Kesäretkeilyjä

Heinäkuun eka viikko on tuntunut loputtomalta MOLEMPIEN naapurin muijien ollessa lomareissuillaan, mutta onneksi olemme saaneet korvaavaa seuraa ja keksineet kivoja kesämenoja. Sateista ja tuulisista päivistä huolimatta olemme nauttineet lomasta ja käyneet monta kertaa uimassa, Rauhaniemen jättiaallot ja kuumat löylyt ovat olleet aivan parasta viihdettä viileinä päivinä.

Torstaina saimme hesalaisia kyläilijöitä, joiden kanssa grillailimme ja kävimme Pyynikin kesäteatterissa katsomassa Tatun ja Patun Suomi -esityksen. Lämmin suositus, Tatun ja Patun kikkailut naurattivat kaikkia ja pyörivä katsomo tuo oman jännityksensä esitykseen. Suunniteltu Särkkä-reissu tosin vaihtui kaatosateen ja karanneen anakondan (Kyllä!!) takia Vapriikkiin, mutta siitäkin selvittiin pelimuseon Propilkki-99 pelillä, joka toki on jännitysasteeltaan verrattavissa huvipuistoon. Ehkä seuraavalla vierailulla pääsemme hesalaisten kanssa Särkkään, jos he vielä palaavat luoksemme…ystäväni lapsi oli kiltti ja rauhallinen, omani tappelivat, niin että veri roiskui nenästä. Perus.

Riemua on riittänyt myös hitaista aamuista, telkusta, lähipuistosta ja ulkoleikeistä. Viime päivien hittipuuha on ollut kerjääminen katusoitto, jolla trio keräsi itselleen hyvät karkkirahat. Ja tietysti kalassa ollaan myös käyty, eilen teimme ekstempore retken Muroleen koskelle, josta Poika viime kesänä sai ahvenia.

Tällä kertaa onkeen tarttui vain pieni ahven ja vielä pienempi lahna, joka sotki Hipin housut odotellessaan malttamattomana vapautumista. Lisäksi menetimme kaksi viehettä, yhden ongen ja hajotimme Muroleen Kesäkahvilan airoaidan, mutta muuten retki meni ihan hyvin. Pääsimme säkällä kesäkahvilan vinyylidiscoon ja näimme kotimatkalla kolme sateenkaarta.

Tänään seikkailimme porukalla Haiharan taidekeskukseen, jossa on parhaillaan useamman taiteilijan valtakunnallinen teemanäyttely Leikki. Taide kiinnosti ja Haiharan idyllinen pihapiiri antaa sopivasti happea pienemmille näyttelyvieraille. Kauniissa ympäristössä on tilaa temmeltää, kuusikätköjä ja leikkipuisto, jossa pystyi purkamaan energiaa näyttelyjen kiertämisen välissä.

Tykkäsin näyttelystä ihan tosi paljon, esillä on mm. ystäväni Sanni Sepän teoksia! Haiharan alueella on myös Runeberg-talo, jossa on myynnissä käsitöitä sekä ihastuttava kesäkahvila, josta ostimme jättimäiset kahvit ja piirakkaa. Näimme tuttuja ja istuskelimme aurinkoisessa puutarhassa poikien vakoillessa kesäteatteria (en ehkä vieläkään halua tarkkaan tietää, mitä ladon takana oli meneillään, mutta jossain vaiheessa päätimme poistua alueelta vähin äänin). Suosittelen poikkeamaan Haiharassa, ihana kesäpaikka ja näyttelyt ovat ilmaisia!

Myös kesän toivelistalle kirjattu Kaukajärven laivaleikkipuistossa käynti toteutui tänään. Laivan salakätkö, lammen sorsaperhe ja kaatosade oli silkkaa mahtavuutta. Palasimme kotiin litimärkinä ja nälissämme ja onnellisina, vaikka vähän mietimme, olikohan Nekalantiellä turhaan kiinni yrittämämme karkulaiskoira löytänyt tiensä turvallisesti kotiin. Toivottavasti pieni homssuli reppana on kunnossa!

Ihania ovat omalla painollaan soljuvat loman suunnittelemattomat päivät ja lähialueille tehdyt spontaanit pikkuretket, joilla voi saada lahnan, jorata Modern Talkingia, vakoilla kesäteatteria, kokea Runebergin kummituksen tai nähdä kaksi sateenkaarta vierekkäin.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! Instagramini Story-videoissa voi vielä vuorokauden ajan katsoa lisää näkymiä Haiharan retkeemme.

Lue myös:

Sellainen viikonloppu

Seikkailua Siurossa

Loman viimeinen roadtrippi

Share

2 kommenttia

 1. Jeeee kirjoitti: Vastaa

  Mistä on tuo hieno pitkä takki?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on Uhana Designin Festive-takki. Ostin viime kesänä ja oon pitänyt tosi paljon! Menee rannalla, juhlissa, toimistossa ja aamutakkina! ;D

   https://www.uhanadesign.com/verkkokauppa/takit/hand-in-hand-festive-takki/

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.