Menkää Mänttään

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurena taiteen ystävänä, jopa tarkkanäköisenä taideasiantuntijana sekä Popedan että kuvataiteilija Anssi Kasitonnin fanina, tein perheeni kanssa tietysti kesäisen reissun Mäntän Kuvataideviikoille. Tämän vuoden kuvataideviikkoja kuratoiva Kasitonni on koonnut Mänttään kirjaimellisesti värikästä ryhmää ja kreisejä juttuja, joita oli kiva ihastella myös lasten kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mäntän taiteilijoiden joukossa on muun muassa tuore Ars Fennica -voittaja Mika Taanila, Puupäähatulla palkittu Ville Pirinen, vuoden 2011 nuori taiteilija Anna Tuori, kuvittaja ja taidemaalari Aino Louhi ja roller derby –mustelmatutkielmistaan tunnettu Riikka Hyvönen. Piristävästi Kasitonni on valinnut messiin myös automaalari / ruiskumaalari Simo Riikosen sekä PKN-yhtyeen Pertti Kurikan alter ego Kalevi Helvetin.

Yhdysvalloista Mäntässä on esillä kolme taiteilijaa: myös näyttelijänä tunnettu Lucy Liu, sarjakuvamaisiin maalauksiin erikoistunut Anja Salonen sekä eroottisia ja ritualistisia teemoja teoksissaan värikkäästi yhdistelevä Kristen Liu-Wong.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime Mäntän reissullamme kävimme katsomassa näyttelyistä vain osan, johon vauvan ja kolmevuotiaan ei-saa-koskea-itsehillintä riitti. Ostimme tosin kausikortit aikeinamme tehdä vielä toinen reissu Mänttään katselemaan näyttelyn osuudet, joita emme ensimmäisellä käynnillämme nähneet. Kausikortit maksoivat vain kolme euroa enemmän kuin yhden kerran käynti, joten seuraava taide-elämyksemme tulee olemaan halpaa kuin makkara! (Edellyttäen toki, että löydän kausikortit ”varmasta tallestani”, joka on pahin musta aukko evör.)

Ensimmäisellä käynnillämme suljin sydämeeni jo monta teosta, joista erityisesti naurattivat Marko Turusen ADHD-Sheikin seikkailut. Istuskelin yksin hohottamassa Sheikin turinoille niin pitkään, että lopulta eksyin perheestäni pitkäksi ajaksi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojan suosikki taisi olla Kaija Papun virkkaama poliisiauto sekä Teija ja Pekka Isorättyän jännittävästi törähtelevä Miekkakalapasuuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikkuveli tutustui taiteeseen ryömimällä Kalle Mustosen Kuolevan puutarhatontun sisälle. Näyttelyssä oli paljon nähtävää ja tutkittavaa! Innostavaa, hauskaa ja puhuttelevaa taidetta.

Suosittelen Mäntän Kuvataideviikoilla käymistä kaikille. Oli ihan huippuhienoja ja hauskoja teoksia! Kuvataideviikot jatkuvat 31.8. asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taideosuuden jälkeen jatkoimme päiväreissuamme Vilppulan liikennepuistossa, jossa rikoimme kaikkia liikennesääntöjä. Poika oli sateesta huolimatta polkuautoista aivan fiiliksissään ja viihdyimmekin leirintäalueen yhteydessä olevassa puistossa pari tuntia, jonka jälkeen poikkesimme vielä pitsalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli hyvä päiväretki Mäntässä. Kaunis paikkakunta, Kuvataideviikot ja liikennepuisto! Bongasin Asemakadulla myös kiinnostavan secondhand-putiikin, joka valitettavasti oli jo suljettu siltä päivältä. Seuraavalla reissullamme pitää kyllä ehtiä sinnekin.

 

Hei, ihanaa taiteellista tiistaita kaikille!

 

Lue myös:

Popedan kuskaaman taideteoksen julkistus

 

Share

2 kommenttia

  1. HSI kirjoitti: Vastaa

    Voi että, tulipa hyvä mieli kun joku kirjoitti näin kauniisti entisestä kotikaupungista! 🙂 jotenkin sitä ei ehkä itse osaa arvostaa kaupungin tarjontaa, vaan omat mielikuvat on lähinnä sieltä teinivuosilta. Kiva että vierailijan silmään on kuitenkin uuden vierailun arvoinen paikka!

    Museoiden näyttelyissä on tullut kyllä käytyä jo useamman vuoden ajan kerran tai pari, viimeisimpänä Anselm Kieferin huikeat isot taulut! Kuvataideviikoillakin jonkun kerran koko elämän aikana, ehkä sitä voisi tänä vuonna mennä sinnekin vierailemaan.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Siellä oli tosi kaunista, ihania vanhoja rakennuksia ja vettä. Maalaismaisemaa ja ihan huippuja näyttelyitä!! Suosittelen käymään tsekkaamassa Taideviikot tänäkin vuonna!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.