Lastenhuone

Pikkuhiljaa yläkerran värikäs lastenhuone on saanut verhot, maton, pöydän ja tavarat ovat löytäneet paikkansa Hipin kasaamassa vanhassa Lundiassa. Toki huoneen ja tavaroiden järjestys aina vaihtuu leikkien mukaan, yleensä aina huoneessa onkin joku rakennusurakka tai kokkaus kesken.

Pinnasänky on muuttanut Pikkuveljen sängyksi makkariimme ja alakerran sekopäisestä inva-vessasta tutusta liinavaatekaapista tein pojille vaatekaapin yläkertaan.

Roinan rakkaiden lelujen määrä on ainakin tuplaantunut parissa vuodessa ja alamme jo olla vähän pulassa tavaran kanssa. Juuri kun Poika alkoi menettää mielenkiintoaan isompiin autoleluihin, dubloihin, Puppe-kirjoihin ja leikkikeittiöön, innostui pieni punapää veljensä vanhoista suosikkileluista.

Tavaraa tulee, mutta vanhoista ei toistaiseksi olla vielä tarpeeksi luovuttu..mitä nyt välillä pehmoleluja on yöllä hävinnyt mysteerisesti ja tänään yritin pakottaa naapurin muijaa ottamaan vanhaa taaperokärryämme.

Vaikka Poika kovasti pitää omasta huoneestaan, leikit ovat kuitenkin usein vielä siellä, missä me vanhemmatkin. Keittiössä kompuroin köysiansoihin ja olkkarissa hyppelen tuskissani astuessani pikkuautojen päälle. Jos haluan kattaa illallisen ruokailuhuoneeseen, raivaan ensin pöydältä lego-paloaseman autoineen ja avaruusukkuloineen. Pikkuveljen synnyttyä hommasin alakertaan lelukaapinkin legoille, peleille ja junaradoille, joilla yleensä leikitään juurikin ruokailuhuoneen pöydän ääressä. Mutta kyllä yläkerrassakin leikitään koko ajan enemmän ja enemmän.

Poikien huone on hauska ja värikäs, asukkaidensa näköinen. Sirkusteltta on Pikkuveljen lempparipiilo, jonne itse tykkään kätkeä iloisen huoneen pallot ja pehmolelut siivoillessani. Sukhin kreisi huopamatto lämmittää paljaita varpaita talvella ja Poika tykkää yli kaiken pehmeästä matosta, jolla voi makailla lukemassa tai vaikka heitellä kuperkeikkoja.

Naapurin muijalta saamani vihreät ”seinälevyt” löysivät paikkansa sängyn vierestä. Aikoinaan pinnasänkyyn ommeltu Marimekon mustavalkoinen pehmuste on jatkanut uraansa vanhan Muurame-sängyn sängyn selkänojana.

Yritin vaihtaa kirpparilta löytämääni Pojan keltavalkoista sänkyä ystäväni ruskeavalkoiseen samanlaiseen, mutta Poika ei halunnut luopua omastaan. Ruskeavalkoinen sänky miellytti silmääni, sillä itselläni on aikanani ollut sellainen, mutta nostalgiatrippi jää nyt väliin. Onneksi haikailunkaipuuta vähän lohduttaa lastenhuoneen vihreät Marimekko-verhot, jotka äitini osti minulle aikoinaan ensimmäiseen omaan kämppääni. Pidän niistä edelleen!

Anopin ostama kuumailmapallo-mobile roikkui pinnasängyn yläpuolella vanhassa asunnossamme jo ennen Pojan syntymää. Kaunis pahvimobile on kovin rakas. Muistan, kun valitsin mobilen taidekeskus Retretistä, jonne teimme kesäreissun ollessani raskaana. Kävimme myös hotelli Punkaharjun terassilla syömässä.

Pihlgren & Ritolan harmaavalkoinen laivatapetti oli aikanaan onnistunut valinta. Lastenhuoneen lelut, peitot ja matot ovat kaikki niin värikkäitä, että ihan hyvä, että seinät ovat suhteellisen yksinkertaiset ja vaaleat.

En vielä tiedä, teemmekö yläkerran vierashuoneesta jossain vaiheessa toisen lastenhuoneen, mutta toistaiseksi lastenhuone on ollut poikien yhteinen. Tai Pikkuveljellä ei oikeastaan ole huonetta ollenkaan, mutta punapää on päättäväisesti vallannut osan veljensä valtakunnasta.

Parasta iloisessa huoneessa on takka, jonka roihuun on mukava nukahtaa kylminä talvi-iltoina.

Huoneen väriloistosta ja kierrätetyistä huonekaluista on hyvä jatkaa sisustusta, etenkin kun huoneen asukkailla alkaa jo olla omia mielipiteitä huoneensa valinnoista. Niiden avulla huoneesta tulee jatkossa varmasti vielä hienompi.

Värikästä sunnuntaita!

* Matto saatu blogin kautta Sukhilta.

 

Muita sisustusjuttuja:

Uusi olohuone

No se keittiö

Uusi tulokas – Artek Aalto 83

Muodonmuutonhuoneen uusin olohuone

Vanha uusi hylly

Share

8 kommenttia

 1. Saara kirjoitti: Vastaa

  Ihana ja värikäs huone! Pojat viihtyvät varmasti.

  Ps. Blogissani on sinulle tunnustus. En odota, että jatkat ketjua, sinulle näitä on varmaan jo tullut tusinoittain, mutta koska olet ehdottomasti blogimaailman arkihuumorin kuningatar, halusin mainita Asikaise yhtenä blogina 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haaa, anteeksi, että kesti näin kauan, mutta IHAN MAHTAVA TUNNUSTUS!!! KIITOS!

   KIITOS! Voi että, miten hyvälle mielelle tulin postauksestasi sairastelun ja työstressailun täyttämän viikon jälkeen! KIITOS! 🙂 🙂 <3

   Kyllä nyt pitäisi tuon ketjun jatkaminen ottaa ihan asialistalle!

 2. MäSäMutsi kirjoitti: Vastaa

  Aivan ihana toi lastenhuone! Juuri tuollaista haaveilen meidän pojalle.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos paljon, se on kyllä ihana 🙂
   Kannattaa tsekkailla kaikkia kierrätyskeskuksia ja vaikka pikkuhiljaa kerätä kivoja huonekaluja, jos tulee halvalla vastaan.

 3. Lapsiystävällinen huone! Täällä podetaan pientä takkakateutta 🙂 .

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Takka on ihan paras, etenkin näin talvella! 🙂

 4. Ani kirjoitti: Vastaa

  En kestä miten ihana huone. Teidän pojilla on muutenkin varmasti ihan mielettömän ihana lapsuus, Nekala on niin jees ja te vaikutatte aivan huippuhauskoilta tyypeiltä hipin kanssa… Nään jo silmissäni miten pojista tulee semmosia pitkätukkaisia nuoria kitaristeja joilla on joku tyttö pyöräntarakalla 🙂

  (Hmm meniks överiksi, sori, oon tässä suunnittelemassa kirjaani ja runosuoni pulppuaa…)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos, mustakin huone vaan paranee koko ajan, vaikka tosiaan tuon lelupaljouden kanssa painitaankin..

   Nekala on kyllä ihana ja jännityksellä odotan, millaisia pojista tulee, kun nyt ovat jo ihan omanlaisiaan huipputyyppejä!

   ps. överifiilistely on parasta, kiitos siitä ;D

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.