Marusekissa lounaalla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka vanha toimistoporukkamme onkin muutaman muuttujan myötä hajaantunut, käymme edelleen usein lounaalla yhdessä. Vakkaripaikkamme on Maruseki, jonka suojaisissa loossipöydissä voi rauhassa vaihtaa kuulumiset niin uusista työkuvioista kuin enterorokon erilaisista vaiheista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marusekin lounaslista on laaja, mutta lähes poikkeuksetta syön annoksen omavalintaisia nigireitä. Ollessani raskaana söin _joka kerta_ (suunnilleen kerran viikossa) listan samat kasvissushit ilman levää, ihan jo hävetti tilata. Mutta nyt kalavaihtoehdon taas ollessa mahdollinen, olen laajentanut repertuaaria. Juhuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marusekin lounasannoksiin kuuluu miso-keitto sekä päivittäin vaihtuva salaattipöytä, jossa on yleensä tavallisten kasvisten lisäksi vähän spessumpia alkupaloja tarjolla: ruusukaalia, marinoitua punajuurta, kimchiä, tofua, perunasalaattia…ja lisäksi japanilaisia kastikevaihtoehtoja on aina useampia.

Salaatin saa yleensä napostella kaikessa rauhassa, sillä Marusekissa saa välillä vähän odotella annoksia. Paikka ei ehkä ole paras vaihtoehto pikaisille lounastajille, mutta tällä kolmikolla lounastunnin venyminen johtuu ihan muista syistä..

Itselläni lähtee yleensä vähän hanskasta Marusekin salaattibuffassa ja kerään salaattilautasen kukkuralleen. Mutta monista herkullisista vaihtoehdoista on vaikea valita. Niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin kuin oli taas kaikki muukin.

Lisäksi Marusekin lounaaseen kuuluu myös kahvi tai tee ja päivittäin vaihtuva pieni jälkkäri.  Tällä kertaa taisi olla suklaakakkua. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkullinen lounas mahtavien muijien seurassa katkaisee työpäivän kivasti. Kollegoilta saa yleensä hyviä vinkkejä töihinkin, kun porukalla puidaan kaikki erikoistilanteet ja suunnitelmat. Välillä uidaan syvissä vesissä, välillä mietitään mökkitontin kaavaa. Jutut jatkuvat siitä, mihin viimeksi jäivät.  Ihania tyyppejä!

Suosittelen Hämeenkadulla sijaitsevan Marusekin lounasta lämpimästi. Ja on siellä illallakin herkulliset sushit. Sinne vaan!

 

Hauskaa viikonloppua kaikille! Meikää taitaa lounaspalaverin jälkeen kutsua LAHTI

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.