Maanantaipuhelu maailman toiselta puolen

Aamulla vietyäni unisen pienokaisen kiireellä päiväkotiin, käytyäni päikyn (melkein unohtamassani) VASU-keskustelussa ja huomattuani pihassa reppu selässä pyöräni olevan käyttökelvoton Hipin tuhoamisen ’lainaamisen’ jäljiltä:

IMG_8467.JPG

Satulattomuus ei edes ollut pyörän ykkösongelma. Lukitun pyörän avain oli tietysti miulla, eli tallessa Hipillä jossain hevonkuusen hertsinvertin pertterin rakennustyömaalla kaukana Nekalasta. Kiitos ihan helvetisti, katokkin että mun pyörässä on iltapäivällä ehjä satula ja että avain on tossa eteisen hyllyssä ja SÄÄ et enää KOSKAAN lainaa MUN pyörää! Ymmärräksää!?

*Puhelin soi*

– Joo, haloo. Asikaine.

Surisevalla langalla höpisee naisääni englanniksi soittelevansa Australiasta ja kysyy toimitusjohtajaa.

– Yes, speaking.

Naisen virallisesta äänestä ajattelin kyseessä olevan peruskummia markkinointipuheluita ja meinasin samaan hengen vetoon sanoa soittelijalle Sorry, can´t talk right now. I´m so MAD because my very very stupid bicycle-breaking key-stealing idiot boyfriend..bye byee..bye byee..have nice day..I don´t..

Aussi jatkaa, kertoo entisen harjoittelijani hakeneen pr-toimistoon töihin, merkinneen minut yhdeksi suosittelijakseen ja hän haluaisi nyt keskustella hakijasta kanssani.

Yritän ryhdistäytyä, päästä yli satulaidiootista. Mutta mikä kumma on, että englannin puhuminen on välillä puhelimessa niin haastavaa, vaikka olen kieltä käyttänyt välillä päivittäinkin?

– Yes, of course. It´s okay, I have time! Happy to help you.

Kuulen päässäni Hipin äänen Hei voit sie mennä muualle puhhuun tuota siun rallienglantii siitä, kummie yritän nukkua! (rakkaani legendaarinen repliikki jäi mieleeni kerran selvittäessäni naama tyynyssä lauantaiaamuna herättänyttä työasiaa.) Saatuani kielitiedehipin vaimennettua, silmiini juolahtaa puoli vuotta firmassani harjoittelussa olleen työntekijän naama, jolle maailman toiselta puolen tullut puhelu saattaa olla ratkaiseva tekijä tulevaisuudessa. Miksi tämä puhelu tuli kaikista maailman ihmisistä juuri minulle maanantaina, jolloin muu on päin persettä, paitsi satula? 

DO NOT FUCK THIS UP NOW.

Kyseisestä hakijasta ei voi edes olla kuin pelkästään hyvää sanottavaa. Excellent! Trustworthy! Great! ja niin edelleen. Paineita.

Alkuun aussi haluaa tietää vuoden, jolloin harjoittelija työskenteli firmassani.

– It was meibi thuuthausent and tvelv. Nöy, weid ö minit. Ai got beibi then, sou it wasent thät jier. it was bifoor..ai think..

Siitä se shköördi bhöördi lähti. Thöö pröskonförensiis, pres riliisiis, veri guud, tsast ö nais phöörsön jes… Välillä puhuin englantia oudosti saksalaisittain (pari Saksassa vietettyä vuotta tuntui yhtäkkiä eiliseltä) ja välillä vedin aika into-the-ass-of-timo.

 

Täydellä sydämellä suoraan Timon perseestä suolsin sanottavani suositeltavasta työkaveristani, jonka varmuudella tiedän pärjäävän hakemissaan hommissa hienosti. Sanat onneksi löytyivät, mutta tänään lausumiseni surisevalla linjalla olisi tarvinut ainakin yhden lämmittelypuhelun vaikka puolalaisen ystäväni kanssa. Sönkkäämistä helpommin olisi sujunut polkeminen satulattomalla lukitulla pyörällä keskustaan.

Itsensä nöyryytys ei sinäänsä haitannut, mutta vaakakupissa painoi ystävän tulevaisuuden suunnitelmat ja duunit. Loppuun sanoin määrätietoisesti haastattelijalle änt pai thö vei, shii spiiks mats beter inglish thän mii! 

Pliis gaad toivottavasti sisältö ratkaisee, työkaverini saisi haluamansa työn ja vallottaisi maailman. (Hän on muijia, joka ei jää neuvottomaksi Balin liikenteessä, vauvan itkiessä, vieraiden ihmisten tunkeutuessa asuntoon, renkaiden vaihtamisessa tai jos New Yorkin Bronxissa pöllitään autosta kilvet. Not ö problem for höör.)

10288780_10152455559877748_7270895076447418026_n.jpg

Kerrottuani puhelusta entiselle harjoittelijalleni, oli hän (puoli vuotta toimistossani rallienglantiani kuunnelleena) varma minun hoitaneen puhelun öö veeri pröfhessiönäälisti. (Kuvassa iloinen jälleennäkemisemme viime kesänä, silloin hän vielä tervehti..)

 

Luulen soittajan etsivän edelleen Suomea karttapallosta Saksan vuoristokylistä tai Indokiinasta.

Änd ai vhis öö veri best lak tu mai dier frend foor tumorrows intörviiv! Juu kän doo it, ai nou juu kän! Änd veri nais iivnin for evribadi els tuu.

Thöö Hipii is repareering mai baik autsaid! For him ai whis shit iivning bifoor thö sädel of thö baik is up into mai ääs!

 

Share

28 kommenttia

 1. biscotti kirjoitti: Vastaa

  Ei voi olla…!!!! XDDDDDDDD Toivottavasti tämä tyyppi sai töitä!

   

  Ps. Silmissäni vilkkui Häkkisen naama kun tätä luin.

   

 2. San kirjoitti: Vastaa

  ”veri guud, tsast ö nais phöörsön jes…”

  No niin o! Toivottavasti puhelusta oli apua. Terkut naissille phöörsönille!

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tää oli ihana! Nauroin pihisevästi mahdollisimman äänettömästi ääneen, koska mies nukuttaa vauvaa.

  Erityisesti nämä hienot aiheeseen liittyvät kulttuuripläjäyset (aka videot) lämmittävät aina sydäntäni. Täydellistä settiä.

 4. TiinaK kirjoitti: Vastaa

  😀 Elämällä on hyvä huumorintaju!

  Tänk juu veri mats, tis meid mai dei iivön bettör.

 5. Jodelie kirjoitti: Vastaa

  Asikaine, joor mai nyy aidol! Kiip biing vat juu aar, ai mast tseints päänts nau (kos ai laafd sou haard ai think ai pisd in mai päänts)! Ai rili lav tis blog!

 6. Jenni_Kuperkeikkaseikka kirjoitti: Vastaa

  Ai että, tää lämmitti. Mun mielestä pitäisi olla joku sääntö, että jos aikoo soittaa vieraskielisen yllätyspuhelun, niin pitäisi laittaa vastaanottajalle vaikka tekstari eka, että alapa nyt kaivelee niitä sanojasi, mää soitan kohta….

 7. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  En pysty lopettaan nauramista, tää on niin paras, ei tällästä tyyppiä oo tai no on, itekin aina kämmäröin puhelimessa toisella kotimaisella ja enkulla myös!!!! Piti oikeen kattoo monta kertaa timovideoki. Ja ihanasti kirjotit harkkarityypistä.

 8. Nii kirjoitti: Vastaa

  MIKÄ siinä on että kun ihan puskista tulee tilanne jossa pitäis puhua englantia, sanat juuttuu kurkkuun ja ääntäminen on just tota öö jees ai duu spiik inklish kän ai help juu samhau? Ou jees tö ööö farmauseut is ouver theör jes tsast kou tät vei jes teör on tö rait NOUNOUNOU LEFT, left said jesjesjeeees tänk juu häv ö nais dei juu tuu. Ja tosiaan kun oikeasti sitä englantia osaa puhua ihan kauniistikin 😀

 9. --- kirjoitti: Vastaa

  Sinun blogisi on ihan mahtava! Vaikka ei varmaan itseäsi aina naurata, niin kiitos hyvistä nauruista – taas. Ja vertaistuesta, muusikonrenttu kun asuu tässäkin savussa. Aika paljon yhteistä, etenkin tämä ”esi se ole hukassa, se vaan ei ole tallessa” -meno 🙂

 10. Rallikuski kirjoitti: Vastaa

  TIS IS AAVSOM!

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Oli joo Hakkista ja Kimiä sekä huonosti imitoitua Schwarzeneggeriä!

  PS. Sain juuri puhelun: SHII GOT THÖ JOB!!!

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No on <3 ja ilmeisesti en pystynyt sössimään tätä 😉

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nauran IHAN JOKA KERTA, kun katon tuon videon! Etenkin naurattaa, kun se auto painaa tuolta mutkan takaa ja kun haastattelussa Ass Timo vaan näyttää ottavan valokuvia (!!!?) ihan eri suunnasta, kun kaveri vieressä selittää, mitä perseelle kävi ;D

  Kiitos kivasta kommentistasi!

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, näytti sen taas mukavalla tavalla 🙂

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Thänk juu sou mats, thin komment meiks mii veri häpi!! 🙂

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  JOo, niin pitäisi! Hyvä idea! Ehtis vaikka höliseen keskenään hetken enkuksi, niin kangertaisi _ihan_ niin pahasti..

 17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, Timo-video on ihan paras ja niin on harkkatyyppikin 😀

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, aina sama.. 😉

  Alan kyllä epäillä, osaanko mä sitä sittenkään ihan niin sujuvasti kuin kuvittelen, koska näistä tilanteista löytää itsensä niin usein.. Huoh. Pitäisi ehkä ruveta skypetteleen ulkomailla, niin josko ne opit sieltä jostain löytyis..öö  WHAT did juu sei?

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, kiitos ihana kuulla! Eilen ei kyllä ihan hirveesti naurattanut (paitsi toki Timo-video taas pitkän ajan jälkeen) mutta tänään kyllä on naurattanut, kun sain puhelun, että kaveri sai duunin 😉

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  ISINT IT!!? 🙂

 21. Hannnaa kirjoitti: Vastaa

  Ei heleketti sulla on hauska blogi. Mahtava juttu saada nauraa näille jutuille aina vähän päästä. Mieskin tykkää kun luen valikoituja otteita ääneen. Kiitos! Kiip ap tö gud wöök!

 22. statisti kirjoitti: Vastaa

  Voi että tällä tontilla tulee aina hyvä mieli 🙂 Huononkin päivän jälkeen sun jutut jaksaa naurattaa. Kiitos!

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, kiitos ihanasta kommentista, mukavaa, että luet! Ääneenlukusessiot on parhaita! 😀

 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha haa, hyvä kuulla, että on iloa ästä mun up into ass of timo -tötöilystä! 😀

  Kiitos, kun luet!

 25. Mimimii kirjoitti: Vastaa

  Kun aloitin tässä nykyisessä työssäni en joutunut puhumaan englantia, mutta kas kummaa työnkuva on muutamassa vuodessa muuttunut melkosesti. Muistan ne ensimmäiset englanninkieliset sähköpostit. Käytin Outlookin tarkistusta ja käänsin vielä googlessa ja mietin oliko tähän väliin the ja sopiiko tähän for vai to ja mitä se nyt ajattelee ku lukee tämän!!! Että minä olen tyhmä! Että KAIKKI suomalaiset ovat varmasti yhtä tyhmiä! Minä petän suomalaiset!
  Mut onneks tästä on päästy jo jonkin aikaa sitten eroon. Kaikki mokailee mutta kunhan toinen tajuaa että mistä tässä keskustellaan 🙂

 26. Riika V. kirjoitti: Vastaa

  Ei hitto miten hauska postaus! 😀 Vedet silmissä hekotin ääneen vaikka kuinka yritin olla hiljaa. Ei näitä voi lukee julkisilla paikoilla! Ja se oli siis ihan puhdas kohteliaisuus. 

 27. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha ha! Kuulostaa tutulta. Mäkin olin alkuun ihan tosi tarkka englanninkielisessä työmeileissä, kunnes bongasin vastapuoleltakin muutamat virheet tms ja aloin rentoutumaan niiden kanssa..asiat sai kuitenkin hoidettua, vaikka joku prepositio ei olisi oikein.. 🙂

  Ja se on ihan kiva, kun ”joutuu” käyttämään englantia välillä, tulee hyvä fiilis, kun huomaa, että se on ihan kivaa oikeestaan..

  ..joo paitsi tää puhelu ei ollu missään mielessä KIVA 😀

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha ha ha! Kiitos kommentistasi! On kyllä hauska kuulla, että tästä mun sköördi böördistä on riittänyt riemua! 😀 JEE!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.