen mainoskarkkeja puhelinkassiini mukaan. 

Karkkikassi kädessä kävin kotona kuuntelemassa empatiakyvyttömän idiootin Hipin mielipiteen nykytekniikasta, lankapuhelimista ja turhasta skitsoilusta. Poistuin kahvipöydästä olkkariin itkemään ja kirjoittamaan itselleni muistilapun: ensi kerralla pokaa mies, jonka tekninen osaaminen kattaa muuta(kin) kuin vinyylisoittimen ja akkuporakoneen. Esim nykyajan tekniikkaa: tietokone, älypuhelin tms. Kehittyäksesi atk-nerojen tunnistamisessa, tee kuvatesti:

Näyttökuva 2015-2-8 kello 23.33.34.png

Osaako havainnekuvassa näkyvä esimerkkihenkilö mahdollisesti auttaa Sinua älypuhelinongelmissa? Onko hän ehkä atk-nero?

Itkuraivarin jälkeen lähdin liittymäliikkeeseen jonottamaan vuoronumerolla kuusikymmentäkolme. Ei siitä reissusta sen enempää, kuin että numerolla kuusikymmentäyksi oli lankapuhelin kassissa mukanaan (ei, Hippi oli himassa) ja käyntini jälkeen vaihdoin liittymäni pois kyseiseltä firmalta.

Saatuani uuden puhelimen ja sopivan sim-kortin alkoi hermoja riipivä kikkailu tilttailevan puhelimen, kuudentuhannen valokuvan, puhelinnumeroiden ja uuden puhelimen kanssa. Ymmärrän, että vauvan myötä valokuvaaminen on lähtenyt lapasesta. Myös yhdeksänkymmentä kuvaa Nick Caven keikalta on ihan ok ja tuhat kuvaa ihanasta Hipistä menee rakkauden piikkiin. Mutta Kalevan kirkosta kahdeksankymmentäyhdeksän kuvaa tallennettuna puhelimeen..

 

Neljän tunnin sekoilun, siirtojen, poistojen ja pilvien jälkeen sain lähes kaikki tiedot ja kirkkotaiteeni talteen lukuun ottamatta paria bittiavaruuteen menetettyä kuukautta. Olin henkisesti ja fyysisesti takki tyhjänä kaksitoistatuntisen atk -work shopin jäljiltä. 

Jonka jälkeen pistin Nekalan muijille uudella whatsupillani sata emojia, joiden merkityksestä minulla ei ole pienintäkään vainua ja häivyin Pakkahuoneelle Valoa-festivaalille unohtamaan kaiken tallentamatta pilvipalveluun sekuntiakaan lauantaista. 

Tänään otimme takaisin sen, minkä atk viikonlopustani vei.

DSC_0714.JPG

DSC_0717.JPG

DSC_0727.JPG

DSC_0719.JPG

DSC_0738.JPG

DSC_0742.JPG

DSC_0705.JPG

DSC_0709.JPG

 

Mitä tästä opimme? Emme mitään. Shit happens. Kaikesta huolimatta ihanaa viikonloppua. Vielä on tunti aikaa!

 

Oikea vastaus kuvatestiin: Ei.

Kuvatesti Credits: Nyrkkitappelu

Share

12 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Oon pahoillani, mutta nauran täällä taas vedet silmissä. Samoin kun aina sun remontti ja synnytysraivareille! Nää on parhaita! Sori!

 2. annannanna kirjoitti: Vastaa

  Ei jestas mää nauran!!! mut siis oikiasti kauhee tilanne!! Huh, mulla puhelin antaa jo vähän merkkejä samasta ja mitä oon tehny asian eteen? En mitään. Kohta varmasti itkettää.

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jotain iloa näistä mun rankoista edesottamuksista! 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 Hei mä todella pitkään olin jo sanonut, että pitäisi ostaa uus puhelin ennen kuin vanha tilttaa ja pitäis nyt tsekata ne backupit jaadijaadi..ja aina käy näin! Ei pysty hoitaan ennen kuin on pakko ja todella ahdistava tilanne päällä!

  TEE JOTAIN KUN VIELÄ VOIT!

 5. AudreyN kirjoitti: Vastaa

  Mikään ei kuvasta raivontunteita niin hyvin kuin Nick Cagen mielipuolinen naama! Lisäksi maskuliinisuutta uhkuva luolamiesvideo, jossa perusmies ratkoo teknologisia ongelmia perinteisesti väkivallan keinoin, kohdistaen ne kaikenlisäksi luultavasti vielä koneen viattomiin osiin. Kuinka kuumaa…not! 😀

  Mitä tapahtui edellä olevan tyypin lankapuhelimelle? Voitiinko sitä vielä pelastaa vai joutuiko jo viimeiselle matkalle?

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No, itseasiassa en ihan tarkasti kuunnellut, mikä oli homman nimi, mutta ilmeisesti asiakas oli hoitamassa alzheimeria sairastavan äitinsä asioita, jonka kuullessani istuin ymmärtäväisesti naama kiinni omalla paikallani pitäen omia sotkujani ja huoliani ihan pikkuhommina, kiirekin loppui hetkeksi.

  Ja kyllä, voihan Nicolas Cage!! 😀 😀 Ja kyllä teki muutamaan kertaan mieli paiskata jumittava puhelinkin seinälle. Argh, oon todella huono hillitsemään raivoani teknisten vempeleiden jumittaessa, oli se sitten pora, kaukosäädin tai puhelin.

 7. Katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Ei muuten aina auta vaikka mies on ns. alallakin…meinaan mun on, mutta ei se mitään, puhelimet tekee mitä tykkää silti.

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos lohdun sanoista…

  mutta joku näppärä alan tyyppi voisi olla kartalla tietojen metsästyksessä ja backup-systeemeistä. ja auttaa siinä. Nyt kaikki on mun yksin käsissä, eikä ne oo kovin varmat 😀 

  Itte pitää kaikki hoitaa. (ehkä ihan hyvä niin..)

   

 9. ----- kirjoitti: Vastaa

  Saako tälle edes nauraa?

  Rakastan sun blogia!!!!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tuolla kommentilla saat luvan nauraa ihan kaikelle, mitä täällä tapahtuu!

 11. JoYlimys kirjoitti: Vastaa

  Tää tulee nyt surkeesti myöhässä mut yhteystiedot, kuvat yms. voi siirtää vaikka tonne Younited palveluun ja kopioida sieltä uuteen puhelimeen/ läppärille/ padille. Se pitää tietty pohjustaa niin et kun puhelin on vielä ehjä niin pitää tiedot siirtää tonne, sit puhelin ite päivittelee uudet kuvat ja yhteystiedot pilveen ja kun uus puhelin tulee, sille luodaan tili jonne sit imetään kaikki nuo pilvessä olevat tiedot ja ihan kaikki on tallella. Itellä kans siis puhelimen yhteystiedot yks tärkeimmistä työvälineistä ja uuteen puhelimeen siirtyminen oli aika kivutonta tän kanssa 🙂

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos vinkistä! 🙂 Pitääkin ehkä tarkastaa tämäkin vaihtoehto!

  mullakin pilvipalvelusta ja läppäriltä sitten lopulta löytyi kaikki..paitsi parin kolmen kuukauden puhelinnumerot, kuvat, viestit yms, mitä en ollut vielä backupannut..(koska ehtiihän sen sitten joskus, sitten joskus.) Ja niitä loppuja en sitten enää saanut, koska se puhelin ei enää yhteistyötä tehnyt. Byhyy!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.