Yleensä treffimme eivät ole päivänvaloa kestäneet, mutta reilu viikko sitten häippäsimme tilaisuuden tullen aamupäivän treffeille. Päädyimme kroisostelemaan hotelli Tammerin notkuvaan brunssipöytään prameiden kattokruunujen alle. Syömään flyygelin päälle katettuja jälkkäreitä hoviväkemme anopin pestessä ikkunoita kotonamme, jossa sielläkään ei ole ikkunoista paljon päivänvaloa näkynyt. Hahahaha.
– Mut siis ei tää ny iha hirveesti poikkee tavallisesta hotelliaamupalasta…
– No poikkeeha.
– No tää appelsiinimehu on koneesta..
– No, ota noita tuoreita leipiä, hedelmiä, kasviksia, salaatteja, erilaisia juustoja ja hilloja tuolta. Et sie voi sannoo tollee, ettei oo erikoine, jos sie vaa ite päätät syyä täällä pöydässä pelkkiä riisimuroja. Mee tuolta hakemaa noita ruokia!
– Totta. Mää meen.
Hipin kehoituksesta riisuin kitinäläpät silmiltäni ja ammensin muina kuninkaina kaikista kulhoista laadukkaita herkkuja. Kahvi tarjoiltiin kannuissa pöytiin ja paahdon sai valita. Mmm..
Tarjolla oli kolmen lajin silliä, Marskin silakkarullia, katajanmarjagraavattua lohta, Tammerin makeaa sinappikastiketta, maalaispalvikinkkua, kalkkunaleikkelettä, taikinoitua lammaspateeta, italialaista salamia, vihersalaattia ja versoja sekä kurpitsansiemen vinekrettiä, coleslaw-kaalisalaattia, kasvis-ohrasalaattia kauden kasviksilla, tomaatti-mozzarella salaattia, cremabel kermajuustoa, Mouhijärven herkkujuustolan juustoja, gorgonzolaa, tomaattivaniljahilloa, Tampereen rievää, hapanjuureen leivottua leipää, hedelmäistä maalaisleipää, sämpylöitä, croissanteja, hilloja.
Lämpiminä ruokina oli yön yli haudutettua karitsan paahtopaistia ja oliivikastiketta, hevoslihapullia ja talon omaa tuoretomaattiketsuppia, uunipaahdettua lohta, kananmunaa ”Benedictine”, yrttipaahdettuja kirsikkatomaatteja sekä tietysti mustaamakkaraa ja puolukkahilloa!
Jälkkäripöydässä pianolla oli hedelmiä, marjoja, marjapiirakkaa ja vaniljakermaa sekä jenkkipannareita ja vaahterasiirappia. Nam nam nam!
Jos joskus saan meille pianon, käytän sitä tarjoiluvaununa. Onneksi Hipin värikkäästä cv:stä löytyy kokemusta pianojen siirtelystä, niin voin tarjoilla jälkkärit vaunulla ruokasaliimme.
Nekalan kroisoksen riekaleinen käsi tyynnytti treffien kunniaksi puetun ehjän paidan aiheuttaman hämmennykseni.
Meillä oli aika ihanat lauantain deitit. Ruoka oli herkullista, palvelu äärimmäisen ystävällisistä ja oli kiva päästä ensimmäistä kertaa nautiskelemaan Tammerin prameasta salista. Mukavaa vaihtelua kynttiläillallisiin, joita niitäkään ei tosin olla viime aikoina ehditty remontin, työkiireiden, väsymyksen, futiksen, futiksen, futiksen ja futiksen takia liikaa viettämään.
Tammerin brunssi tarjoillaan lauantaisin klo 11.30-14.00. Brunssin hinta oli 29 euroa per henkilö ja pöytävarauksen voi myös tehdä etukäteen.
Suosittelen Tammerin brunssia kaikille kroisostelijoille lämpimästi!
Kahvin paahdon sai valita! Melekosta! Kiva tietää tää Tammerin brunssi, en ookkaan käynyt. Tampereella ei kovin monia hyviä ole, kun Valo lopetti.
Joo tuo oli kyllä tosi hyvä! Kannattaa mennä nälkäsenä, koska tarjolla oli niin paljon kaikkea.
ja tuo taisi olla melkein ainoita brunsseja, joka on lauantaisin tarjolla. …Tosin Hippi hoiti guuglettelun, että saattaa olla joitain muitaki, mutta oli kuulemma hankala löytää, sunnuntaisin oli enemmän vaihtoehtoja. Huikatkaa toki muitakin hyviä lauantain brunsseja tänne, jos on tiedossa 🙂
Lähimatkailuvinkki: tervetuloa Poriin, josta pääsee leikisti Italiaan! Café Elbassa on aina ihanaa, mutta sunnuntaibrunssi on aikas hiano. http://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g189945-d3964302-Reviews-Cafe_Elba-Pori_Western_Finland.html
nii ei se siis oo lauantaibrunssi, kun se on sunnuntaibrunssi, mut joka päivä saa kaikkee ihanaa 🙂
Hei, ihanaa kiitos vinkistä!! Täytyykin laittaa harkintaan 🙂 Tänä kesänä kun ei lähdetä reissuillamme kotimaata pidemmälle, niin ehkä ties vaikka käytäis testaamassa!