Lumi yllätti savolaismiehen Nekalassa

Tampereen Nekalassa koettiin yllättävä tilanne, kun taivaalta alkoi sataa lunta. Tamperelaisperheen autossa huomattiin olevan kesärenkaat, jonka lisäksi talon pihassa seisoi nosturi sekä kasa kaadettuja puita ja oksia hautautumassa lumeen. Tavoitimme perheen isän renkaanvaihtopuuhista.

– Iha hyvi voi lumisatteessaki vaihtaa. Mitä sitä ny turhaa hosumaa ja nastoja kuluttammaa. Niin no, toi nosturiha on ollu tuossa jo muutaman viikon, kaho emmie oo ehtiny siirtää sitä. Nii ei noita puita saanu tuosta raahattua, ku tuo nosturi on tosiaan tuossa eesä. Niin, kummie en ehtiny siirtää. Vielä. Muutama motti halkojaki tulossa, mutta iha hyvi niitä voi sitten hangessaki kannella, joutaaha sitä kaho, joutaaha sitä..

DSC_0395.JPG

Haastattelemamme asiantuntija kertoo tilanteen olevan tuttu jo edellisiltä talvilta ja johtuvan miehen syntyperästä:

– Kyä mää oon jo kaks viikkoo noista renkaistaki sanonu, mutta ei se, ei se..Se kerkee vasta sitte ku o äärimmäinen pakko. Ei sillä oo ikinä kiire, ei se tunne sellasta käsitettä. Se o savolaine. Ei sitä niinku `häirihe`. Mua kyä suoraan sanottuna vähä häirittee, mutta jos mää jotain sanon, nii se sanoo ’piä tunkkis’. Mitä mää siihe sitte. Mää mitää tunkkia osaa käyttää. 

Savolaisen lisäksi lumisade yllätti myös 2-vuotiaan nekalalaisen, joka ei kiireeltään meinnannut saada talvihaalaria puettua.

– Pulkka! Pulkka! Äiti vettää pulkkaa! Ny mennään! Ny Mennään! Lunta sattaa! Lunta sattaa! Ny mennään! Ny mennään! Pulkka! Lumi!  Pulkkaa!

DSC_0394.JPG

– Kyä me nyssitte lähretää tonne hankeen. Eteenpäin sano mummo lumessa vai miten se ny meni, kyä me tuolta nosturin takaa päästää, kommentoi savolaisten uhriksi itseään nimittävä asiantuntija yllättävää tilannetta.

 

Lumista perjantaita!

 

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.