Masu Asian Bistro

P3190634.JPG

Solmimme hetken välirauhan kotona työskentelyn aiheuttamassa poterosodassa ja kävimme koko perheen voimin juhlistamassa Hipin vapaita, alkaneita duunejani ja aurinkoista viikonloppua Masu Asian Bistrossa.

P3190637.JPG

Hämeenkadulta löytyvä Masu on Hans Välimäen luotsaama aasialaistyyppinen ravintola, joka panostaa moderneihin ja rentoihin makuihin.

Saapuessamme ravintolaan vaunujen seisomalauta levisi osiksi pitkin lattiaa ja vauva heräili itkuisena. Joo, tultiin koko perhe syömään heh he hee, ei oo pöytävarausta, mutta onkos teillä syöttötuoleja? Ystävällinen tarjoilija ohjasi tunnelmalliseen loossipöytään, toi syöttötuolin ja avuliaasti kärräsi lastenvaunut sopivalle paikalle riisuessamme kilpaa nälkäisten lasten loskaisia haalareita.

Jonka jälkeen aloitimme illallisen pummimalla vauvalle vaippaa naapuripöydästä huomattuamme Hipin hukanneen hoitoreppumme bussiin. Juhuu! Kuinkas muutenkaan.

P3190623.JPG

Olimme olleet koko päivän liikenteessä ja verensokeri kyykkäsi nopeammin kuin minä hajonneen seisomalaudan osia ja märkiä kurahanskoja ravintolan lattioilta. Saatuamme juomat ja tilattuamme Pojan annoksen, vauvalle naposteltavaa sekä itsellemme alkupaloja, lakkasimme hetkeksi sekoilemasta ja tunnelma rauhoittui.

Nyt nautitaan, kaikki!

P3190598.JPG

Alkuun söimme kokoelman erilaisista alkupaloista. Kaikki niiiin maukkaita.

P3190600.JPG

P3190601.JPG

Itämaisia erilaisia voimakkaita makuja, ihania naposteltavia ja maisteltavia.

P3190618.JPG

Pääruoaksi tilasimme vanhana parina molemmat saman annoksen! Otimme höyryävät ramen-keitot, joita kehuimme kilpaa toisillemme.

P3190609.JPG

P3190612.JPG

Maukkaat ramenit sai itse maustaa viereen katetuilla lisukkeilla. Nams! Rakastan itämaisia keittoja, enkä ole Tampereella syönyt ramen-keittoa Tammelan ramen-ravintolan lopetettua (yhyy!). Halusin ryystää maukkaan liemen suoraan kulhosta….

P3190643.JPG

Jos ei keiton kanssa lähtenyt lapasesta, keulimme jälkkäreiden kanssa Hipin ehdottaessa listan kaikkien jälkkäreiden tilaamista. Höhöhöhööhööhöhöhö. No kerrankos sitä. Höhöhö.

P3190645.JPG

P3190646.JPG

Söimme koko perheen voimin listan kaikki jälkkärit, joista Poika valikoi lempparikseen jätskin ja Hippi kuuman suolapähkinöillä kruunatun maapähkinäkakun. Oma suosikkini oli tietysti Bada Ping Bada Bong, suolaisen makea hasselpähkinämousse.

 

P3190639.JPG

Meillä oli ihana illallinen ja hauska ilta tunnelmallisessa ravintolassa. Kaikki ruoat olivat ihan superherkullisia ja erityispisteitä Masu saa ystävällisestä palvelusta.

Rullatessa hajoavien vaunujen ja nälkäisten haalarityyppien kanssa lauantai-iltana kauniiseen ravintolaan toteamaan hoitolaukun olevan hertsinvertterissä, henkilökunnalta tarvitsee ehkä pientä extrakannustusta, jotta tunnelma saadaan kohdilleen. Masussa autettiin tervetulleesti koko sakki pöytään, Pojan annos tuotiin toiveesta ripeästi ja ystävällinen tarjoilija poikkesi usein kyselemässä meininkejämme.

Leviävissä tilanteissa palvelun laatu punnitaan erilaisella vakavuudella kuin nousuhumalaisilla treffeillä, jolloin kaikki muutenkin on aevan ihanasti!

P3190596.JPG

Suosittelen Masu Asian Bistroa lämpimästi!

Tarkoitukseni oli kirjoitella Masusta aikaisemminkin käytyäni ravintolan herkullisella brunssilla, mutta ystävieni kanssa vietetty ystävänpäiväbrunssi jätti sanattomaksi. (Seurueellamme oli jälleen niin kuumat jutut, etten ottanut valokuvaa edes yrityksestäni taklata fanittamaani pikkuleijonaa sushijonossa.) Joka tapauksessa suosittelen ehdottomasti myös Masun herkullista sunnuntaibrunssia, jolla on katettuna kattava salaattipöytä, miso-keittoa, susheja, erilaisia lihoja ja wingsejä. Puhumattakaan jälkkäripöydästä, josta muistan lähinnä monien herkkujen aiheuttaman valinnanvaikeuden. Brunssille kannattaa varata pöytä, ravintola taisi olla täynnä viimeistä paikkaa myöten.

Ihanaa torstaita! Toivottavasti kaikkien pääsiäinen sujui hyvin!

 

PS. Blogiportaalimme Lily oli palvelimen hajoamisesta johtuen kaatuneena viitisen päivää, jonka takia blogini ei hetkeen toiminut. Ongelmaa korjataan edelleen, joten tänäänkin vielä mahdollisia käyttökatkoja, pahoittelut!

Share

12 kommenttia

 1. RdS kirjoitti: Vastaa

  Mitä?! Eikö se ollutkaan Hipin vika, että ATK oli rikki? No, ei kai sekään ihan kaikkeen pysty.

 2. possu kirjoitti: Vastaa

  Kiinassa kuulemma keitosta syödään ensin sattumat puikoilla pois ja lopuksi liemi ryystetään suoraan kulhosta. Näin kertoi ystäväni isä oltuaan siellä työmatkalla.

 3. Gw kirjoitti: Vastaa

  Miä melkein jouduin hoitoo ku oli niin monta päivää ilman asikaista!

 4. Wannabe Wege kirjoitti: Vastaa

  Ihana vinkki, oonkin kaipaillut kekseliästä mutta mukavaa ravintolaa jossa saa oikein todella hyvää kasvisruokaa!

 5. Kasvissyöjä-81 kirjoitti: Vastaa

  En suosittele kasvissyöjälle! Itse olen ja petyin.

 6. hukkapiilo kirjoitti: Vastaa

  tsekkaa tää:
  https://chipolo.net

  ehkä voit kylvää noita chippejä pariin laukkuun tai avaimenperäksi ja sitten tavaroiden olinpaikat vilkkuu puhelimesi näytöllä 🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  …mistäs sen tietää, miten Lilyn systeemit hajos…hmm…

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaa! Hyvä tietää ens kerralla! 😀

  Meitsi on selkeesti ihan inessä keittokulttuurissa, jee je jee!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  APUA!! 😀 😀

  Ihana kuulla, että on kaivattu 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Brunssilla meillä oli seurueessa yksi vegaani, joka sai sushit keittiöstä erikseen vegaanisina ja muuten hän söi esim salaattipöydästä jne. Hän oli ainakin tosi tyytyväinen.  Ja meillä oli kaikki annokset ihan tosi hyviä (osassa tosin lihaa). Oli kyllä ihan huippuhyvää ruokaa!

   

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaha! Kiitos tästä, täytyy ehkä laittaa Hipille taskuun tällänen 😀 😀

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No höh, ikävä kuulla 🙁

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.