Möhköpipan neulomisohje

img_2980

Kassi-Alman lahjakassikalenterin toisesta kassista ilmestynyt naapurin muijan neuloma pipa on herättänyt ihastusta, niin livenä kuin atk:ssakin.

pb120227

Aloitin täydellisen möhköpipan metsästyksen pistettyäni silmäni Turussa Varjo Gaalan siivousmeiningeissä Mamma rimpuilee- blogin Lauran mainioon jättipipoon. Määkin haluun tollasen! Muutenkin ajattelin vähän yrittää matkia kelpoturkulaisen mamman hauskoja blogijuttuja. Ha ha. Pipa on vain pahaa-aavistamaton alku kunnon psykopaattiselle matkimiselle ja vainoamiselle..kjäh kjäh kjäÄÄÄÄH

Niin. Viikkoa myöhemmin kieltäydyin lähtemästä naapurin muijan kanssa kädentaitomessuille, mutta lopulta naapurin tullessa kotiovelta hakemaan, myönnyin lähtemään messuseuraksi. Ja meillä olikin kädentaitomessuilla hauska päivä, johon sisältyi lokkilounas maistiaisosaston juusto- ja leivonnaistiskeiltä, Jukka Rintalan semiprameisiin asuihin huipentunut muotinäytös, muovisia Sarvis-löytöjä keräilymessujen puolella sekä langat himoitsemaani MÖHKÖPIPAAN.

Itse olen kämmäri neulomishommissa, mutta naapurin muija on kadehdittavan taitava. Ja niin rakas ystäväni lupasi neuloa toivomani pipan.

neule

Jo samana iltana sain Wanhan Tapin neulekerhosta kuvan hyvin etenevästä prokkiksesta ja vain viisi päivää myöhemmin täydellinen muhkupipa oli jätetty ovenkahvaamme. Ihan mahtavaa!

Iloksemme sain naapurin muijalta ohjeen täydellisen möhköpipan neulomiseen.

Naapurin muijan neulepipan ohje:

Pyöröpuikko numero 7 jos käsiala on löysähkö, numero 8 jos käsiala on kovin tiukkaa. Tämä pipo on tehty numerolla 7. Luo 56 silmukkaa. Kudo 2 oikein 2 nurin niin kauan kunnes pipon korkeus on 25 cm. Sen jälkeen kudotaan ainaoikein 10 cm. Lopuksi kavennetaan fiiliksen mukaan niin, että kavennuksiin menee n. 5 cm.

Tämä pipo kavennettiin neulomalla joka kahdeksas silmukka kaksiyhteen. Seuraavalla kierroksella ei kavennettu, sitten taas seuraavalla kierroksella joka kahdeksas silmukka kaksiyhteen. Taas kierros ilman kavennuksia. Tätä jatketaan niin kauan kunnes jäljellä on n. 10-15 silmukkaa ja vedetään lopuista silmukoista lanka läpi, kiristetään ja päätellään. Valmis!

Pikaohje:

– 56 silmukkaa pyöröpuikoille nro 7

– Neulo 25 cm 2 o 2 n

– Neulo 10 cm aina oikein

– Kaventele 5 cm ja päättele

Omaan pipooni ostin kolme kerää Sydney-villalankaa Villakamarilta. Lanka on ihanan pehmoista villaa ja langanpaksuus vaihtelee tehden piposta sopivan piskuisen. Tästä linkistä löytyy kyseisiä keriä Villakamarin verkkokaupasta.

Pyysin itseasiassa, että taitava naapurin muija voisi jakaa blogissani useamminkin ihania käsityöohjeitaan. Jos hyvä säkä käy, ehkä voisimme myös saada..

neule2

..esimerkiksi ihanan lettipipan neulomisohjeen, jollaisen näppärä ystäväni itselleen hetkessä hujautti.

Rauhaisaa itsenäisyyspäivää kaikille ja naapuriin kiitos pipasta!

Share

6 kommenttia

 1. Kamuska kirjoitti: Vastaa

  Tämä on niin ihana blogi. Etenkin täällä huokuvan ystävyyden takia, huikeita nuo sinun naapurin muijat ja teidän ystävyys ja kaikki jutut, mitä niistä kirjotat. Olen nuorempi kuin te ja silti tuntuu että jo nyt kaverit ovat hajaantuneet omien poikakavereiden ja muiden mukana ettei enää olla niin tiiviisti tai läheisiä. Miten kivaa, että joku tulee kotoonta hakemaan johonkin ja tekee pipan (A!!!) , kun toinen ei osaa. Toivoisin, että kun itsellä joskus on (toivon niin) perhettä ja työt ja kaikki, että vielä olisi hyviä ystäviä. HYVÄ TE! Kiitos blogista muutenkin, tämä on parasta viihdettä.
  Ja liikuituin kun luin tuon Mammatyylien jutun naapuristasi. Paljon voimaa hänen perheelle.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   HIh, kiitos kivasta kommentistasi!

   KYllä vaan ystävät on ihan parhaita ja tärkeitä! <3 Perhe-elämäkin tuntuu hauskemmalta, kun välillä on ihan omia juttuja kavereiden kanssa ja toki heidän kanssa on muutenkin ihana jakaa arkea ja juhlia ja murheita, kaikkea. Ystävät <3

 2. miipeli kirjoitti: Vastaa

  Ihana pipa! Pakko tehä itelle kans! Semmone kysymys tuli mieleen että montako tuommosta 50g kerää siihen menee?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin on, suosittelen tekemään 🙂

   KOlme kerää meni tuohon pipaan tuolla ohjeella.

 3. miipeli kirjoitti: Vastaa

  Oho tuollahan se luki kun tarkemmin katto, sori!

 4. Sanjana kirjoitti: Vastaa

  Voiha pylly. Asioikseni tätä varten ostin pyöröpuikot ja katoin kyllä koon. Mut en tiennyt, että niitä on eri mittaisella narulla, yhy! Eiku huomenna uudet ostamaan, haluan möhköpipon 😀 piti ettiä tää ohje ku muistelin että sulla oli helpon näköinen pipo-ohje jossain!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.