Lupaus

Olen todella pettynyt itseeni, sillä en täyttänyt viime vuotista lupaustani hankkiutua ensiapukurssille kuluvan vuoden aikana. Epätoivolla yritän nyt miettiä hyviä syitä tärkeästä lupauksesta luistamiselle. Vauvavuosi, työt ja mitä näitä ruuhkavuosihommia nyt on, kaikki selitykset aika huonoja. Olen kuitenkin tänä vuonna ehtinyt puuhastella vaikka mitä. Blogiinkin olen todistetusti kerennyt sönkkäämään tuntitolkulla uskomatonta huttua (joukkoon mahtuu toki timanttistakin kynäilyä, mutta yleisesti ..hu huuh..)

Itseasiassa kieriskellessäni syyllisyydessä päätin juuri syyttää tilanteestani Suomen kreisiä koulutussuunnitelmaa, johon kuuluu kaikkea mitokondrioiden sielunelämästä enkelisatuihin, mutta ei saatana pakollista ensiapukurssia. No niin nyt Olli menee luokasta ulos ja mietitään me muut täällä nyt oppitunnin verran, onko Olli olemassa.

Mittee vittee!? Mitäs, jos Ollille käy jotain?

Joo, ei puhuta siitä. Luotetaan, ettei olla silloin paikalla. Puhutaan nyt eksistentialismista.

Osaan helvetti vieköön laskea, millä todennäköisyydellä lapsellamme tulee olemaan pisamia, mutta viime vuonna pysähdyttyämme onnettomuuspaikalle, tajusin etten tiedä edes ensiavun alkeita. Oottakaas hei siellä autossa hetki, mää lasken tässä vaan tän teijän törmäysnopeuden ensin, ku kerrotte vaan, paljonko oli mittarissa! Ja sen jälkeen mää vielä hetkeksi kyyristyn tähän auton viekkuun pohtimaan, että jos tota teidän törmäysääntä ei kukaan ois ollu kuulemassa, niin onko siitä oikeesti kuulunu ääntä? Että ihan hetki vaan.

Onneksi kyseisestä onnettomuuspaikan tilaanteesta selvittiin pitämällä kiinni shokissa olevaa matkustajaa ja soittamalla apua.

Mutta NYSSI!

Lupaus 2017

Jatkuvan tyhjänlänkytyksen ja ravintoloissa hillumisen sijaan tai _ohella_

vuoden 2017 aikana menen ensiapukurssille.

Saa vinkata hyviä! Tulkaa muutkin, autetaan toisiamme tai ainakin yritetään osata olla valmiudessa, jos tulee tilanne.

 

PS. Lupaan myös opetella vähän skeittaamaan, sillä mikään ei ehkä lämmittänyt niin paljon mieltäni kuin kummipoikani eilinen kysymys: Jokos voidaan pian lähteä parkille.

PPS. Mukavasti voin myös yhdistää näitä lupauksiani. Skeitatessa saattaa ensiapu tulla tarpeeseen.

PPSS. Plakkarissa myös muita hyviä täydennysideoita opetussuunnitelmaan, kuten vaikka veroilmoituksen laatimisen alkeet. Itseasiassa voisin palata aiheeseen vielä ihan erillisen postauksen verran joskus, kun pukkaa kunnon vainoharhapsykoosia päälle. Vaikka huomenna.

 

Share

6 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Tästä lähtee toteutus? https://www.punainenristi.fi/tapahtumahaku?f%5B0%5D=field_region%3A2857

  Mahtavaa ja tapaturmatonta uutta vuotta Nekalaan!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos 🙂 Ja hyvää uutta vuotta sinne myös!!

 2. Maisa kirjoitti: Vastaa

  Katso Punaisen ristin kurssit Tampereella osoitteesta ensiapukoulutus.fi. Esimerkiksi 8 tunnin hätäensiapukurssi on kattava, sen hinta on noin 60 euroa. Siitä voi jatkaa halutessaan EA1 ja EA2 -kursseille. Tärkeää on tietysti saada aikaiseksi ja mennä kurssille, mutta myös käydä uusimassa kurssi kolmen vuoden välein, että taidot pysyy yllä.
  Joulu taisi mennä jo, mutta tässähän on erinomainen esimerkki aineettomasta lahjasta. Ja kandee pyytää kaveri messiin, jos kynnys lähteä yksin kurssille on liian korkea. Siellä pääsee tosiaan paketoimaan ja kääntelemään kylkiasentoon.
  Varsinkin on lasten kanssa liikkeellä, matkustaa, mökkeilee, veneilee, autoilee jne., niin on mun mielestä anteeksiantamatonta jos ei pidä ensiaputaitoja ajan tasalla.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos näistä! 🙂

 3. petra kirjoitti: Vastaa

  Hyvä lupaus menee toisenkin vuoden.
  Minä kävin viime vuonna SPR:n EA1-kurssin taas tauon jälkeen. Oli hyvä koulutus ja jopa mukavaa, vaikka aiemmin olen vaihtelevalla menestyksellä taistellut pyörtymistä vastaan.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   hienoa! Hyvä sää!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.