Kusipäinen pinkki puska

Vaikka ’puutarhamme’ näyttää edelleenkin mielipuolisten hortonomien kukkanäyttelyltä sekä saman aikaisesti sekopäämetsurin hakkuutyömaalta, siistiytyy ja selkiytyy piha kovaa vauhtia. Viihdymme pihassamme grillaillen, leikkien ja puuhastellen. Aurinko tuntuu paistavan rappusillemme koko päivän ja lämpöisemmin kuin muualla maailmassa. Eilen ajoimme tärkeinä naapurin muijan kanssa kilpaa ruohoa kaikkea vihreää maasta kasvavaa. Lopulta naapuri veti meidän-piha-on-hienompi-hakkuutyömaapuutarha-kuin-teidän piha -skabassa rankkarivoiton ja otti mustana hevosena mullat, kauniit taimet ja ruukut esiin, jolloin totesin kateellisena mun on kuule varmaan nyt mentävä pelaamaan jalkapalloa! Heippa!

Viime syksynä meinasin nypätä suoraan ulko-ovemme edessä kasvavan alppiruusun hertsinvertteriin kaataessamme raja-aitaa ja raivatessamme ränsistynyttä pöheikköä. Sittemmin tarkoituksenani on ollut (yrittää) siirtää hieman outoon paikkaan yksin jäänyt ruusupuska, jonka luulin (kuulin) muutenkin kaipaavan varjoa. Sitten alppiruusumme teki nuput. Pinkit nuput.

Kukkaan puhkeamisen jälkeen kukaan ei ole huomannut pihamme sekopäisyyttä, koska överisti hörsyilevä pinkki alppiruusu toimii kuin silmää kääntävä, yleisöä harhauttava taikurin apulainen. Valitettavasti puska on tietoinen omasta viehätysvoimastaan, joka on jo noussut hänellä latvaan. Lisäksi kyseinen  ruusupuska on manipuloinnin mestari.

kuva.JPG

– Älä siirrä minua tai kuolen piruuttani. Katso kauniita pinkkejä ruusujani. Katso tarkasti! Oletko koskaan nähnyt mitään vastaavaa? Olen kaikkista alppiruusuista kaunein, eikä minua voi siirtää tästä mihinkään. Olen harvinaisuus. Suunnittele koko piha minun ehtojeni mukaisesti. Olen harvinainen pinkki alppiruusu ja olen saanut otteen sielustasi! 

kuva.JPG

– Olemme mekin täällä! Anteeksi vain, että olemme olemassa täällä varjossa! Ei tarvi meistä välittää.

kuva.JPG

– Jännää tämä ulkoilu monien sisällä vietettyjen vuosien jälkeen. Mukavaa vaihtelua sisällä norkoiluun, vaikken tullutkaan ajatelleeksi olevani ulkokaluste. Sinullahan taitaa olla ulkoilusta enemmänkin kokemusta.. Sieltä _roskalavalta_?

– Turpa kiinni! Se oli vain väliaikainen vaihe elämässäni! Ei tarvitse ottaa sitä esille joka paikassa!

kuva.JPG

– Kjäh kjäh..Minua ei siirrellä. Minun avullani voit voittaa naapurin muijan pihakilpailussa..Mitäs siihen sanot? Kjäh kjäh..Myy sieluni minulle. Laitetaanko nimi alle paperiin..?

Katso kaunista pinkkiä. Katso kaunista harvinaista pinkkiä. Minua ei siirretä.

 

Share

5 kommenttia

 1. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Itsetietoinen alppiruusu! ♥ (taas mä tulen jakelemaan näitä sydämiä :D) Mä olen pitkään katsellut mm. hortensioita, alppiruusuja ja kaikkia mahdollisimman laajasti itseään levittäviä ja mahdollisimman näyttäviä kukkasia kehittäviä puskia. Tällähetkellä meidän kukkapenkki tunkee lähinnä vuohenputkea ja sieltä väleistä yrittää sitten tunkea liljaa ja muuta hienoa, jotka kuitenkin joka vuosi jää ihan kitukasvuisiksi, kun en jaksa tuota putkea nyppiä pois 😀 Kun olis oma personal-hortonomi, niin se saisi meiltä kyllä kokopäivätyön! 😀

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  <3

  Näyttävä tuo Alppiruusu ainakin on 😀 sen leviämisestä en niinkään tiedä, mutta olen huomannut, että Lemmikki leviää itse ja joka paikkaan. Ei tosin ole niin _näyttävä_, mutta kaunis ja herkkä! Suosittelen sitä!

 3. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Joo Lemmikkejä meillä jo onkin, koko piha täynnä 😀 ..kunnes mies tulee ruohonleikkurin kanssa ja vetäsee kaikki matalaksi..

  Ja siis joo, leviämisellä meinasin lähinnä just tota ”mä olen ainut huomionarvoinen kasvi täällä” leviämistä, että kohta se yksi pöheikkö on semmonen parimetrinen 😀

 4. ellu. kirjoitti: Vastaa

  ..joo.. joo.. mä olen joojoo-ihminen 😀

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.