Matkasuunnitelmia

Ymmärrän, ettei moni ole pystynyt nukkumaan vihjailtuani tulevasta lomamatkastamme ovelasti kuitenkaan kertomatta, mihin olemme suuntaamassa. Ehkä reilua jo paljastaa jännittävä matkakohteemme, jotta levottomat sielut saavan rauhan. Ja toisekseen epäilen lukijoillani olevan vielä muutamia viime hetken matkavinkkejä valikoituun kohteeseemme!

Ihanan anopin huikattua voivansa ennen joulua käyttää vapaan viikonloppunsa lapsiemme hoitamiseen, tartuin tilaisuuteen kuin puurotahroihin hukkuva kotiäiti oljenkorteen, eli syöksyin siltä seisomalta pakkaamaan laukkuani! Hipin tiedustellessa mahdollista matkan määränpäätä, huusin voivani mennä vaikka vittu Hämeenlinnaan tai Tyrväälle. Iha sama! Iha mihi vaa!

Lopulta yritimme katsoa hyviä lentoyhteyksiä, joilla olisi järkeä tehdä neljän päivän reissu ilman, että puolet yhteisestä ajasta kuluu junassa, kentällä tai koneessa. Haikailin Berliinin, juuri sain sieltä entisiltä kämppiksiltäni niin onnellisen viestin, että olisi ihan pakko päästä rutistamaan heitä heti. Ihan iisejä tai nopsia yhteyksiä ei kuitenkaan löytynyt Berliiniin tai muihinkaan mietiskelemiimme kohteisiin. Ja vaikka matkat toki ovat jo osa _itse MATKAA_, niin aika tuoreessa muistissa oli myös keväinen päivämme lentokentällä, jonka vietimme Helsinki-Vantaalla Italian lentomme myöhästyttyä noin kahdeksan tuntia. Juu ei. Myös jouluinen Tallinna oli kova vaihtoehto, mutta olimme Tallinnassa juuri syyskuussa. Tukholma houkutti, laivareissu puolestaan ei…

Pienen tuumauksen jälkeen Hippi totesi Mie oon aina halunnu mennä Pietariin! Miksei myö mennä Pietariin!?

Täydellinen idea. Iso mielenkiintoinen kaupunki ja maa, jossa emme ole kumpikaan koskaan vierailleet. Junamatkoihin ei kulu kuin muutama tunti ja kaikki, jolta kysyimme matkavinkkejä, avautuivat vuolaasti hehkuttamaan ja ylistämään lumoavaa ja suurta Pietaria, ihania ravintoloita, baareja, nähtävyyksiä, museoita, metrotunneleiden kattokruunuja, kirkkoja. Kaikkea.

Ja niin laitoimme heti viisumihakemukset pöhisemään (jopa me selvisimme siitä= helppoa) ja tällä viikolla on lähtö rajan taakse.  Jipii! En malta odottaa! Ilostuttaa ja jännittää niin paljon, että olen koko pimeän marraskuun ollut onnellisella ja odottavaisella mielellä. Iltaisin olen tutkinut karttoja ja yrittänyt hahmottaa jättimäistä kaupunkia. Etsinyt Dostojevskin kämppää ja parasta bliniravintolaa.

Emmekä ole sitten ihanan Ilosaarirock-katko-reissun jälkeen viettäneet paria päivää, jos päivääkään kaksin missään. Niin ihana lähteä pitkän duuni-polvileikkaus-pikkulapsiarjen nuhrauttaman syksyn jälkeen yhdessä haistelemaan suuren maailman tuulia.

Jos jollain on hyviä vinkkejä Pietariin, niin huikkailkaa pikaisesti! Ravintoloita, nähtävyyksiä, kauppoja tai ihan vaan käytännön vinkkejä. Jos ei keksi mitään suosituksia, ei hätää -voimme kuulemma olla Emeritaasissa ainakin kolme päivää ja eiköhän me joku kippolakin löydetä.

Jee! Laukussa leipää ja piimää vaan.

Lue myös:

Miksi ihmiset tekevät pakettimatkoja

Lomakuvia

Ihana, ihana Tallinna

Share

17 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti: Vastaa

  Pystyykö siun tekemän dokkarin näkemään jostain?
  Poika on kuudennella itäsuomenkoulussa ja menevät
  keväällä opintomatkalle pietariin.
  Asutaan venäjän rajalla 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Valitettavasti (ONNEKSI) dokkaria ei tällä hetkellä ole missää nähtävillä, eikä tietääkseni ole Yleltä tulossa uusintanakaan tällä tietoa : /

   Pietari on varmasti myös kiva opintomatkakohde 🙂 Siellä näkyi paljon luokkia retkeilemässä!

 2. Katri kirjoitti: Vastaa

  Pietari on ihana ja mahtava! Vinkkejä ei silti taida olla. Teitä ehkä kiinnostaa se yksi hiukan jo kaupallistunut punk-luola joka on siinä Nevsky Prospektin kulmilla. En vaan muista nimeä 😀 jotainjotain 13 ehkä? On kyllä jo varmasti yleistietoa eli ehkä olet siihen törmännytkin. Siellä oli kuppilaa, taidenäyttelyä jne. Röksätunnelmaa.

  Muuten suosittelen metrolla liikkumista ja joulutoreja, saman tyyppisiä ovat kuin Berliinissä.

 3. Pajula kirjoitti: Vastaa

  Jos menette Eremitaasiin, ostakaa lippu etukäteen netistä, niin ei mene koko päivä jonossa. Voucheria heiluttamalla pääsette näpsästi jonon ohi.

 4. Satu kirjoitti: Vastaa

  Pietari!! Muistan että olimme puolison kanssa koko ajan iloisessa humalassa, koska kuohuviiniä piti tilata tyyliin pitseriassakin.

  Dostojevski-kahvila jäi mieleen kivan tunnelmallisena paikkana. Ja ihan törkyöverit vedettiin sellaisessa kellariklubissa jonka nimeä en muista. Mutta minäpä tarkastan jos löytyisi jostain…. palaan!

  Ihana reissukohde!!

 5. Satu kirjoitti: Vastaa

  Löyty!! Griboedov, se on sellainen aika iso mutta hämyisä klubi sellaisessa pommisuojassa. En oo koskaan juonut yhtä paljoa vodkaa kuin sinä iltana. Ja voi että meillä oli hauskaa!

 6. Reetta kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa matkaa teille!

  Suosittelen lämmöllä Anna Akhmatovan kotimuseota, sekä kasvisravintola Botanikaa.

 7. Päivi kirjoitti: Vastaa

  Eikös se Tatu juuri viikko sitte ollut Pietarissa ja lähtiessä puhui myös Dostojevski museosta – kuka tietää pääsikö sinne asti – siis museoon. Kannattaa kysellä, vastauksista en tiedä, koska ei oo kertonut enkä ole uskaltanut kysyä. Ja oli kai Lukakin siellä, joten viimeiset kokemukset ja – asiantuntemus – varmaan jaettavissa. 🙂 hyvää matkaa teille. Jään odottamaan seuraavaa blogia.

 8. Janina kirjoitti: Vastaa

  Oi ihana Pietari!! Olimme aika tarkalleen vuosi sitten palloilemassa kyseisillä hoodeilla, pääosin teemalla ”pieni budjetti ja paljon ruokaa”. Toimi hyvin. Palloiltiin pitkin kaupunkia jalat uuvuksiin, huristeltiin metrolla, ihailtiin toinen toistaan upeampia rakennuksia (mm. Eremitaasi ja Verikirkko), syötiin hipsteripaikoissa sivukujilla… Tykättiin kovasti ja ruoka oli halpaa! Nauttikaa!

 9. Alli kirjoitti: Vastaa

  Dostovjevin aseman lähellä oleva Twin pix gastro bar oli ihana viime kesänä. Parasta safkaa pitkään aikaan, hinta ja laatu kohtasi paremmin kuin nevskyn rafloissa. Myös ooppera oli hauska kokemus, Marinskyyn sai halvalla lippuja, voi käydä katsomassa vaan puolikkaan tunnelman ja arkkitehtuurin vuoksi. Kivaa reissua!

 10. EMS kirjoitti: Vastaa

  Jee, Pietari on kiva! Suosittelen kokeilemeen gruusialaista keittiötä, ravintoloita löytyy kyllä lukuisia. Kiva paikka oli Rustaveli, joka on aika lähellä Eremitaasia. Me syötiin siellä syyskuussa erittäin maistuvat annokset!

 11. Maisa kirjoitti: Vastaa

  Pietari on ihana!
  Georgialaisia ravintoloita suosittelen minäkin, Mamalyga Kazanin tuomiokirkon takana on hyvä, hieman kalliimpi kuin ydinkeskustan ulkopuolella olevat.
  Eliseevskyn kahvila Nevskillä on huikea, siellä kannattaa poiketa, vaikkei mitään ostaisikaan.
  Keskustassa on pieniä teatterikassoja, joista kannattaa kysellä lippuja kulttuuritapahtumiin. Hinta saattaa olla korkeampi jos ei puhu venäjää mutta hinta-laatusuhde on silti kohdillaan.
  Pietarhoviin tai vastaavaan voi tehdä paikallisjunalla päiväreissun, mutta niihin kannattaa ehkä mennä keväällä/kesällä kun voi hengailla puistoissa, tosin nyt väkeä on vähemmän.
  Venäläinen museo on super, jos tykkää modernimmasta taiteesta kuin Eremitaasi.
  Kaupungissa on tosi hyviä klubeja, keikkoja joka viikonloppu.
  Metroasemat on näkemisen arvoisia!
  Ja muuten kannattaa siirtyä kauemmas Nevskistä esim. lounaalle, hinta laskee huomattavasti.
  Kunhan oma asenne on kohdillaan niin Pietari on ihan paras kohde. Ehkä paikoitellen länsimaistunut mutta vähän kun rapsuttaa, niin alkaa löytyä autenttista venäläistä.

 12. Maija kirjoitti: Vastaa

  Mä oon käynyt muutaman kerran Pietarissa työreissussa, mutta nähnyt siellä lähinnä kokoushuoneita enkä niinkään kaupunkia. Yhdellä reissulla käytiin kuitenkin tutustumassa Katariinan palatsiin ja olihan se upea! Niin överi, että välillä piti melkein siristellä silmiä kaiken sen kimalluksen keskellä. 🙂 Sisälle pääsee vaan oppaan kanssa, mutta niin paikasta saakin enemmän irti. Myös palatsia ympäröivä puistoalue on hieno.

 13. Riikkinen kirjoitti: Vastaa

  Piti tulla lesoamaan, että minäpä en menettänyt yöuniani. Luettelit jossain toisessa yhteydessä (instassa ehkä) kaikkea sekalaista säätöä ja siinä mainitsit viisumihakemuksen. Eli tää oli niin helppo, keksi vaikeampi ensi kerralla! Iloista lomaa!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtava lesotus, rispekti!! Ja DÄÄM! Ensi kerralla, kun yritän virittää jännittävä cliffhangerin, pitää olla vähän tarkempi 😀 Terkkuja Pietarista 😉

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  NOPSAA HUIKKAAN KAIKILLE KOMMENTOINEILLE:

  Kiitos todella paljon kaikista vinkeistä! <3 Ne tuli, on tullut ja tulee käyttöön!
  KIITOS, ootte parhaita lukijoita!

  Ja terkut Pietarista, täällä on ihanaa!

 15. Sarkke kirjoitti: Vastaa

  The resraurant 48 chairs! Tosi kiva pikku rafla, hito hyvää ruokaa ja itse sain nauttia vieläpä hyvästä musiikista. Lisäksi keskeisellä paikalla. Nauttikaa, Pietari on ihana ♥️

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.