Lie Messä viimeinkin

Nyssi! Tätä on odotettu. Vihdoinkin myös Tampereelta saa herkullista pho-keittoa sekä ihania dumplingseja ja dim sumeja, joita Hesassa on vedetty jo ainakin sata vuotta! JEE! Jee! JEE! Olen Hämpin työmaa-aitojen taakse avautuneesta vietnamilaisesta Lie Mi -ravintolasta aivan onnessani, olenhan mankunut pho-keiton ja kaikenlaisten nyttyröiden perään ihan päivittäin. Paitsi päivinä, joina olen ollut Hesassa vetämässä nyttyrää ja lientä.

Pääsimme tällä viikolla yllättäen spontaaneille illallistreffeille isovanhempien saavuttua lasten kevätjuhliin ja vähän hässäkkäistä työviikkoa jeesailemaan. Hippi ei edes kysellyt, mihin haluaisin syömään, vaan tarkisti heti bussiaikataulujen jälkeen Lie Men keittiön sulkemisajan. Innoissamme lähdimme hot dateseille uuteen raflaan.

Lie Mellä on kolme ravintolaa Helsingissä ja ketju tunnetaan laadukkaasta vietnamilaisesta keittiöstä, jonka lisäksi ravintolan listalta löytyy myös fuusiomeininkiä, kuten esimerkiksi maukkaita Shanghai Tacoja. Tampereen Lie Messä on myös päivittäin vaihtuva lounaslista sekä kattava salaattibuffa tarjolla lounasaikaan. Kuulostaa aika hyvältä!

Me olimme tällä kertaa liikkeellä illallisaikaan. Tilasimme alkuun jaettavaksi vege-dumplingsseja, ihan super hyviä! Ensin olin vähän aikeissa tilata alkupaloiksi myös dim sumeja, mutta ystävällinen tarjoilija mainitsi pääruoaksi tilaamiemme pho-keittojen olevan aika täyttäviä.

Ja tarjoilija oli kyllä ihan oikeassa, en meinannut jaksaa kauhoa keittokulhoani tyhjäksi, vaikka sopivan tulinen ja tuoreilla yrteillä maustettu pho-keitto oli juurikin niin herkullista, kuin olin odottanut. Niin ihanaa!!

Itseasiassa keittojemme kanssa kävi pieni sekoilu, jota korjaillessa ravintola näytti asiakaspalvelunsa laadun. Niinhän se usein menee – palvelutaso joutuu testiin, kun kaikki ei menekään hot dateseilla putkeen. Hetken lusikoinnin jälkeen huomasimme, etteivät edessämme olleet keitot oikeastaan olleet tilaamiamme annoksia. Kukkupäisistä kulhoista kun ei heti huomannut katsoa pinnan alta täytteitä, niin ehdimme jo hetken onnessamme hörppiä menemään ennen kuin tilanne selvisi.

Mainittuamme asiasta, tarjoilija pahoitteli heti tilannetta, jonka jälkeen kollegansa saapui pahoitellen selvittämään asiaa kysymällä alkuun, ettemme vain ole allergisia millekään. Jonka jälkeen hän kysyi (kehuttuamme jo, että aivan on hyviä nämäkin), haluaisimmeko uudet keitot vai syödä edessämme olevat loppuun ja että pahoitteluksi talo tarjoaa molemmat keitot.

Meille jäi hyvä mieli illallisesta ja keittosekoilun kivasta haltuunotosta. Olen itse ollut monta vuotta ravintolassa töissä, eikä yleensä suuremmin haittaa, jos tilaus on väärä tai annoksessa on jotain vähän pielessä, JOS henkilökunta osaa reagoida tapahtuneeseen fiksusti ja ystävällisesti. Eikä hyvittele pennin alella tai ilmaisella jälkkärikahvilla, josta jää aina vähän nihkeä jälkimaku. Pakko hetkeksi kyyristyä muistelemaan kammottavaa tilannetta, kun tarjoillessani kaadoin melkein pullollisen punaviiniä asiakkaan syliin.

Neuvokkaan asiakaspalvelun lisäksi uusi Lie Mi on muutenkin viihtyisä ja kiva ravintola. Vähän hesalaisen cool sisustus, mutta aivan hyvä juuri niin. Ensi kerralla taidan mennä testaamaan lounaskattausta.

Suosittelen poikkeamaan maistelemassa ihania makuja! Tervetuloa Tampereelle ihana Lie Mi!

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Muita hyviä:

Nyssi Ramenia Tampere

Lapsiystävällinen ja herkullinen Huber

Lemppariravintola Tuulensuu

Taivaallinen 4Vuodenaikaa

Share

6 kommenttia

 1. Hehkuvainen kirjoitti: Vastaa

  Asiakaspalvelun taso on todella ratkaisevassa osassa – varsinkin silloin kun kaikki ei mene odotusten mukaisesti. Ja on se muutenkin tärkeää: vaikka kaikki sujuisi muuten hyvin mutta asiakaspalvelu on tympeää tai olematonta, niin siitä jää kyllä vähän lässähtänyt olo. Nostan hattua kaikille asiakaspalvelun ammattilaisille, jotka osaavat hommansa, ei se meinaan helppoa ole!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, se on ihan totta. En yleensä helpolla palaa ravintoloihin, joissa on nihkeä tai tyly palvelu, vaikka muuten olisi hyvä paikka. Menee niin fiilis! Meillä oli töissä pitkään dilemma, kun en halunnut käydä yhdessä lounaspaikassa, jossa olin saanut melko ala-arvoista palvelua, mutta jossa työkaverit halusi silti käydä.

   Ja sepä, helppo ammatti se ei ole ja etenkin, jos on jotain reklamaatiotilanteita, niin kyllä ne vaatii taitoa ja pelisilmää ?

 2. Eepu kirjoitti: Vastaa

  Kannattaa testata joskus myös Tammelantorin laidalla oleva Monviet! On pieni paikka, mutta ihana ruoka.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei kiitos paljon vinkistä, ehdottomasti kokeiluun! 🙂

 3. Eepu kirjoitti: Vastaa

  Monvietin lisäksi Tammelantorin An Namista saa tosi autenttista Vietnamilaista ruokaa. Kioski on pieni ja eri annoksia on vain muutamia, mutta sitäkin parempia. Pho-keitto on ihana! Kannattaa todella poiketa kesällä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos vinkistä, pitää käydä sielläkin!! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.