Näitä kotitöitä vihataan

Huh huh! Kiitos kaikille Freska-arvontaan osallistuneille! Lukiessani kymmeniä siivoukseen tuskastuneita vastauksia tunsin suurta myötäahdistusta. Vastauksia tuli niin paljon, että otannasta oli hyvä vetää nopeita johtopäätöksiä vihatuimmista kotitöistä.

Toki moni vihasi ihan kaikkia kotihommia (perustila!), mutta ylivoimaiseksi ykköseksi nousi kylppärin ja vessan peseminen (hinkkaaminen ja jynssääminen!), jonka jälkeen kakkosinhokkina seurasi lattioiden moppaus (vaikka kuulemma harvoin on edes näkyvissä sitä aluetta mitä voisi luututa.) Kolmanneksi vihatuin puhde on pölyjen pyyhkiminen, jonka jälkeen eniten ahdistusta herätti imurointi.

Yllättävää oli, ettei keittiön siivous noussut vihatuimpien listalla lähellekään top vitosta, ellei mukaan lasketa uunia, jonka hinkkaamisesta puhistiin erikseen useampaan otteeseen. Kuka sitä (uunia) muka jaksaa siirtää pienestä kolostaan? Ei kukaan. 

Uuninpesu on joka kerta ihan hanurista. Välttelen.

Itse välttelen koko keittiön hinkkaamista päivittäin. Vaikka avokeittiö olisi ihana illallisvieraita ajatellen, olen joka ilta onnellinen sulkiessani keittiön taakseni ja istahtaessani olkkarin sohvalle, jonne ei iltapalapöydälle liimautunut puurolautanen paista.

Blogikuplaani on juuri lähiviikkoina tupsahtanut postauksia, joissa rakastetaan sunnuntaisia pyykinpesuja, valkoiset kauluspaidat kuivuvat eteerisesti ikkunoiden edessä ja pesuainepurkit on aseteltu kauniisti mätsäävän pyykkikorin viereen samalla kun pyykkäri itse loikoilee kylpytakkiin pukeutuneena valkoisissa lakanoissa. Ja hahaa: näin homma tuntuu olevan myös lukijakunnassani -pyykinpesun (tai silityksen) mainitsi inhokikseen ihan muutama vastaaja. Mahtavaa!

Itsellänikin on pyykkiangsti vähän helpottanut syksyllä hankittuamme toimivan pesukoneen. Kun vain joku viikkaisi puhtaat vaatteet kaappeihin ennen kuin pyykkivuori ryöpsähtää sinisestä huonekalukassista vierashuoneen lattialle.

Vastauksissa pohdittiin myös MIKSI MAAILMASSA YLIPÄÄNSÄ ON PÖLYÄ?! 

No, jotta siivouspalveluille olisi käyttöä. Epäilen pölyn olevan viekkaiden markkinatyyppien keksintö, jota heittävät meillekin sisälle ikkunoista ja ovista sillä aikaa, kun olen hakemassa lapsia päiväkodista.

Kolme onnellista Freskan kotisiivouspalvelun (3h / alueena Tampere, Turku, Helsinki) voittajaa ovat:

IITEE

MUHKU

ROSA

Onnea voittajille, joille laitan tänään sähköpostia palkinnon lunastamisesta.

Suurkiitos oman elämänsä siivoussankareille osallistumisesta ja armollista arkea kaikille!

Jos ei aina jaksa, kannattaa asennoitua Fuck You Marie Kondo -state of mindilla.

 

* siivouspalvelu saatu Freskalta blogin kautta!

Share

5 kommenttia

 1. Anni Menossa kirjoitti: Vastaa

  Siis toi pyykinpesu. Sehän on kaikista helpoin kotityö, ja meillä on mies varannut sen itselleen – tai siis on niin samperin nopea aina kotona livahtamaan kylppäriin ja heittelemään vaatteita koneeseen. Kyllä vituttaa leikkiä seitsemättä tuntia lapsen kanssa olkkarissa, kun mies lajittelee kylppärissä ja katsoo samalla tabletilta Tapparan peliä. On sitä pienemmästäkin ruvettu eropapereita tilaamaan. (Mutta pakko myöntää, että aika usein, esim. eilen, kun itse pesen, en enää pari tuntia pesukoneen latauksen jälkeen jaksa laittaa sitä pyykkiä kuivumaan, vaan mieshän sen sitten joutuu hoitamaan, että lykätääs sitä eroa vielä…)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha! Siellä on selkeesti tajuttu tuo, mikä täälläkin. Aina, ku viikkailen (silloin harvoin)pyykkejä, niin kattelen samalla jotain sarjaa tai kuuntelen podcastia ja kuppaan yläkerrassa kaikessa rauhassa, vaikka alakerrasta kuuluisi mitä mekkalaa 😀 😀
   Tsemppiä sinne! Jos pyykit on suurin ongelma, taitaa kaikki olla ihan hyvin <3

 2. Maria kirjoitti: Vastaa

  Siis miten tuo uusi pesukone auttoi? Onko kuivaava?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Meillä oli pitkää rikkinäinen pesukone, joka välillä jumitti, välillä ei meinattu saada kantta auki ja pyykkejä ulos. Kaikki ohjelmat kesti pitkään jne. Ja nyt on uusi kone, jonne mahtuu huomattavasti enemmän pyykkiä ja se pesee ne huomattavasti nopeammin ja linkoaa kuivemmaksi jne! PARASTA!

 3. T kirjoitti: Vastaa

  Miehen töissä alettiin vihjailemaan että pitäisikö miehen laittaa silityslaudalle Baileys -pullo, että vaimoa alkaisi silitys kiinnostamaan. No ei oo baileyssiä näkynyt, eikä meikääkään silittämässä!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.