Mäkkeen!

Lapsista on suuri hyöty (sen lisäksi, että yleensä saa nauttia kikkailevan Pirkka-Pekka Petelius -tyyppisen hahmon seurasta ja öisin voi tirauttaa onnesta pienen mytyn tuhitessa liian liikuttavassa unihaalarissaan) ulos patistautumisessa! Ennen ei kovin usein lähdetty aamupäivällä kohkaamaan pulkkamäkeen tai jääkiekkoilemaan edellisen illan venyttyä pilkkuun asti. Keittiömme ikkunan alla ilahduttavan kentän luistelijat sirklaavat kahvittelevan ihmisraunion äkkiä pihalle, innokkaasta punaposkesta puhumattakaan. Mennään kentälle! Jääkiekkoo pellaan! Mäkkeen laskeen, äiti mennää mäkkeen laskeen.

Turha sönköttää tai haluta köllöttää sohvalla Hillssiä katsellen. Toppahousut jalkaan ja kelkannaru käteen. Sunnuntaina Hipin tosin annettiin jäädä nukkumaan, koska hän oli erehtynyt antamaan Hyrkköselle kitaran kulttuuriravintola Katiskassa. 

IMG_1321.JPG

Sählymailalla voi pelata jääkiekkoa ja talvi on pukeutumiskysymys. Viikonloppuna kävimme luistelemassa, pulkkamäessä, jäämäessä, puistossa, rakentamassa lumiheppaa, kentällä pelaamassa ja kaahailemassa rattikelkalla. Miten kaakao onkin niin hyvää? Kohellus jäämäessä lähti juuri sen verran lapasesta, ettei tarvinut alitajunnan ala-astemuistoista kaivella vastausta, miten helvetissä aina jotain sattui leukaan jossain vaiheessa.

Talvisään kunniaksi lauantai-iltana tuli avattua myös terassikausi naapurin muijien kanssa. Raittiin ilman myrkytyksen vaara oli vahvasti läsnä.

http://www.youtube.com/watch?v=XNugKrOnpeo

 

Ihanaa alkanutta talviviikkoa!

Share

5 kommenttia

 1. JoYlimys kirjoitti: Vastaa

  Missä Tampereella on jäämäki? Sinne haluan 😀

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nekalan koulun pihassa oli ainakin sunnuntaina hyvä jäämäki! 🙂

 3. Katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Tää sun blogi on huippu! Usein oon räkä rinnuksilla kun naurattaa. Olen tämmöinen ”ulkotamperelainen”, asunut jos vuodesta -97 ulkomailla mutta hyvässä muistissa on rakas Tampere ja tuttuja Nekalat sun muutkin. Ja kakarana tuli kaikki(keskustan) jäämäet tutuiksi, niitä oli silloin ainakin Hämeenpuistossa, Näsinpuistossa ja Koulukadullakin. Ei taida olla enää.
  Naru käteen vaan. Kyllä siinä kunto kohenee vaikka olis hiukan rasittuneempikin olo.

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos huipusta kommentistasi! Parasta, että räät on rinnuksilla ha ha hah haa 😀 😀

  Joo, naru kädessä kun tuolla painelee ja tänäänkin hankipyöräilyllä suhasin töihin, niin ei tarvi kuntoilusta stressata! 😉

  Meninkin heti katsomaan ihanaa blogiasi! Vautsi!

 5. Katiaviron kirjoitti: Vastaa

  Piilomaja on ihan susivanha juttu. Eri alustoilla olen piileskellyt jo vuodesta 2005 alkaen.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.