Miksi ihmiset tekevät pakettimatkoja

Ensin oksensi pikkuinen, muutaman päivän päästä oksensivat Hippi ja Poika. Vuorokautta ennen lähtöä odotetulle lomamatkallemme pieni potilas oksensi päälleni ja tuntia myöhemmin huusin itsekin ämpäriin täysin toimintakyvyttömättömänä.

Illalla kaikki oli kuitenkin hyvin ja yöllä aloin luottavaisin mielin pakata koko perheen kamoja samalla kun Hippi jo osti junaliput Roomasta Firenzeen. Kyllä me huomenna päästään matkaan, ostetaan vaan! Firenzestä jatkaisimme vielä pikkukaupunkiin, josta Hipin paikalliset ystävät lupasivat hakea koko sakin.

Aamulla eväspussimme rapisivat Helsingin junassa hyvissä ajoin ja minä paiskin langattomalla netillä repsottavat työasiat. Ensimmäinen tekstari Norwegianilta tuli kymmeneltä. Lento myöhästyy neljä tuntia.

Myöhästyisimme Firenzen junasta. No selvitellään asemalla ja siirretään varausta. Helsingin lentokentällä törmäsimme _sattumalta_ (!!) Hipin italialaiseen serkkuun, joka auttoi junalippusäädössä ja lähtiessään käski soittaa Italiaan äidilleen, joka voisi auttaa, jos tulee – no jotain. No ei kai tässä ny enää mitään. Siirretään junaliput myöhempään junaan.

Seuraava viesti Norwegianilta kertoi lennon olevan vielä enemmän myöhässä. Asiakaspalvelusta selvittelyvastuu ja keskustelu myöhästymisestä aiheutuvista korvauksista siirrettiin paikalla olevalle henkilökunnalle, joista kukaan ei ollut Norwegianilla töissä ja jotka siirisivät vastuun asiakaspalveluun, josta siirrettiin korvausosastolle, josta siirrettiin please contact finnish service, I really can´t help you.

– Fuck this shit!

Kävimme kyselemässä muiden lentoyhtiöiden vaihtoehdot päästä Italiaan -turhaan. Ja lopulta peruutimme junaliput, joista tuli vähän takkiin, mutta nyt ei ehdi, koska pakko säätää joku majapaikka. Soittelimme Italian serkun äidille ja aloimme googletella Roomasta hotellia. Ollaan siellä yötä ja jatketaan seuraavana päivänä Firenzeen, ok. Perumista, googlea, varausta, soittelua Italiaan. Tullaankin huomenna.

Jonka jälkeen asiakaspalvelun ammattilainen Norwegian ei enää edes viestitellyt myöhästyvästä lennosta, vaan kuulutti suoraan, mistä voisimme hakea virkistyskuponkeja kolmannen kerran = suora vihje, että lento siirtyy edelleen.

Soittoa hotelliin. Emme ehtisi kirjautua hotelliin iltakymmeneksi, joka oli ehdoton takaraja saapumiselle. Voisitteko please odottaa meitä, koneemme laskeutuu ehkä puolikymmeneltä. Neljän meilin ja kolmen soiton jälkeen Alfonso lupaa odottaa meitä yhteentoista asti illalla.

Kone nousee ja laskee myöhässä, eikä menun annoksista ole jäljellä kuin nuudeleita ja tapas-lajitelmia. Lapsilla on nälkä ja väsy. Laskeudumme kymmeneltä.

Rooman kentällä päätämme hajaantua. Kaksi lähtee juoksemaan bussille, jolta juoksevat hotellille juuri ennen kuin Alfonso laittaa luukun kiinni ja lähtee nukkumaan. Me loput odotamme kentällä matkatavaroita sekä erikoisrahtina saapuvia rattaita sekä viestiä uskomattomalta Amazing Race -teamiltämme, joka viisi yli yksitoista kuittaa juuri ajoissa juosseensa checkinniin ja hotellihuoneidemme avainten olevan hallusa. Niin me lähdemme rinkat ja rattaat saatuamme perään.

Katselemme öistä Rooman keskustaa. Hippi käy ostamassa kioskilta pullon viiniä ja pitsaa. Hotelli paljastuu viihtyisäksi ja lapset käyvät hihkuvan tupatarkastuksen ja Muumin jälkeen vauhdilla unille. Minä annan pienille sata miljoonaa pistettä reippaasta reissuasenteesta neljätoistatuntisella taipaleella, jolla olimme myöhässä koneesta, junasta, hotellista, ystäviemme kyydistä ja nukkumaanmenoajasta.

VITTU MIKÄ REISSU! Mutta pääasia, että olimme jo matkalla ja Roomassa ja punaviini oli hyvää!

 

Tänään aamulla kävelimme sattumalta Colosseumille, söimme aamupalaksi croisantteja ja kulhollisen hedelmiä. Lähdimme Firenzen kautta junaillen tiputtamaan kohti pienempiä kyliä päätyen lopulta vuorokauden myöhässä asemalle, jossa meitä odottivat vanhat tutut.

Vihdoinkin perillä kohteessa, joka vaikuttaa taivaalliselta. Ja pääsimme heti ensimmäisenä iltana paikallisten ystävien luokse grillaamaan ja illalliselle.

Niin, kukahan iloinen ja huoleton meistä onkaan aikoinaan asunut auringonkukkapeltojen keskellä ja puhuu italiaa?

Ei ehkä ole vaikea arvata.

Nyt loma on täällä. Buona notte!

Yrjötauti 2017 ja Helsinki-Vantaa nevö forget! Ehkä ensi kerralla pystyn joustamaan Asikaisen Amazing Race -matkoista ja harkitsen Bamsen tai jonkun muun turrin pakettimatkaa!

 

Share

10 kommenttia

 1. Seppo kirjoitti: Vastaa

  Muistakaa hakea lentoyhtiöltä korvauksia. Niillä on velvollisuus maksaa teille myöhästymisestä 400e/naama. Itsellä on juuri korvaushakemukset menossa, kuluttajariitalautakuntaan asti piti mennä, kun lentoyhtiö väitti vastaan. Mut nyt on tilanne ratkennut meidän eduksi, kohta on rahat taskussa. Raha ainakin lohduttaa, jos muuten matka meinaa kusta.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, kiitos tästä! Ja hyvä tietää, että meni noin päin, onneksi saitte rahanne! HYVÄ!

   Itseasiassa sen minkä kerkesin uudelleen organisoimiselta ja Norwegianin asiakaspalvelun me-emme-voi-luvata-että-korvaamme-junan-tai-hotellin-me-vain-pahoittelemme-mutta-emme-ole-täällä-töissä-mantran kuuntelulta, googlailin juurikin näitä velvollisuuksia ja aijon taistela tästä, kun palaamme 🙂

 2. Noora kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa lomaa! Vaikuttaa taivaalliselta. Aika sissejä ootte koko konkkaronkka 🙂
  Meillä nokka kohti itää, kohta jo Jämsän kohdilla, uujea.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, täällä on toooosi ihanaa! Ihanaa pääsiäislomaa sinne Jämsään myös! 🙂

 3. Eeva kirjoitti: Vastaa

  Huikeata!:D Voin ihan nähdä tuon härdellin, viimeksi eilen itse juostessani junan perään rattaiden ja rinkan kanssa mummon kantaessa taaperoa. Mutta reissuaminen on sitten mukavaa.
  Kivaa lomaa teille!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Juuri sellaista rattaiden ja rinkkojen raahaamista lapsi kainalossa, 🙂 Kivaa pääsiäistä myös sinne!! 🙂

 4. noita kirjoitti: Vastaa

  Huhhuh! Oisin ite saattanu luovuttaa jo Helsinki-Vantaalla… Mukavaa lomaa eniveis! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Eiku sillon oltiin jo matkalla, niin enää ei haitannut 😉

 5. Laurakaisa kirjoitti: Vastaa

  Hyvää lomaa! Lomailtuani itse lasteni ja paikallisen hipin kanssa mm. sellaisissa lapsiperhekohteissa kuin Washington D.C. ja Moskova, varasimme viime marraskuulle all inclusive -matkan Kanarian saarille.

  En enää ikinä matkusta muualle kuin all inclusive -matkoille Kanarian saarille, koska jotenkin se konsepti sai aikaan sen, että ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen oli ihan vaan kokonaan ja pelkästään rentouttava loma.

  No okei. Voin lähteä vaikka Roomaan viettämään lasten 40-vuotissyntymäpäivää. Mutta sitä ennen en.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kuulostaa haastavilta kohteilta 🙂 Meillä on ollut tosi hauska reissu ja täällä on kyllä aivan ihanaa, mutta enpä pistäisi vastaan siinäkään, jos vaikka marraskuussa olisi saumaa lähteä valmiiksi katetulle aurinkomatkalle, lähtisin oikein mielelläni 🙂

   Hyvää pääsiäistä sinne ja Rooman suunnitelmia sitten vaan pikkuhiljaa 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.