Muodonmuutoshuone ennen – jälkeen-ennen-jälkeen-välillä-jälkeen

Hipin sieluakin levottomampi ruokailuhuone on reilun vuoden aikana vaihtanut käyttötarkoitustaan varastosta keittiöksi ja makuuhuoneesta jalkapallokentäksi. Silti sinnikkäästi arvon aatelisneitinä nimitän huonetta ruokailuhuoneeksi -tai jopa -saliksi, vaikka huonetta pitäisi kutsua sekopääksi!

Määrätietoinen suunnitelma on joskus hankkia huoneeseen kahdeksan hengen pelkistetty ruokailuryhmä, laittaa muutama kirjahylly ja vaihtaa tapetit(!!). Turkoosit vaginahenkiset tapetit ovat ehkä liian tummat ja mahtipontiset meille, vaikka ovat väliaikaisesti ihan hauskat. Huoneen remppa kuitenkin odottaa vielä vuoroaan, joten otamme kaikki irti dramaattisesta ja _’ylimääräisestä’_ tilasta, johon ei ole hankittu vielä ainoatakaan huonekalua. Ei ole sopivia tullut vastaan ja huonekalut veisivät tilaa, kun huone muuntautuu vielä väliaikaiseksi olkkariksi olohuoneen tapettirempan ajaksi.

Eipä käy elämä tylsäksi.

DSC_0423.JPG

Keittiöremontin ajaksi teimme ruokasalista väliaikaiskeittiön.

DSC_0425.jpg

Seinän sisään upotettuun lukolliseen kaappiin sain ruokatarvikeet ja astiat pieneltä tutkijalta piiloon.

DSC_0427.JPG

Rempassa ei ollut hätää, koska huone palveli kodikkaasti keittiönä, vaikkei sisältänyt hanaa ja hellaa. (Tosin intensiivisimmän remppajakson (aka persejakso)elimme Hipin kanssa lähinnä halvalla kaljalla ja kävimme maalin kuivuessa syömässä naapurin notkuvassa ruokapöydässä  , muistaakseni…)

IMG_2049.JPG

Muutettuamme taloon remppasimme yläkertaa ja ruokailuhuone oli viiden kuukauden ajan koko perheen yhteisenä makuuhuoneena. Ikkunoihin ja oviaukkoihin ripustimme pussilakanat. Helpompi olisi toki ollut asentaa verhot kuin viritellä lakanaa joka ilta ikkunoiden karmeihin. Ääliöistä kärsii koko perhe, mutta Poika nukkui makoisasti Hipin vanhojen kukkalakanoiden peittäessä keittiöstä ja olkkarista kantautuvan valon.

Vaikka rakastan yläkerran rauhaisaa ruusukammaria, alakerran väliaikamakkarissa oli ihana herätä keittiöstä kantautuviin höpötyksiin ja kahvintuoksuun. Avasin pussilakanaoven ja makoilin tarkastellen muiden puuhastelua keittiössä. Jalkapallon potkimista ja kaappeihin piirtelyä.

IMG_2118.JPG

Emme ole tehneet ruokasalissa vielä muita kunnostuksia, paitsi heti alkuun pakotin Hipin oikaisemaan keittiöön vievän oviaukon _kaariholven_, joka sai minut raiteiltaan.

IMG_2116.JPG

Mikä vikä tässäki ny muka on? Tää on miusta tosi hieno. Koko talo on ihan rempassa ja siuta ärsyttää yks saatanan kaari.

DSC_0393.JPG

Hipin Italian rakkaus Botticellin Venus (aito) ja minun Siekkarini ovat vakiinnuttaneet paikkansa jonkun neuvokkaan neropatin ripustettua ne huoneeseen muuttopäivänä.

DSC_0394.JPG

Huoneessa on ollut monenlaisia eriparisista huonekaluista kasattuja ruokailuryhmiä ja räsymattoja. 

DSC_0410.JPG

Huolimatta väliaikaisratkaisuista, olemme jo monta kertaa nauttineet tunnelmallisesta ruokasalista ja viettäneet vaginahuoneessa hauskoja hetkiä.

4.JPG

DSC_0388.JPG

DSC_0602.JPG

Tällä hetkellä huoneessa on tee-se-itse ruokailuryhmä. Vanhan yksiöni alkovin verho peittää alleen Hipin Pispalan kämpän keltaisen pikkupöydän ja naapurista lainatun apupöydän. Kannoin kellarista pöydän ympärille dyykattuja tuoleja, joiden valkoiset putket voisi maalata mustaksi. –Mikä vikä näissäki ny muka on? Nää on miusta tosi hienot valkosena.

DSC_0608.JPG

Naapurin muijan ovenkahvaamme jättämät vaaleanpunaiset pellavaverhot mätsäävät tapetin haaleaan roosaan. Keskuudessamme on yllättäen romanttinen huone. Hämmentävää. Ehkä katamme jonain iltana romskun illallisen ennen kuin kynttilöiden liekit lepattavat muutoksen tuulien taas puhaltaessa…

 

Romanttista tiistaita kaikille!

Share

28 kommenttia

 1. Laura T. kirjoitti: Vastaa

  Siis jos ihminen jotain tarvitsee niin se on kyllä vaginahuone. Kannattaa varautua, Deko haluaa ihan varppina tehdä jutun tuosta vintage-vaginasta. Ihana!

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Missäs piilossa tämmöinen blogi on täällä ollut!?! Ihan parasta :o)

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hah! 😀 Deko tästä vielä puuttuukin, Avotakkikin kun koko ajan kärkkyy!

  Vaginahuone on jees, mutta nyt meillä on kaksi vaginahuonetta, koska olkkarissa on keltaisena tuota tapettia, aka Vain elämää -tapettia! (Vain elämää -sarjassa on tuota siellä kartanossa ainakin keltaisena ja punaisena 😉

  Josta tulisikin mieleen, että pitäisi ehkä pitää pienet Vain elämää -sessiot ennen tapettien vaihtamista…hmm..alan innostua tästä ajatuksesta juuri nyt todella paljon..

   

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Täällä tämä Nekalan kätkössä! Kiitos parhaasta kommentista!!! 🙂

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Lähinnä teen sellaisen Vain Cheekkiä -jakson täällä meidän olkkarissa!

 6. jermia kirjoitti: Vastaa

  Huippuihana kuva toi, missä on erivärisiä tuoleja ja pöytiä! Tuollaista itsekin kaipaan 😛

 7. Raato kirjoitti: Vastaa

  Haha, löysin blogisi joku päivä ja luin sitten neljältä istumalta koko setin. Kiitos toistuvista tirskahduksista ja suoranaisesta huutonaurustakin useampaan otteeseen. 😀 Nyt voin hyvillä mielin laittaa tämän lukulistalle ja olla ajan tasalla.

  Haluan vain jättää tämän biisin tähän. < 3

 8. Spf kirjoitti: Vastaa

  Voi ei, olen aina pitänyt tuosta Gammal Svenskan tapetista, mutta nyt näen siinä jatkossa ikuisesti vaginoita. Onneksi ei ehditty omaan kotiin laittaa:D

 9. Enne kirjoitti: Vastaa

  Mulla pyörähti päänsisäisessä jukeboxissa heti käyntiin ”Väliaikaista kaikki on vaan…” 😀

  Ja miten raikkaalta (…) ”turkoosit vaginahenkiset tapetit” kuulostaisikaan sisustuslehden sivuilta luettuna, kaikkien niiden sataan kertaan nähtyjen ”rouheiden ratkaisujen” ja ”meillä ois tällanen industriaalihenkinen keittiö ja muussa sisustuksessahan yhdistelemme roskalavalöytöjä moderneihin klassikoihin” ja muiden latteuksien rinnalla! Ehdottomasti jatkoon!

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, mukava kuulla!

  Itsekin tykkäsin siitä vaiheesta, kunnes punainen pöytä muutti keittiöön remontin valmistuttua. Olen pakkomielteinen sen punaisen pöydän kanssa, se kuuluu keittiöön 🙂 Ostin sen kaksitoista vuotta sitten kirppikseltä ja olen raahannut jokaisessa kämpässä mukanani, mahtui tai ei..ok, en ottanut sitä Berliiniin, mutta kaikissa muissa se on ollut…

  Nyt meet vaan kirppikselle metsästämään erivärisiä tuoleja tai hankit värikkään pöytäliinan ja maaleja 😉

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihanaa! En osaa päättää, iloitsenko enemmän tuosta laittamastasi biisistä vai kommentistasi vai tuosta biisistä vai tuosta kommentista vai biisistä vai kommentistasi…

  Kiitos!! 😀  JEE!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, voi ei!! Jossain vaiheessa eilen hätkähdin, että mitä jos joku, jolla vaikka on tuota tapettia, pahoittaa mielensä kuva-analyysistäni. 

  Mielestäni tuo on hieno tapetti ja vaginat on ihan jees. Siksi en myöskään kiirehdi sen pois ottamisen kanssa (kuten esim kaariholven, joka sai lähteä ennen muuttolaatikoiden tyhjentämistä). Tapetti ei vaan ole ihan meidän tyylinen. Eniten hämää liian tumma väri ja mahtipontisuus, haluaisin ehkä vähän vaatimattomampaa, esim kukkia tai 50-luvun ohutta kuvioo, jotain suomalaisempaa, pelkistetympää…ei niin koristeellista svenskaa..Ja vielä lisäisin, että lähes kaikki tuon ajan ”ornamenttimaiset” ovat vaginoita, kun minä niitä tulkitsen. 

  ..ok kaivan omaa hautaani, niin kuin joka kerta, kun alan tapeteista vaahtoamaan…

  Laita vaan tuota gammal svenskaa, se on oikeasti hieno. Ja vielä liputtaisin, että se on oikeeta paperitapettia, pinta on ihan tosi kaunis.

  <3

   

 13. Laura T. kirjoitti: Vastaa

  Huhhuh, aina vaan paranee. Näen jo silmissäni Dekon jutun, jossa huone on täynnä hippejä ja värejä. Kynttilät palaa ja joku on noussut laulamaan. Jutun otsikkona: Kylmästä lämpimään: Vaginahuoneesta kuoriutui harmoninen karaoketila.

  Jään odottamaan.

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 😀 Ah hah haa!

  Vaginat saavat olla jatkossa vielä ainakin jonkun aikaa!!

  Ja hei, äläpäs morkkaa siellä. ”muussa sisustuksessahan yhdistelemme roskalavalöytöjä moderneihin klassikoihin” on juurikin totta! Paitsi niitä klassikoita on meillä roskalavahommia huomattavasti vähemmän, mutta haluaisin niitä lisää!! (Olen juurikin sitä Avotakan aivopesemää sakkaa klassikoiden metsästykseni kanssa, myönnetään!!)

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Älä yllytä, olen hullu! 

  Katsojat itkisivät varmasti…

 16. Laura T. kirjoitti: Vastaa

  Mää itken aina.

 17. Spf kirjoitti: Vastaa

  Meillä tuo vaihtoehto jo ehdittiin haudata, koska puoliso ei pitänyt kuviosta, vaikka onkin muuten mahtipontisten paperitapettien ystäviä. Vagina -mielleyhtymä olisi tietty saattanut houkutella miehen innostumaan tapetista.Tämähän voisi olla myös eroottinen tapetti makuuhuoneeseen. Yksi seinä tällä ja yksi jollakin penis-kuvioidulla. Siitäkin saisi hyvän sisustuslehtijutun…

 18. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Haluaisin kysyä, että miten saat nuo h******n design-valopallot (la case de coussin Paul) pysymään noissa valoissa kiinni? Mulla on samanlaiset, eikä ne pirulaiset pysy millään! Yritin ripustaa yhtenä iltana ja luovutin, kun yhden sai kiinni niin toinen tipahti – ja kissat nautti. Jouduin sitten laittamaan pelkät valot ilman noita design-palloja.

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sama! Surusta, ilosta ja muuten vaan.

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Voiko olla, ettet ole laittanut niitä teräviä valoja tarpeeksi pallon syvälle sisälle? Koska itse laitoin ne myös ensin virheellisesti siten, että tökkäsin hennosti valon pallon kyljessä oleviin reikiin. Mutta naapurin muija, jolta tuon pallovaloidean pöllinkin, neuvoi, että ne todella laitetaan sinne sisälle, jopa vähän väkivaltaisesti työnnetään kuoressa olevan viillon läpi, siten että vain johto tulee ulos ja koko tuikku ja kanta ovat siellä pallon sisällä.

  En tiedä, onko noissa valmistajakohtaisia tms eroja, mutta tuo tuli nyt alkuun mieleen.

  ehkä tästä on apua?

 21. empuska kirjoitti: Vastaa

  …no kyllä minä vieläkin ottaisin sitä johonkin seinälle tehosteeksi, vaikka kuinka joku (muukin) niissä näkee jugend-vaginoita!

 22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Mahtava eroottinen idea! Koita vielä saada svenska gammal läpi tuolla 😉

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ehkä juuri siksi! 🙂

  Se on oikeesti hieno tapetti !

  (I)   (I)   (I)  (I)

  keksin tuollaisen vaginamerkin. 

 24. honeychile kirjoitti: Vastaa

  Hankin tänään ko. valot ja kommenttisi palasi alitajunnasta kummittelemaan, kun pallot yksitellen tippui lattialle. Mieskin kommentoi, että ne on nättejä kuin macaronit, mutta pohjimmiltaan yhtä ranskalaisten kierosti suunnittelema pirullinen kidutus valmistaa.

  Mutta! Valmistajan sivuilla on video siitä, miten ne pallot pitää laittaa! Siihen valmiina olevaan reikään pitää saksilla tehdä pieni viilto, että sen koko lampun kantoineen saa sinne pallon sisälle ja se johdossa oleva pieni muovilenkki peittää aukon! Johan alkoi lyyti kirjoittaa 🙂

 25. Raisaliitto kirjoitti: Vastaa

  Tää on ihan kamala blogi! Mäkin haluun vaan oman hipin ja muuttaa hulluun hienoon puutaloon vaikka sitten Nekalaan tai Pispalaan! Sä olisit sitten mun sisustusguru.

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei sää sentään voit juoda VIINIÄ!! 😀 jos yhtään lohduttaa <3 <3

 27. Taigu kirjoitti: Vastaa

  Haha! Mahtavaa kuulla vaginahuoneesta ja muutenkin hauskaa luettavaa. Googletin väliaikaista tapettia jos sellaista olisi minkä saisi halutessaan kätevähkösti irti. Ei ole vielä löytynyt mutta päädyin tänne.:D

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtavaa, että päädyit! ja suoraan vaginahuoneeseen vielä, hienoa! Toivottavasti tulet toistekin 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.