Kummin tehtävät

Puuhellan hommannut kotkalainen tätikaksikko saapui iloksemme pääkallopaikalle ihastelemaan paikoilleen asennettua valurautakaveria = tarkistamaan, onko Hippi hoitanut Harvian hormiliitännät oikeaoppisesti kohdalleen ja onko luukun lasi ehjä. Täältähän puuttuu ne tulitiilet!

kuva.JPG

Hengellisen kasvatuksen ja hellahommien lisäksi kummitädin tehtäviin kuuluu olennaisesti kummilapsen hippitalon remontointi ja kunnostustyöt. Kuntotarkastuksen jälkeen tätini hurauttikin nopeasti rautakauppaan, veti hanskat käsiinsä ja öljysi uuden keittiötasomme.

kuva.JPG

Katselin hoomoilasena Miten toi siis tehdään? Ai se pitää vielä sivellä uusiksi! Kuka sen tekee! Koska hei miten..? Mitä, jos sitä ainetta menee tohon tapettiin? Hei otaksää mustikkapiirakkaa? Ai siihen tasolle ei saa nyt laittaa mitään? Kuinka pitkään aikaan? Emmää hei selviä tästä!

*Taantuminen tuttisuiseksi kastekaapuiseksi kummilapseksi puolessa tunnissa*

Tason pintakäsittelyn jälkeen irroittelimme kuudesta(!!) oviaukosta vanhat rapisevassa maalissa olevat tummanruskeat ovilistat, jotka tätini asiantuntevasti merkkaili ja kiikutti nippuina autoonsa. Miä hion näist maalit pois ainakii. Ja jos tiiät, minkä värisii näist haluut, niin sit miä voisin ehkä maalatakki ne. Laitan sit sulle valmiina takas Mikon matkas tai ku miä tuun Tampereel käymää. Tai haette ku tuutte Kotkaa.

*Tuttisuu heiluttaa iloisena käsiään ja hyppelee kaavussaan*

kuva.JPG

Kummilapsen talon remontoinnin lisäksi tätien olennainen tehtävä on kehua keittotaidottoman veljentyttären mustikkapiirakkaa suureen ääneen. Kerrankin onnistuin, vaikkei taaskaan ollut mittaa, vatkainta tai kananmunia (oli kuulemma jääkaapissa, ei aina voi kaikkea nähdä), jonka lisäksi annoin pienelle hassumassulle vapaat kädet taikinan sekoittelussa.

kuva.JPG

Sivelin aamulla uuden öljykerroksen edellisen kuivuttua. Huomasin, kuinka hyvää jälkeä tätini teki. Valoa vasten tarkistelin kauhuissani sutini jälkiä ja öljyn valumia, joita ei tätini siveltimestä tuntunut jäävän ainuttakaan. 

Vielä vaikeampi tehtävä perheellemme on ollut olla laskematta _mitään_ vastaöljytylle tasolle. Säälittävät teippiviritykset tai eteen aseteltu jakkara eivät vain millään estä töräyttämästä jääkaapista otettua maitotölkkiä kiiltävälle pinnalle. Voi helvetti!

Kiitos tanttet ja tulkaa pian uudestaan!

NEKALAN HELPOIN MUSTIKKAPIIRAKKA (onnistuu ilman munia ja vatkainta!)

3dl vehnäjauhoja

1,5dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2dl maitoa

1dl öljyä

– kaikki aineet sekaisin kulhoon, annetaan taaperolle kauha ja annetaan tyypin hämmentää taikinaa kunnes kyllästyy

– kaadetaan taikina piirakkavuokaan ja ripotellaan pinnalle marjoja

– paistetaan 225asteessa noin 20min kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen. 

ÄLÄ LASKE UUNISTA NOSTETTUA PIIRAKKAA VASTAÖLJYTYLLE TASOLLE JA TARJOA MYÖS NAAPURILLE

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.