Mitä asuinalueestani Nekalasta ajatellaan?

”Jos Neksuun aikoo muuttaa asumaan,niin kannattaa asentaa tuplalukitukset ja muut murtosuojaukset.Koskaan ei tiedä kuka ovesta tulee läpi kangella.Varsinkin kun keväällä vapautuneilla alkaa talven tullessa tulla kylmä”

”Jos kangella tullaan, ei lukoista ole mitään apua. Jos ovi kuitenkin on ihan tavallinen.”

”Nekala on mitättömän näköistä aluetta. Spuget ei tietenkään kaunista kuvaa. Teollisuusaluessa on jotain tyyliä, kylläkin.”

”omakotialue? ne kämpäthän on siellä pääasiallisesti siirtolapuutarhamökin kokoisia.”

”Kun kerran Nekalasta pääsee pois,niin ei sinne toista kertaa halua mennä.Ei kannata sortua mihinkään remonttitarjouksiin tai muihin houkuttimiin.Koettavat jekuttaa muuttamaan uusilla tapeteilla ja maalatuilla seinillä jne.Ei ole kiva kun naapurissa ryyppyjengi metelöi yöt ja päivät läpi vuoden.Omaisuuttansa ei voi hetkeksikään jättää mihinkään,sillä Nekalan pitkäkyntiset vievät kaiken”

”oon just nimenomaan muuttamassa tonne ylempänä keskustelussa mainitulle Nekalan Riihitielle. Tykkään käydä lenkillä iltayhdeksän jälkeen, onkohan enää siellä asuessa viisasta nuorelle naiselle? Ois varmaa kannattanu ottaa alueesta muutakin selvää kuin googlemapsin karttakuvasta puistomaisuus :D”

”ei lapsia nekalaan. kyllä sen näkee millaisia nuoria nekalassa on. etkai halua lapsistasi heidän kaltaisiaan. aivan kuin paholainen olisi päässyt heidän sieluihinsa”

”Sanonta ”missä vapaa nuoriso, siellä ongelma” pätee myös nekalan kohdalla.”

”perjantai iltanakin kuului jotain mölyä ja naisen huutoa kello 22.00 jälkeen.”

”Nekalassa löytyy narkkaria ja pultsaria joka lähtöön. Niihin törmää varmasti jos siellä enemmän liikuskelee. Silti kyllä sinne muuttaa tohtii, kun vähän katsoo et minne muuttaa. Lapsiani en sinne kuitenkaan veisi.”

DSC_0621.JPG

”Ennen vanhaan oli hienoa puutaloaluetta, vaan nykyään yksi Tampereen huonoimpia alueita.”

”Nekalankulma 3 toiseen taloon, on naapuri keksinyt uuden harrastuksen.. Jonkun helvetin torven/yms puhallettavan soittimen soiton, ja harrastaa sitä joka päivä 9-10 illalla. Menee kyllä niin vit#n nuotin vierestä että oikeen keittää, ja tiedän että en ole ainut asukas ketä tämä ärsyttää, Jos luet tämän, soittaisitko vaikka päivällä!!”

”Nekala eliittialuetta – buaahhhaaahhhhaaah 😀 Viinikka alueena ihan jees, mutta Nekala on ”melko” pelottavaa neighborhoodia. Asuessani radan toisella puolella Järvensivussa lenkkeilin usein Nekalassa ja varsinkin Katiska oli mielenkiintoinen nähtävyys ja sen asiakkaat. Joskus miehen kanssa mietittiin että mentäis sinne yksille, mut ei uskallettu.”

”Ihan kamalaa aluetta ja Nekalaan menevät bussitkin on usein näitä vauhtiveikkoja täynnä. Viina haisee ja juttu virtaa. Kerran pysäkillä ryyppyremmin pimatsu oksensi ensin bussin eteen ja sitten vaan bussiin ja baarin kohdalla pois.”

”Joskus Nekalassa käydessä peloittaa kun ne nekalalaiset kylää niin murhanhimoisesti. Hämärää porukkaa jos vertaa vaikka Rantaperkiöön tai Härmälään.”

”Nekalassa asuu kaikki kohmopäiset Tampereelta.Nekalan alueella on iso määrä rikollisen taustan omaavia henkilöitä.Nekalan kohmopäillä on aina mielessä joku konnailu.Onko siis rehellisen ihmisen paikka heidän joukossa?”

”kännisiä pyörii nurkissa ja pihoissa narkkejakin”

”Murhapolttoja ja puukotuksia….”

”Naurattaa eräs tapaus kun olin sijaisena alueen ala-asteella, kyselin lapselta tutustuessani että asutteko jossain tässä lähellä, niin sieltä tuli närkästynyt vastaus että ”no ei TODELLAKAAN asuta missään Nekalassa!” ja ikää oli alle 10v :D”

”En muuttaisi Nekalaan vaikka maksettaisiin.”

”Miten niillä spugeilla voi olla varaa asua niissä taloissa…? Vai ovatko perineet ne vanhemmiltaan vai ovatko peräti kaupungin vuokrataloja?”

”Aika hulluun paikkaan on ystäväsi muuttanut. Toivottavasti pysyy hengissä ;)”

”nössöt”

”Nekalaan pääsee vain ammattilaiseliitti. Täytyy olla alansa paras että jaksaa ympärivuotisen juhlimisen.”

”Nekala on yksi pahimpia spurgualueita. Halvat asunnot, paljon vuokrataloja ja muistaakseni alhaisin tulotaso kaupungissa. Alkoholisteja, pahoinpitelyitä, parit tapotkin siellä on tuikkaistu.”

”Ainakin vuosittain pitkin vuotta saa Aamulehdestä lukea miestapoista tai muista rettelöistä Nekalassa.Nekalantiellä on eräs parakkikylä alkoholisteineen ja muine laitapuolen kulkijoineen.”

”Minulla ei henkilökohtaisesti ei ainakaan ole mitään hyvää kuvaa Nekalasta.Minulla ainakin jotenkin aina rupeaa kellot soimaan ,jos joku kertoo asuvansa Nekalassa.”

”me ”puliukot” ei lähdetä sieltä koskaan. joten jos on ongelmia, niin kannattaa muuttaa vaikkapa turkuun sitten. nekala on meidän kylä, ja sellaisena me se tullaan pitämäänkin.”

”VAI KALLIITA TALOJA TAIDAT OLLA VÄHÄN TYHMÄ.”

”Mitkä ovat Nekalan pahimmat asuinalueet, talot? Minkälaista porukkaa ja ongelmia kys. paikoissa on? Kuinka rauhatonta? Olen muuttamassa Nekalaan ja haluaisin vähän kartoittaa sen seudun ongelma-alueita ja mahdollisesti harkita muuttoa vielä kertaalleen. ”

Että sellasta –

Eipä mulla ole tähän oikeastaan muuta lisättävää kuin että mielipideasioista on turha kiistellä ja rauhallista viikonloppua vaan kaikille!

Kommentit suoria lainauksia Vauva.fi- ja Suomi24 -keskustelupalstoilta

Lue myös:

Vaikein asumismuoto? – Parirtalo

Living in Nekala

Share

38 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti: Vastaa

  Oo, mikä tuo graffitipaikka on?

 2. TERHI kirjoitti: Vastaa

  Samaa meinasin kysyä kuin yllä, että mikä toi värikäs mesta on? Nekalan kesäteatteri? ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on http://www.sorinsirkus.fi/
   Ihan mahtava paikka ja ihan mahtavia näytöksiä! <3 SUOSITTELEN!!

   1. TERHI kirjoitti: Vastaa

    No niinpä tiätty! Olisihan se pitänyt muistaa. Nekala on kiva paikka, ehkä hieman värikäs asujaimistoltaan mutta ei mitenkään pelottava. Asuin Viinikassa Nekalan rajalla 2000-luvun alussa ja viihdyin (paitsi että kämppä oli homeessa ja piti muuttaa) 😀

 3. Hervantalainen kirjoitti: Vastaa

  Voehan Nekala. 🙂 Sen verranhan huutelijat on oikeassa, että onhan siellä ainakin niitä kaupungin vuokra-asuntoja, joissa sattuu ja tapahtuu. Vastapainona sitten idylliset omakotitalot ja ihan paras siirtolapuutarha-alue. Äitini ja isäni on asuneet lapsuutensa Nekalassa (eivätkä kauhean kauas ole kyllä harhautuneet sen jälkeenkään) ja kyllä Nekalalla on hyvä maine ainakin meidän perheen kirjoissa. Teollisuusalueen voisi toki teleportata jonnekin, tilalle lisää niitä ihania puutaloja.

  Kaikissa tapahtumarikkaissa kaupunginosissa ei sitä paitsi ole yhtä nättiä kuin siellä, sanoo nimimerkki Hervantalainen. 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, sattuu ja tapahtuu, mutta mielestäni Nekalan kauneutta, vihreyttä, puistoja ja leppoisaa meininkiä ei voi sivuuttaa 😉

 4. eepu kirjoitti: Vastaa

  Se on Sorin Sirkus

 5. Heeeeeeini kirjoitti: Vastaa

  Heh aika paljon sitä on näköjään nekalassa tullut pyörittyä kun tunnistin melkein kaikki paikat kuvissa. Kyllä tuon Nekalan pelottavan maineen tunnistaa, vaikka se onkin huippupaikka monilta osin! Mutta se on ainoo paikka missä mulle on ikinä tarjottu huumeita, ja vaan bussia olin venailemassa.. ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtavia paikkoja siis!
   Ja joo, on maine, mutta on myös kaikkea muuta 😉

 6. nekalaforever kirjoitti: Vastaa

  Negalassa on tunnelmaa ja se aiheuttaa lämpimiä väristyksiä syrämmessä!? vanhan kämpän ikkunat ja kuoppamäentie pongattu❤

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jee, ja niin on! Ihana tunnelma!

 7. plops kirjoitti: Vastaa

  Arvaa mikä mulle tuli mieleen kun katselin noita kuvia? Se ettei yhdessäkään kuvassa ole ketään! Ja se kuvaa hyvin nekalaa. Asuin itse Muotialassa aiemmin ja masentavaa oli se, miten tyhjää leikkipuistoissa aina oli. Niin hiljaista kaikkialla, Nekalassa ja Viinikassa myös. Mutta siis ihanaa ja kaunista (ja turvallista) seutuahan Nekala muuten on! Nyt kun asun kaupungissa jossa asuu yli 2 miljoonaa ihmistä, niin yksi plussapuolista on ollut se että leikkipuistoissa ja kaduilla on aina elämää ja vilinää. Se on piristävää, vaikka luonnonrauhasta saa toki enää vaan haaveilla.. 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Yleensä puistoissa ja kadulla on aika paljon porukkaa ja esim kaksi lempparipuistoa jäi kuvista, sillä en viitsinyt kuvata lapsia. Yleensä on aika vilkasta, etenkin aurinkoisina päivinä 🙂

 8. Ook sää se ”murhanhimoinen kyylääjä” Nekalasta? 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mää oon se!

 9. Antz kirjoitti: Vastaa

  Ihana paikka, aina pelkkää aurinkoa, ihan läpi koko vuoden 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   <3 <3

 10. Aino kirjoitti: Vastaa

  Tunnistin kyllä monet noista lausahduksista 😀 Onkohan Tampereella yhtään kaunpunginosaa, jolla ei olis vahvaa mainetta tai henkeä? 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä varmaan kaikkiin on joku leima lyöty 😀

 11. Tinja kirjoitti: Vastaa

  Voihan, oma kotitalokin pääsi kuviin! Nekalasta on löytynyt kyllä kotipaikka, josta en helpolla lähde ❤

  Tunnistan kuitenkin nuo lausahdukset ja pakko sanoa, että Nekala on muuttunut vuosien varrella edukseen. Silloin kun kävin täällä yläastetta reilu 15 vuotta sitten, meininki oli hyvin erilainen ja niitä yllämainittuja tapauksia pyöri täällä paljon enemmän. Silloin ei uskaltanut öisin kulkea alueen läpi.

  Muutama vuosi sitten kun ostettiin täältä asunto, jännitti vähän, että mihin sitä oikein muuttaa. Mutta oon täysin rakastunut alueeseen! Just tossa taannoin lähdin kävelylle ja Jukka Nousiainen veti yllätyskeikkaa naapurin pihassa. Lisäksi kaikki pihakirppikset, Tappi, uusi Lillan ja muu välitön meininki täällä vetoaa täysin.

  Ei voi muuta sanoa, kun että Nekalassa on ihmisen hyvä olla.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haa, paljasjalkainen, jee – tervetuloa takas! 🙂

   Joo, muistan mäkin lukioajoilta (kävin täällä lukion), että enemmän oli puhetta Nekalan epämääräisyydestä, mutta en muista nähneeni mitään hässäkkää, tosin silloin en liikkunut iltaisin täällä päin.

 12. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Hahah, toi oli paras, että alkaa aina hälytyskellot soida, kun joku kertoo olevansa Nekalasta! T: ex-Nekalalainen (ja vielä vuokratalosta)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, kyllä heti alkaa kiliseen 😀

 13. Neksu ainiaan kirjoitti: Vastaa

  Luin joskus tilaston jonka mukaan Nekala oli väkivaltarikoksissa Suomen kärkeä kun suhteutettiin asukaslukuun. Samassa mainittiin että lukuihin vaikutti merkittävästi yksi osoite – Nekalankulman vuokratalo. Olen itse asunut Nekalassa yli kymmenen vuotta ja täytyy sanoa että Nekalankulman täysrempan jälkeen meno on muuttunut. Samoin varmaan Atomikylän purku vaikuttaa. Joka tapauksessa olen aina itse viihtynyt eikä Nekalan aiemmat ongelmat mitenkään koskettaneet juopporemmien ulkopuolista väkeä. Vähän epäilen että Nekalan maine on tiukassa kunnes Tesoma saa uuden huonoimman alueen tittelin – vähän niin kuin Hervantakin oli pitkään ongelma-aikojensa jälkeen ihmisten puheissa hirvittävä ghetto. Ite oon lähtenyt sille linjalle että oikein lietson Nekalan hurjuutta, ei meinaan enää jaksa korjatakaan että ei oo ryöstetty ei oo hakattu. Mieluummin vastaan että joo aina kotikadullakin väistelen neuloja. Anteeks =)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, ei sitä jaksa enää alkaa selitellä, että ei siä ny mitään käy, kivaa aluetta, vaan seisoo siinä porukassa nauramassa, kuinka JOKU ON NEKALASTA! Että joka iltaa laulaa sitä vartiaisen biisiä ”mä en haluu kuolla tänä yönä” ahhhahhahhahaaaa se on sellasta!!
   <3

 14. Gulps?! kirjoitti: Vastaa

  Minun tyttö assuu Viinikassa, ja sillon kuulemma tapana rentoutua kävelemällä puutaloalueella Nekalassa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Apua! KAnnattaa pysyä Viinikan puolella 😀

 15. Gulps?! kirjoitti: Vastaa

  Ja vielä tuli mieleen, että kyseisillä keskustelupalstoilla puhutaan KAIKISTA asuinalueista yliampuvan negatiivisesti. Jos ne ei oo ghettoja niin sitte vihoviimosia peräkyliä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on totta! siellä helposti tuppaa lähtemään hanskasta..

 16. Ilargia kirjoitti: Vastaa

  Vauva.fi on kyllä oikeesti Suomen pelottavimpia paikkoja, jos multa kysytään! XD

  Nekala sen sijaan vaikuttaa kivalta noin tän blogin perusteella.

  Ja sit taas toisaalta, itsekin oon lukenut vaikka miten monta kommenttia tyyliin ”Kyllä varmana naisia pelottaa ihan hirveesti kävellä Vuosaaressa ja ei sinne kyllä varmasti kesähepenissä edes uskalla (kun siellä on niitä maahanmuuttajia!!!).” No, en asu Vuosaaressa, mutta oon kyllä siellä useamman kerran kävellyt ihan kesävaatteissa, enkä oo tajunnut olla kauhuissani… Samoin olen kävellyt vaikka missä hepenissä Madridin Lavapiésissä (jossa maahanmuuttajia ja muslimeja on yhden kaupunginosan alueella mututuntumalla arvioiden saman verran kuin koko Helsingissä yhteensä) ja ei, ei ole pelottanut. (Oikeastaan, jos jotain eroa olen huomannut kantaespanjalaisissa/lattareissa ja näkyvästi islaminuskoisissa miehissä täällä, niin sen, että kantaespanjalaiset ja lattarit flirttailee ja ehdottelee, muslimit ei niinkään.) Toki tämä ei poista sitä tosiasiaa, että jotkut ihmiset on inhottavia ja jopa vaarallisia, mutta kokemukseni mukaan näitä löytyy kyllä aika lailla kaikista uskontokunnista, ihonväreistä ja monenlaisilta asuinalueilta…

  Tiivistettynä: varmaan Nekalaakin kauhistelee eniten ne, joilla ei oo alueesta paljonkaan kokemusta…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Nekala ON ihan tosi kiva paikka, vaikkakin maineella varmasti on jonkinlaista perää..Mutta on myös paljon positiivista, mikä myös johtuu tuosta ghetto-maineesta. Täällä on rento meininki ja suvaitsevainen ilmapiiri, ei paljon kytätä ja kaveria jeesitään 🙂
   Ja niin, jotkut on inhottavia ja vaarallisia tyyppejä, mutta niitä kyllä mahtuu sitten kaikkialle.

 17. Henna kirjoitti: Vastaa

  Asuin lyhyen ajan Nekalan huudeilla ”viinikan härdellin” vieressä. Musta Nekala on tosi viihtyisää aluetta (sitä teollisuusaluetta lukuunottamatta). Koiran kanssa päivittäin käveltiin Iidesjärven Nekalan puolta, koska Järvensivun puoli oli niin kamalan tylsä. Ja ne puutalot! <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niin onkin 🙂 <3

 18. Vaarallista elämää kirjoitti: Vastaa

  Suht tuoreina tamperelaisina muutettiin Nekalaan vuonna 2004, tietämättä mitään mistään maineesta, ihastuttiin vain näkymiin. Kolme viikkoa sen jälkeen kun talokaupat oli tehty, Ilta-Sanomat julkaisi tilaston Suomen (ei siis Tampereen vaan Suomen) vaarallisimmista lähiöistä – Nekala piti kolmossijaa. Silloin arvelutti, joo.

  Monta kertaa ollaan todettu, että jos tämä on kolmanneksi vaarallisin, niin ei ikinä haluttais asua niissä turvallisimmissa – kuinka tylsää ja puuduttavaa elämää niissä edes voidaan viettää, jos tämä on vaarallista. Ihania puistoja, mukavia ihmisiä, kauniita taloja, keskusta kävelymatkan päässä, loistavat koulut naapurissa, kiinnostavia tapahtumia ja hyvä combo erilaista elämää: on lapsiperheitä, opiskelijoita, eläkeläisiä, työssäkäyviä, työttömiä, yrittäjiä, taiteilijoita – koko kirjo. Ja jep, totta, on niitäkin, jotka eivät ole tukehtuneet kultalusikkaan eivätkä välttämättä löydä sitä kultahippustaan koko elämässään, mutta tässä maailmassa kaikki tämä on olemassa ja siksi on kivaa, että se on myös omassa lähiympäristössä.

  Lapset ovat varttuneet teineiksi mahtavassa paikallisessa kaveriporukassa (<3 koko sakki!) eivätkä halua ikinä muuttaa mihinkään. Tykkäävät kai sitten elää näin vaarallisesti.

 19. alias Pertti Keinonen kirjoitti: Vastaa

  En uskaltaisi vauva.fin palstoilla kahen ketjun vertaa liikuskella mutta Nekalassa olen kyllä asustellut jo 1,5 vuotta itekseni. Ihan varsin mallikelpoista aluetta ja varsinkin kesäisin kun on paljon puistoja ja Iidesrantaa pitkin on kiva poljeskella töihin tai satunnaisesti kaupungille. Minua huvitti kylläkin wikipedia artikkeli Nekalasta ”…useita ravintoloita ja pizzerioita” eli kaikki 3.
  Iidesrannan sorsatkin on alkanu kesyyntyä kun niille on tarpeeksi vislaillut aamutuimaan.

 20. Marika Sundberg kirjoitti: Vastaa

  Hih!
  Muutan reilu viikon päästä Nekalaan ja kävin siä jo tutkimassa huudeja… Amatööri taiteilija, eli mää, totes et tää on parempaa mitä lottovoitto!

 21. J-P kirjoitti: Vastaa

  Asuin nuorena opiskelijajätkänä Nekalassa vuosina 2007-2010 20-vuotiaasta 23-vuotiaaksi. Kesäisin jaoin jopa Aamulehteä alueella. Ei koskaan mitään ongelmia.

 22. turre kirjoitti: Vastaa

  Olen viettänyt Nekalassa nuoruuteni 3v-20vuoteen asti, Kovin oli normaalia elämää ,Riihitien kentällä pelattiin kesät ja talvet ja Mustukissa pyörittiin ja puistoissa kanssa.Kaikenlaistahan siellä sattui,mutteis tuskin enempää kuin muissakaan kaupunginosissa.Koovee oli Nekalan ainoo kiekkoporukka,muilla ei ollut sinne asiaa,Viinikka oli jo Ilvestä,Tappara Kalevaa jne.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.