Vappuna kokkasimme naapurin muijan kanssa kilpaa kurssilla oppimiamme tapaksia. Kurssin Gordon Ramsey antoi vielä kotiläksyksi jälkkärin, sitruunasilkin aka possen, valmistamisen. Naapurin muija oli tietysti hikarina tehnyt läksynsä ja tarjosi meille vappunaamiaisissa possea jälkiruoaksi. Itsehän toin vappupöytään ’paistetut manchegot’, jotka eivät olleet leivitystä tai paistinpannua nähneetkään.
Minä 0 – Naapurin muija 6
Sitruunainen posse oli taivaallista silkkiä! Ihana jälkkäri-idea, jos panna cotta alkaa ottamaan pannuun. Posse on (kuulemma) helppo ja yksinkertainen kokattava, jonka voi tehdä jääkaappiin valmiiksi muutamaa tuntia ennen juhlia tai vaikka jo edellisenä päivänä.
Posse
8 dl kuohukermaa
2 dl hienoa sokeria
0,75 dl sitruunamehua (2 sitruunaa) tai limemehua ( 3 limeä)
Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon mehu, kiehauta uudelleen. Kaada annosvuokiin tai pieniin laseihin ja laita jääkaappiin kelmujen alle hyytymään. Posse on valmis hyydyttyään pari tuntia tai seuraavana päivänä.
Raikasta sunnuntaita kaikille!
Epätietoinen Tampereelta ihmettelee, mikä possessa saa aikaan hyytymisreaktion? : D Sulanut sokeri? Öööö… Se happo? Mitämitä. Oon ihan confus.
Nyt vedän aikas mututuntumalla muistikopastani, mutta muistelisin sen kurssin vetäjän sanoneen, että kemiallisen reaktion seuraksena sitruunan happo hyydyttää kerman.
Oikein 🙂
Vau, vähänkö lähtee kokeiluun! Housutkin kiristää jo valmiiksi joten siitäkään ei tarvitse välittää.
Joo, se oli siis iiihanan herkullista. Ihanan kirpeää, mutta samalla vanukasta. NAM!
Aika vaihtaa siis hameeseen (kesä tulee). Pus.
Huh, nyt voin taas jatkaa elämääni normaaliin tapaan.
Mekko päälle ja possea jääkaappiin! 🙂
No nyt mä kokeilin! hyvii! http://www.lily.fi/blogit/kao-kao/lemon-posset