Lomareissulla Helsingissä

Lomaviikkomme on kulunut lähinnä Nekalassa leppoisissa tunnelmissa. Ohjelmassa on ollut hitaita aamuja, loivia pulkkamäkiä ja haaleita termarikaakaoita. Erikoishittejä ovat olleet iso Salama Mc Queen -palapeli, Wanhan Tapin Bingo, hankikieriskelyt saunasta, Pirkkalan HopLopin avajaiset, Sorin Sirkuksen Joulushow (naapurin äijälle kiitos lipuista) sekä eiliset synttärikekkerit. Mukava viikko, jonka aikana lapset ovat saaneet ottaa rennosti ja nauttia aikatauluttomasta lomatunnelmasta. Tänäänkin kömmimme pikkuveljen kanssa alakertaan vasta kymmenen jälkeen..

Alkuviikosta teimme parin päivän retken Helsinkiin.

Kävimme Helsingin taidemuseossa japanilaisen Yayoi Kusaman In Infinity -näyttelyssä.

Kusaman värikkäät teokset vakuuttivat koko seurueemme. Hippi fiilisteli psykedeelisiä töitä ja myös tärkeä taiteenystävä Pikkuveli jaksoi hyvin äimistellä pallollisia huoneita ja näyttäviä veistoksia. Näyttelyvierailun jälkeen huomasin Kusaman vaikutuksia myös Pojassa, jonka piirustuksiin ilmestyi heti pilkkuja. Eiku tää on leopardi!

Kusaman In Infinity -näyttely on HAMissa esillä vielä pari viikkoa, kannattaa poiketa!

Lisäksi retkiohjemaamme kuului vierailu Helsingin luonnontieteellisessä museossa. Hämmästeltävää riitti niin luurangoissa kuin vaikuttavissa eläimissä, joita museossa oli paljon! Kuljin huuli pyöreänä jättimäisiä eläimiä ja ennennäkemättömiä luurankoja tutkien.

En osannut vastata pienen museovieraan hyviin kysymyksiin, mutta museoretken jälkeen etsimme kysymyksiin vastauksia kirjoista sekä katsomalla Jääkauden jättiläiset -dokkarin. (Dokkari on Areenassa vielä viikon ajan, kannattaa tsekata!)

Kaikki luonnontieteellisen näyttelyt oli hienosti tehty ja koko porukka jaksoi hyvin katsella nelikerroksisen museon läpi. Upea paikka!

Illaksi menimme ystäviemme uuteen, ihastuttavaan kotiin. Olimme heti kuin kotonamme vanhassa vaaleanpunaisessa puutalossa, jossa meitä odotti iltapala ja siskonpeti.

Illalla Pojat pääsivät kylpyammeeseen ja yöllä istuskellessamme viinilasin ääressä todistimme harvinaista talvimyrskyä. Näimme tosiaan salaman lumisateen seassa!

Seuraavana päivänä jätimme väliin suunnitelmamme mennä Angry Birds -leikkipuistoon, sillä jäätävä viima ja pakkanen oli talvivarusteistamme huolimatta vähän liikaa. Menimme suoraan Leppävaaran uudistuneeseen uimahalliin, joka oli ihan huippu retkikohde pienten lasten kanssa. Vastarempatussa hallissa oli uusi kahluuallas, porealtaita ja useampia isompia altaita.

Meillä oli mukava Helsingin reissu ja muutenkin kiva loma. Sopivasti äksöniä, mutta tarpeeksi leppoista oleskelua. Olisin tosin vielä voinut lomailla kolmannenkin viikon..

Leppoisaa sunnuntaita ja arkeenpaluuta kaikille!

 

Muita retkiä:

Äijäporukalla Ruotsissa

Hyperfulnessia metsässä

Seikkailua Turussa

Helsingissä

Paha pakkomielle Punkaharjulla

Aulangolla

 

Share

2 kommenttia

 1. Kateellinen kirjoitti: Vastaa

  Mä oon nyt lukenu tän sun blogin ihan alusta, ja oon niin kateellinen. Mäkin haluan muuttaa puutaloon ja alkaa kirjottamaan blogia, määki haluan tuommosen coolin duunin ja hyvät jutut. Lapsia mä en halua, ku mä oon jo liian vanha saamaan niitä. Jos vaikka kissoja pari. Se puutaloki on jo katottu, enää pitää saaha joku muukin hauluamaan sinne puutaloon. Tampereelle mä en kuitenkaan halua, paitsi ehkä käymään.

  Kiitos tästä blogista, oli hauskat pari päivää. Jään lukijaksi. Hyvää kevättä Nekalaan 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei kiitos kivasta kommentistasi ja blogini lukemisesta, jee! Tulipas tästä taas hyvä mieli 🙂
   Suosittelen kyllä kotoisia puutalokämppiä kaikille niistä haaveileville, toivottavasti saat jonkun mukaasi muuttamaan kissojen lisäksi ;D (Ja toivottavasti olen myös onnistunut antamaan edes vähän realistisen kuvan remppakohteessa asustelusta, ei aina niin auvoista, heh ;D)
   Kaikille, jotka miettivät blogin aloittamista: ALOITA HETI! Jostain vaan, alat kirjoitella !

   Hyvää tätä vuotta ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.