Lemppari lounaspaikkamme

Hämmentävästi en ole aikaisemmin kirjoittanut vakkari lounaspaikastamme, jossa työpossemme kanssa yleensä ainakin kerran viikossa käymme. Ihan toimistomme kulman takana, Satamakadulla sijaitsevassa Henriksissä on ihan super herkullinen lounas, jonka hinta-laatusuhde on todella kohdillaan.

Henriksin lounaslistalta löytyy aina useampia mielekkäitä vaihtoehtoja ja lisäksi lounaaseen kuuluu myös runsas ja päivittäin vaihteleva salaattipöytä, jossa on yleensä tarjolla vähän harvinaisempia herkkuja, kuten marinoituja sieniä, pikkelöityä kesäkurpitsaa, ohraa, keittiön perunasalaattia ja tuoretta leipää.

Aina lähtee lapasesta jo salaattipöydässä!

Salaattipöytähurjastelun takia usein tilaankin Henriksissä vain keittolounaan, johon ei koskaan tarvitse pettyä. Tällä viikolla söin vaaleaa silkkistä parsakeittoa, NIIN hyvää.

Keiton hinta on 7,90 euroa, jonka lisäksi viikoittain vaihtuvalla listalla on valittavana toinenkin vähän kevyempi annos, yleensä pasta tai risotto, myös hintaan 7,90 euroa ja sitten on muutamia tukevampia annoksia kympillä. Lisäksi listalta löytyy aina myös vaihtuva jälkkäri.

Annokset ovat yleensä aina maukkaita, oivaltavia ja huolella valmistettuja. Palvelu on rentoa ja ystävällistä, Henriksissä lounastunnista tulee mukava hengähdystauko, joka pysäyttää toimistokoomailun hetkeksi.

Välillä tuntuu, että Henriksissä on seisahtunut aika vähän muutenkin kuin toimistokoomamielessä. Valkoisissa pöytäliinoissa, puisessa konjamiinivaunussa ja neilikkamaljakoissa on menneiden aikojen ysärikatkua, jossa kylläkin on oma viehätyksensä. Ei bistroissa aina tarvi istua rustiikkisen raksalampun alla, vaan välillä on hauska fiilistellä klassisempaa tunnelmaa, jossa ei jatkuvasti koe tarvetta kuopia puhelimen näytöltä viiden minuutin takaisia meilejä tai näyttää Tompalle ja Ramille hauskoja nettivideoita.

Uniikki Henriks on rento ja mutkaton klassikkoravintola, jossa tekee mieli tilata raikkaan risoton kylkeen kylmä valkkari, jäädä vielä hetkeksi istuskelemaan ja olla palaamatta toimistolle.

Suosittelen poikkeamaan Henriksin herkullisilla lounailla! Lounaslista löytyy täältä. Myös Henriksin lauantaibrunssia on kehuttu ihan tosi paljon, joskus aijon vielä iskeytyä siihenkin buffaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille! Meikä tekee lähtöä levynjulkkareihin än yy tee ny!

 

Share

2 kommenttia

  1. Senkun kirjoitti: Vastaa

    Syötiin tuolla edellinen isäinpäivälounas. Meille vanhemmille maistui hyvin ja olipa se unohtumaton kokemus myös meidän omille junior masterchefeille!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Oih, kuulostaa hyvältä! On kyllä ihana ravintola varmasti myös juhlalounaille! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.