Lemppariravintola – Tuulensuu

P6270051.JPGMiten voi olla, etten ole kirjoitellut pitkäaikaisesta lempiravintolastani, jossa olen rampannut vuosia melkein kyllästymiseen asti -tai ainakin henkilökunnan kyllästymiseen asti..

Hämeenpuiston ja Puutarhakadun kulmassa sijaitsevassa Gastropub Tuulensuussa olemme istuskelleet romanttisilla illallisilla, käyneet kavereiden kanssa kaljalla tai syömässä, viettäneet isolla porukalla perheillallisia, sekalaisella seurakunnalla vappubrunsseja, poikenneet lasillisella tai hölöttäneet pilkkuun asti sekoittaen päämme viinipullo- ja juustotilauksillamme.

P6270047.JPG

Tuulensuu on valittu useampaan otteeseen Suomen parhaaksi olutravintolaksi, viime vuonna viimeksi. Ravintolan olut- ja viinivalikoima on laaja ja vaihteleva. Arvostan laajaa juomavalikoimaa, jotta voin arpoa hieman pidempään bisse vaan hanasta tai tuo pullo punaviiniä (listan halvimmasta päädystä) tilausteni väliltä. Hippi puolestaan yleensä maistelee kauden erikoisoluet ja kuuntelee tarkasti tarjoilijoiden suositukset. Viime kerralla pitkätukan olut maistui suolalle (!!) ja korianterille (!!).

Tuulensuun ruokalistalta löytyy pienempiä annoksia napsittavaksi sekä isoon nälkään kunnon lautasellisia. Usein tilaamme pöytään useampia annoksia jaettavaksi ja maisteltavaksi. Kaikki Tuulensuussa maistamani ruoat ovat olleet poikkeuksetta herkullisia, mutta välillä pyörin vakioannosteni ( gratinoidut etanat, viinilautanen ja lohkoperunat) vankina niin rankasti, etten meinaa kehdata esittää tilaustani tarjoilijalle. Joko taas…?

P6270045.JPG

Viikonloppuna kävimme kesäpäivän kunniaksi syömässä Tuulensuussa oman perheen voimin.

P6270052.JPG

P6270057.JPG

P6270060.JPGTapamme mukaan tilailimme taas pöydän täyteen ruokia. Poika sai vähän pienennetyn setin lammaspullista. Kaikki annokset olivat jälleen kerran herkullista ja lentävä jäätelökulho -episodistakin selvisimme säikähdyksellä.

Täysinäisillä massuilla oli mukava mennä hyppimään Tiitiäisen satupuiston tramppoihin.

Suosittelen Gastropub Tuulensuuta lämpimästi kaikille hyvän ruoan ja juoman ystäville!

 

 

Share

12 kommenttia

 1. Kukkavarvas kirjoitti: Vastaa

  Hei toi korianterikalja on mullakin ollut asialistalla vaikka miten kauan. Nykyään on vaan muka niin väsynyt koko ajan ettei jakaa edes kaljaa maistella. Buuu.

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Hei Asikaine! Sulla on ihan superhauska ja ihana blogi jonka löysin juuri viikonloppuna ja olen nyt lukenut postauksia melkein vuoden taaksepäin. Erittäin viihdyttävää! Niistä vähisistä kuvista joita näin sinusta itsestäsi (lisää vaan julkaisuun ku oot niin ihana) sain myös akuutin kuumeen värjätä hiukseni punertavammaksi.
  – Petra

 3. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  No joo! On ollu monta kertaa ajatuksissa mennä syömään, mutta en muka saa aikaseksi?! Köh. Asia korjaantunee lähipäivinä 🙂

  Oluella oon kyllä käynyt muutamia vuosia sitten.. 

 4. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Mulla ja miehellä on mat lempiannoksemme Nepalilaisessa. Käydään aina siinä samassa ja nyt muuttokaaoksessa käyntejä on ollut useita.. Ehkä vähän liiankin… Mut silti tilaan joka kerta Palak Paneerin, se on vain niin hyvää 🙂

  Kiistellään kyllä siel pihalla välillä siitä, et kumpi menee hakemaan. 😀

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No sitten on kyllä tosi väsynyt!! Toivottavasti pääset maistamaan joskus, oli kuulemma ihan hyvää 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihanaa! Onpa mukava kuulla, Kiitos! Toivottavasti luet jatkossakin 🙂

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ehdottomasti kannattaa mennä! Ja jos on hyvä keli, niin siinä on se pikkuruinen terassikin 🙂

   

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahaah, I feel you!!

  Joo, itseasiassa kun asuttiin keskustassa ja aina haettiin samasta kiinalaisesta ruokaa, sanoi tarjoilija mulle kerran, että joku kerta joku eri annos, maistele vähän 😀

 9. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Mä vetoan muka allergioihini, mut ois siellä listalla muutakin mitä voisin syödä. Varsinkin kun ne ottaneet uuden tavan laittaa tuoretta chiliä annosten päälle ”koristeeksi” eli mitään en vois oikeasti syödä. Eilenkin meni vaikka kuinka kauan et sai pyydystettyä ne kaikki sieltä pois.. Mut sen jälkeen se olikin niin hyvää et mumps. (ja nepalissahan ne syö joka päivä nepalilaista.. niin! ja kiinassa kiinalaista.)

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahahaah! Sää oot kohta puhunu ittes ihan pussiin siellä ja ne alkaa tarjota sulle kaikkia eri vaihtoehtoja..ja koko homma menee siihen, että lopulta joudut TUNNUSTAMAAN, että no ookoo, mää vaan tykkään aina vetää sitä samaa settiä, en oo milleen allergine!! ;D

 11. Lämmin vuohenjuustosalaatti = PARAS

 12. kao kao kirjoitti: Vastaa

  Näin on käynyt jo työpaikan lounailla! Mut kun osa niistä on vain yliherkkyyksiä, eli niihin ei kuole (kuten kalaan) joten niistä voi myös joustaa, jos ihan tosi kovasti haluaa jotain ruokaa..

  Ja tänään kokki kokkinen ei vain ollut hereillä. Se väitti etten saa ruokaa kun siinä on sipulia, sanoin et kypsennetty menee ihan hyvin, marinoitukin, ainoastaan sellai raaka aiheuttaa päänsärkyä (ja siihekin on lääkkeet). Sit mä sain kana-kasvis dumplinseja maapähkinämajoneesilla. Kaikille muille tuli annoskateus. 

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.