Kokemuksia Airbnb:stä

Olen ihastellut ystävien kivoja lomakuvia persoonallisista Airbnb-kämpistä esimerkiksi New Yorkissa ja Köpiksessä, joten tietysti itsekin halusin kokeilla tätä trendikästä majoitusratkaisua reissatessani Pohjois-Karjalaan.

Buukkasimme Airbnb:n kautta majoituksen Ilosaarirockiin. Kirjauduin Airbnb-palveluun ensimmäistä kertaa vasta kesällä ja onneksemme ehdimme vielä saada Joensuusta kivan kämpän festariviikonlopuksi. Airbnb:n sivuilla voi kätevästi selata haluamastaan kaupungista matkustuspäiville erilaisia majoitusratkaisuja, sivuilta löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja paljon. Vierashuoneita, puutarhallisia taloja, tavallisia asuntoja, ihan laidasta laitaan kaikenlaisia kohteita.

Klikkailtuani varauksen, majoittajamme laittoi heti viestiä ja sovimme tarkempia aikatauluja tulo – ja lähtöpäiville. Saimme pitää kämpän sunnuntaina vähän ennakkotietoja pidempään, jotta sain pakolliset festarityöni ja tiedotteet tehtyä sunnuntaina aamupäivällä. Ennakkoon majoittaja myös kyseli, tarvisimmeko tavallista kahvinkeitintä vai pärjäilemmekö mutteripannulla ja perkolaattoriilla. Lisäksi tyyppi yllätti tulemalla autolla meitä vastaan ja kuskaamalla asuntonsa ovelle ennen kuin antoi meille avaimen. Todella mukava joensuulainen muikkis, joka teki heti ensitapaamiselta mieli kutsua meille vastavierailulle.

Asunto oli kaunis ja viihtyisä ja mikä parasta: siinä oli aurinkoinen partsi ja vain parin sadan metrin matka festarialueelle. Ruokapöydällä odotti valmiina käsiohjelmat Ilosaarirockiin sekä kulhollinen juuressipsejä ja karkkia, jotka (toivottavasti?) olivat tarkoitettu meille. Paikallislehden kulmaan oli kirjoitettu viesti, joka vinkkasi Ilosaarirockiin liittyvästä kolumnista. Jääkaapissa oli varattuna perus aamupalatarvikkeet, tiskikone oli ladattu valmiiksi.

Meillä oli ilahduttava ensimmäinen Airbnb -kokemus ja kun myöhemmin päätimme jäädä festareille vielä sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi ja kyseinen kämppä oli siksi yöksi jo varattu muille asukkaille, todella harmitti lähteä mukavasta festarimajoituksestamme.

Haikein mielin täytin tiskonetta ja pakkasin laukkuja kivassa airbnb-kodissa lähtiessämme raahaamaan festariroiniamme viimeisen yön majoitukseen, joka oli aika kaukana sairaalan takana olevassa kuntoutuskeskuksessa(!?), jonka laitosmaiseen ympäristöön saapuminen parin päivän rokkifestareiden jälkeisenä aamuna tuntui kuin kirjaituisimme katkaisuhoitoon!  Huoneemme käsidesipumppupulloja pahempaa ahdistusta aiheuttivat tyhjä minibaari jääkaappi sekä ohjekyltti sairaanhoitajan kutsumiseksi paikalle. Toisin kuin luulisi, katko ei todellakaan sopinut viimeisen festariyön majoitukseksi, vaan aiheutti uskomatonta pelkoa ja inhoa ja kylmää hikeä. Kunnon narkomaanihenkisenä parivaljakkona hukkasimme heti avainkorttimme, pöyhimme epämääräisiä nysseröitämme, nahistelimme ja tyhjensimme sotkuisia taskujamme, hikoilimme ja mulkoilimme toisiamme, hengitimme, huomasimme Hipin istuneen purkkaan. Ne avaimet oli just mun kädessä VAI OLIKOH!?

Huh. Tästä oppineena, saatamme hyvinkin varata ensi vuodelle saman kivan kodin mainioine majoittajineen tai jos en joudu raahaamaan työkamoja messissä, kaipaisin tauon jälkeen ehkä vähän leirintäänkin.

Suosittelen Airbnb:n kokeilua lämpimästi myös pienillä kotimaan reissuilla. Mahdollisuus edulliseen vaihtoehtoon sekä ehkä uusien tyyppien tapaamiseenkin!? Joensuusta buukkaamamme kämppä oli pieneksi asunnoksi hintavahko, mutta hinta johtui tietysti festariajankohdasta ja oli asunto silti hotelleja huokeampi, jonka lisäksi kyseinen kämppä tosiaan oli sijaintinsa puolesta ihan prima festarimajoitus. Aamulla oli mukava istahtaa aurinkoiselle partsille kuuntelemaan soundcheckejä.

Nyt vielä vähän arvon, uskaltaisinko laittaa myös oman kotimme Airbnb-palveluun. Olemme kuitenkin välillä viikonloppuja pois ja mestamme olisi mitä kivoin lapsiperhematkailijoille. Vähän kuitenkin mietityttää päästäni puuttuva palikka, jonka takia kotimme ei koskaan saavuta kunnon siivoa ja järjestystä, jota Airbnb-kämpiltä ehkä kuitenkin odotetaan. Ainakin Joensuun kämppämme oli ihan viimisen päälle tiptopissa järjestyksessä. Kodin ollessa vieraiden käytössä, ei kuitenkaan voi olla keittiössä vieressä huutamassa Älä vaan avaa SITÄ KAAPPIA! Ja _NE kaapit_ ovat juuri ne, joihin aina kaikki epämääräiset röykkiöt hädissäni siirtelen.. Että tulisiko mahdollisista Airbnb-vieraista vain lisästressiä omille reissuviikoille.

Airbnb-sivustolla voi myös tsekkailla majoittujien kirjoittamia palautteita asunnoista kuten myös majoittuneista (saimme kivan palautteen, jee!). Jos laittaisin meidän kämppämme sivustolle varattavaksi, tulisi luettavaksi varmasti hyvää settiä:

Very very dirty place, not good for the kids or pets!

A bit weird flower home, messy.

After the sunset in the garden popped up two ladys with a bottle of wine and asked me, if I could come out with them!

The woman is crazy and talking and not leaving the house and keeps on telling about the closets we can´t open. But the dude hanging in there is very very sexy and hot..never seen just a hansom guy!

Hmm. Pitää ehkä vielä miettiä tätä Airbnb:tä, vaikka toisaalta meidän vierashuoneeseen voisi majoittua myös kotona ollessamme.

Ihanaa kesäviikkoa kaikille! Tammerfestit alkavat huomenna, jee!!

Lue myös:

Fuck you Marie Kondo -state of mind

Share

2 kommenttia

  1. Paula kirjoitti: Vastaa

    Suosittelen heittäytymään AirBnb:hen. Meillä on vierashuone, jota olen vuokrannut kotona ja myös poissa ollessani, täysin ilman ongelmia. Majoittujia on parin vuoden aikana ollut useita kymmeniä ja plussaa mm. uusien ihmisten tapaamisesta ja siitä, että nelivuotias tyttäreni on oppinut huikeasti englantia vieraiden kanssa. Kannattaa kokeilla 🙂

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Kiitos tästä kannustuksesta, mahtava juttu! Pitää nyt ihan skarpata ja miettiä, onnistuisinko irroittamaan ajastani vähän tälle. Oikeasti kiinnostaisi ja innostaisi 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.