Näin järjestät tunnelmalliset jouluvalvojaiset

Kaupallinen yhteistyö: Jouluradio

Yleensä olemme ennen joulua naapurin muijien kanssa porukalla koristelleet pipareita tai muuten vaan istuneet glögillä ja lämmittäneet joulusaunan. Mietin, että tänä vuonna olisi mukava saada urakoitua joulupuhteita hyvässä seurassa tunnelmoiden. Joulukorttien kirjoittaminen, paketoiminen ja muu jouluvalmisteluihin liittyvä pakollinen hääräys tuntuu paljon leppoisammalta, jos ne hoitaa vaikka naapurin muijien kera jouluvalvojaisissa.

Jouluiset valvojaiset järkkääntyvät helposti. Tarvitsee vain vähän jouluisia herkkuja, joita jokainen voi tuoda mukanaan. Vaikka pipareita, joulusuklaata, juustoja ja hedelmiä. Jonka lisäksi kaikki voivat tuoda pöytään pullon glögiä tai oman hehkuviinireseptin, joista manteleiden ja rusinoiden sekoittelun jälkeen äänestetään voittaja!

Glögin ja joulunaposteltavien lisäksi jokainen voi tuoda nurkissa pyöriviä askartelutarvikkeita sekä paketointimateriaaleja, jolloin kaikki paketit pukinkontissa eivät näytä samasta rullasta ja nauhakerästä käärityiltä. Yhdessä hääräillessä voi paketeista näperrellä hienoja mestariteoksia, kuten vaikka Muita ihania -blogin söpöillä vinkeillä.

Lisäksi valvojaisiin tarvitaan tietysti paljon kynttilöitä, tunnelmallista joulumusiikkia sekä hyvää seuraa, jonka kanssa voi joulupuuhasteluiden lomassa purkaa joulustressiä ja parantaa maailmaa.

Jouluradio sopii taustalle tunnelman tuojaksi! Tai esimerkiksi Jouluradion nettiradioiden uutuus, Happy holidays -kanava, jonka ihanan jenkkinen meininki on juuri sopivan lämmin rauhallisempiin illanistujaisiin ja seurallisille iltapaloille. Nat King Colen samettisia soundeja, Frank Sinatran klassikoita ja Willie Nelsonin raspisia romantisointeja. Ihan mahtava soittari, joka saa kynttilät lepattamaan kuin romanttisen jouluelokuvan loppukohtauksessa!

Jos Happy Holidaysin meininki menee liian rennoksi ja tarvitaan tekemiseen vähän poweria, toinen tunnelmointiin sopiva Jouluradion nettikanava on mainio RnB Christmas, joka on urbaanin ja afroamerikkalaisen joulumusiikin aarreaitta. (Jos nämä eivät kuulosta mieleiseltä joulumusalta, voi Jouluradion erilaisiin nettikanaviin tutustua täällä!)

Hyvän seuran, musiikin ja ihanan joulutunnelman siivittämänä paketointihommat, korttien kirjoittelut, askartelut tai vaikka leipomiset sujuvat huomattavasti tehokkaammin ja mukavammin, hääräilystä voi jopa nautiskella.

Ja tokihan valvojaisissa voi pakollisten puhteiden lisäksi väkerrellä muutakin, kuten vaikka kransseja lahjaksi, kauniita käpykoristeitahauskan joulutyynyn tai jos on naapurin muijaa vastaava neulomisguru, voi nopsaan pyöräyttää jollekin onnekkaalle muodikkaan möhköpipan tai vaikka ihastuttavan kirjoneuleen, joka ystävälläni on kuvassa päällään! Whaaat!!?

Olin naapurin muijan kutomasta neuleesta jopa niin hämmästyksissäni, etten edes kysynyt, mikä luomus vikkelillä puikoilla on tällä kertaa valmistumassa…

Niin, kyllä välillä kannattaa olla megahygge ja jouluvalvojaisissa jos jossain on hygge vahvasti läsnä! Leppoista ja tunnelmallista joulunodotusta kaikille!

Lue myös:

Miksi kääriydyn korvalappustereot päässä Miami beachilla sikiöasennossa rantahiekkaan mutisten kaiken olevan typerää jenkkipaskaa?

Möhköpipan neulomisohje

Share

2 kommenttia

  1. Sandra kirjoitti: Vastaa

    Hei, kiitos tästä! Oon tänään kuunnellut vaan tuota Happy Holidaysia ja se on IHANA!Kiitos blogistasi muutenkin,ihan hykerryttäviä postauksia ollut taas tässä kuussa.
    Hauskaa joulua sulla ja perheellesi!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Se on ihan huippu kanava kyllä! 🙂 Ihanaa, kun luet ja hauskaa joulua itsellesi myös!! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.