Marraskuisia merkintöjä

-Kun tiedän anopin tulevan illalla, alan jo aamulla olla onnellinen.

-Sen verran huolestettuva ikäkriisi tärähti päälle lapseni kiteytettyä mattovalintojeni olevan muinaisia ja surullisia, että oli pakko arvostaa hänen osuvaa ilmaisuaan ja antaa lasten valita matto olkkariimme.

-Itseasiassa alan itsekin sanoa vintagea muinaiseksi. Muinaistakki. Muinaismatto. Muinaisvalaisin.

-Itseäni voin sitten sanoa vintageksi.

-Lapsillani on ihan hyvä sisustusmaku. Valitsivat sellaisen iloisen maton, koska myös meidän koti on iloinen!

-Ensitreffit alttarilla -ohjelman Napakymppi-gate oli kyllä tämän syksyn kiinnostavin telsuspektaakkeli! Kaikessa sekoilussaan myös niin samaistuttava asioiden ja mökötyksen eskaloituminen! Kyllä itsekin olen tuhertanut itkua Koikkarin prisman Hesburgerissa Hipin vahingossa syötyä hampurilaiseni, ihan perus, ja aina muutenkin tuppaa lähtemään ihan hanskasta hommat. Mutta hääohjelmassa saatiin Napakympistä kokattua uskomaton kierre. En tiedä, oliko leikkaajan toimesta vai menikö homma ihan niin suoraviivaisesti ja mustavalkoisesti kerrasta solmuun, miltä se saatiin ruudussa näyttämään. Mutta tilanne kyllä piti monta viikkoa otteessaan, eikä ehkä vieläkään ihan selvinnyt, että mikä homma.

-Pakko arvostaa Hipin harjaantunutta taitoa ravistaa takaisin maanpinnalle ja kyseenalaistaa esimerkiksi hamppari-issuen vakavuusaste, kun meikällä alkaa mennä ihan mustiin.

-Jos ja kun tulee ero, kuka silloin ravistaa takaisin maanpinnalle, kun olen täristänyt itseni uskomattomaan Napakymppi-raivoon jostain kadonneesta hyllylevystä tai hampurilaisesta?

-Talvi yllätti puutaloasukin tänäkin vuonna. Taas monta päivää ihmetellyt yllättävää jääkautta, että miten nyt tuntuukin niin erityisen kylmältä. Kunnes muistin, että TÄLLÄISTÄHÄN TÄMÄ ON! Tälläistä on asua kylmässä kodissa.

-Onneksi saimme korjautettua yläkerran sähkövastuksilla toimivan takan juuri ennen kuin alkoi mennä miinuksille. Tavallaan oli tuoreessa muistissa takan termostaatin kosahtaminen viime _maaliskuussa_ ja aika hyvin muistin myös keväisen voitontanssini kaakelikaunokaisen ympärillä. Että kohta on kesä, enää ei tarvi korjata! En soita korjaajaa, ei tartte lämmittää, kohta on vappu, läl läl lälläl lää lää !!

-Ihan kuin olisin nyt syksyllä joku ihan eri ihminen, jolla ei ole mitään muuta kiirettä ja säätöä ja ylimääräisiä kuluja ja nyt olisi jotenkin hirveän kiva ja helppo etsiä jotain hertsinpertterin sähkäriä, kun talvi hönkii nurkissa!!?! Että kiitos vain maaliskuiselle, tanssivalle minälleni, joka ei piittaa muista paskaakaan ja elää like there is no tomorrow and no next winter coming!

-Harkitse vielä ilmalämpöpumppua.

-En harkitse.

-En edelleenkään halua puhkoa seiniä tai tehdä reikiä tapettiin.

-Marraskuussakin voi vielä löytää sieniä!

-Olemme ehkä viimeiset ihmiset muurin tällä puolen, jotka eivät ole vieläkään katsoneet Games Of Thronesia. Kyllä! Olemme kuitenkin yleensä yhdessä katsoneet suurimman osan isoista hittisarjoista Sopranoista Handmaids´s Taleihin. Ekalla muurisaagan katsomiskerralla Hippi lähti huoneesta ensimmäisen lohikäärmeen lehahdettua ruutuun ja nyt uusintayrityksellä pitkätukka nukahti jo ekan jakson aikana. Enkä itsekään ollut kovin innoissani kusipäitä vilisevästä ja lapsia listivästä larppijengistä. En kuitenkaan ihan usko sarjan suosion tulleen tyhjästä! Eli mikä homma? Mitä emme ymmärrä, alkaako imu kuudennen jakson kohdalla? Help us! Kohta alkaa jo olla paha FOMO!

-Olen ottanut FOMO-ilmaisun käyttöön, mutta en ihan vielä tiedä, käytänkö uutta sanontaa oikein.

-Ehkä lapseni kohta kertoo muinaisvintagelle, kuinka ilmaisua tulee käyttää oikein.

-Toisaalta hän kutsuu edelleen MINUA jonneksi, joten ehkä kaveria ei voi vielä pitää luotettavana puhekonsulttina. Olen sata kertaa sanonut hänen olevan tuhat kertaa enemmän jonne, johon tyyppi vain nauraa räkänokkaisesti päin naamaa ja huutaa Äiti kato tonne, sää oot jonne!

-Vittu mikä tyyppi! Mahtava! Ja nauru kuulostaa edelleen kuin rasiallinen helmiä leviäisi pitkin lattioita.

-Lyhyt (noin kaksi kuukautta) on matka pikkupaaperosta reppuselkäiseksi koululaiseksi, joka lähtee yksin skuutilla kavereilleen ja vastaa välillä äidin huolestuneisiin puheluihin. No joo joo, mää tuun kohta!

-Sydämeni särkyy aina vähän, kun hän lähtee ja heiluttaa ikkunan ohi huristellessa. Tulee ihan hirveä FOMO hänen elämästään.

-Ihanaa, että olen jälleen päässyt lukemisen tahtiin! Olen lukenut jo nyt syksyllä monta hyvää kirjaa. Suosittelen esimerkiksi kirjoja Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta, Johannes Ekholm: Rakkaus niinku ja Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken!

-Vähemmän puhelimen kuopimista, enemmän sivujen kääntelyä!

-Muista poikkeilla divareissa! Nytkin olen menossa hakemaan Knausgårdin seuraavaa osaa.

-Elän aika monta päivää idolini lähettämällä työmeilillä, jossa luki Maiju on boss!

-Lue aina välillä se meili, jos alat epäillä itseäsi. Älä ole muinais-Jonne, ole boss.

-Parasta työpöydälläni ja musamaailmassa juuri nyt on tämä sykkivä biisi, joka korvissa on ihana pyöräillä huurteisessa maisemassa heräilevien ihmisten välissä kaarrellen:

Ihanaa torstaita kaikille! Lämmitetään toisiamme!

Lue myös:

Millaista on asua kylmässä kodissa

Kevätmuistiinpanot

Vuoden ekat muistiinpanot

Muutama muistiinpano syksylle

Pikkunen muistilista

Edelliset muistiinpanot

Share

22 kommenttia

 1. LeenaK kirjoitti: Vastaa

  Meillä tytär (17v) kutsuu kalastuksesta innostunutta pikkuveljeään ei eräjormaksi vaan tietenkin eräjonneksi! ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   IHAN PARAS!! 😀 Pitäis melkein ottaa käyttöön täälläkin!! 😀

 2. Eeva kirjoitti: Vastaa

  En myöskään ole pystynyt katsomaan Gamesia… mies sanoi, että älä edes yritä, tuut kiukkuiseksi vaan, ja niin palasin kirjani ääreen!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin juuri, me oltiin kans molemmat ihan ärsyyntyneitä koko ohjelmasta lähes koko ajan. Mutta kun kaikki hohkaa siitä!! Kai siinä on joku uskomaton koukku oltava ja vielä tultava!! AVATKAA JOKU TÄTÄ ASIAA!!

   1. Nimimerkkinen kirjoitti: Vastaa

    Ei kannata kattoo niitä sarjoja, lue kirjat. Paljon parempia.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     No niistäkin oon kyllä kuullut supersuosituksia.. 🙂

 3. vaaleanvihreää kirjoitti: Vastaa

  GoT:n eka kausi ei ole minusta paras. (Nyt ehkä loukkasin jotain.) Katsoin ekan kauden vähän samoilla fiiliksillä. Toisenkin aloitin vähän samalla, että katsellaan, miksi tästä kohkataan. Ja jossain vaiheessa olin koukussa. Silmä oppi myös skippaamaan ne tietyt väkivaltajutut. Onneksi ei tarvitse enää odottaa, milloin uusi kausi alkaa.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ok, kiitos, jotain tälläistä kannustusta ja lupausta juuri kaipasinkin! 🙂
   Kaikki ei voi olla väärässä, vaan mää vaan en ole vielä päässyt imuun!

   Jatkamme siis ainakin kakkoskaudelle!

 4. Petra kirjoitti: Vastaa

  Koittakaa se eka kausi, ekan kauden lopussa on kohtalaisen suuri cliffhanger tulossa 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos kannustuksesta, siihen asti oon nyt päättänyt ainakin katsoa <3

 5. Petra kirjoitti: Vastaa

  Pakko jatkaa vielä. Samoin kuin monissa fantasiasarjoissa tää näyttää voimansa siinä henkilöhahmojen kehityksessä kaudesta toiseen. Esim Jaimen hahmo kokee aika isoja muutoksia ja se on sitä parasta seurattavaa miksi ihmiset sitä hehkuttaa. Plus ne juonenkäänteet on välillä aika yllättäviä, joskin verisiä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin, kiitos, juuri näitä kaipasin! Vähän kannustusta tähän alkuun!

   Kyllä nyt on pakko jatkaa! <3

   1. Kätsy kirjoitti: Vastaa

    Ei ole pakko jatkaa, jos ei kiinnosta. Ei tarvitse käyttää aikaa sarjoihin, leffoihin, kirjoihin tms. jotka eivät nappaa. Elämä liian lyhyt semmoseen. Itse jätin kesken Breaking bad -sarjan alkumetreillä. Näytti hyvin tehdyltä, mutta meno oli mulle liian brutaalia siinä. GoT miekka ja kilpi -väkivalta ei tuntunut häiritsevän. Jostain syystä fantasiasarjoissa (lohikäärmeet ym.) väkivalta on eri juttu.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     Näin mäkin oon aatellu, mutta toisaalta kyllä ite myös pakottanut monia, jotka on meinannut jättää esim The Wiren alussa kesken, jatkamaan vielä muutaman jakson. Ja sinäänsä uskon parven mielipiteeseen, että se hyvän sarjan imu olisi vielä tulossa..toki tuossa tuo brutaalius, ahdistus + fantasia on kaikki vähän häiritseviä, ainakin vielä. KATSOTAAN SIIS!

     Ja Breaking Badistä tykkäsin hulluna, siinäkin meni alussa kyllä hetki. Voi Pinkman!!

 6. Sylvia kirjoitti: Vastaa

  Otin sanan koekäyttöön, aika muikea ilme tuli teinin naamalle, kun sanoin, että sä oot sellainen äidin eräjonne. 😉

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mahtavaa! 😀

 7. Pirita kirjoitti: Vastaa

  Mulle taas työkaveri lähetti meilin EXCELLENCE IN ACTION. Melkein tekis mieli alkaa esittäytymään sillä! Tuollaiset viestit piristää 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   MAHTAVAA! Pitää ottaa käyttöön! 🙂 Ja kyllä, palaute piristää kyllä aina!

 8. M kirjoitti: Vastaa

  Jäänyt kans väliin koko GOT-homma enkä aio jaksaa enää sitä yrittää kiriä kiinni. Oon laittanut sen samaan kategoriaan zombie-sarjojen kanssa ja luvannut itselleni että ei oo pakko katsoa jos ei haluu.

  Saakohan tuota PK:ta isompanakin eränä jostakin vai oliko ihan kertaluontoinen stipale?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, Zombi-hommat on mulla kanssa kaikki katsomatta, en tiedä, ryhdynkö. Tää GOT on jotenkin taas tullut sellaisena tämän ajan järkäleenä, että haluasin päästä hommasta kärryille! Ja nyt myös Handmaden ja Deucen jälkeen jäi tyhjyys, niin mietin, että josko tätä nyt sitten kokeilis.

   PK:lta tulee sooloalbumi tammikuun lopussa, se on aivan SAAKELIN hyvä.

 9. Ansku kirjoitti: Vastaa

  Niin mahtava biisi! Lisää odotellaan.. 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tuo on ja siellä on lisääkin paljon!! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.