Kaikista merkittävimmät treffit

Kaupallinen yhteistyö: TableOnline.fi

Harvemmin pyydetään lapsenvahtia, jos ei oikeastaan ole mitään erikoisempaa menoa. Vanhempainiltojen, töiden ja ystävien juhlien ajaksi kyllä aina järjestellään hoitajaa, mutta ei kai tänne nyt ketään voi ihan muuten vaan pyytää!! 

Paitsi että MIKSEI??

Isovanhemmat, naapurit ja Hipin siskot soitellaan apuun yleensä hyvästä syystä (=synnytys, festivaalit, työt, häät, keikat, matkat jne). Mutta viime vuonna aloimme ihan muuten vaan sopimaan palkatun lastenhoitajan kanssa käyntejä kuukausittain. Ystävän pikkusisko on käynyt noin neljän viikon välein sovittuna arki-iltana hoitamassa poikia ja yleensä hänen lähtiessä merkkaamme kalenteriin jo seuraavan hoitokerran. Omalla extra-ajalla olemme käyneet kaksin illallisella tai teatterissa. Ihan parasta! Suosittelen kaikille ruuhkakasoissa sinnitteleville romantikoille.

Jos päivämäärää ei olisi naulattu seinäkalenteriin, hoitajaa ja pöytää buukattu, ei koskaan tulisi mentyä kaksin ulos muuten vaan. Eikä sopimuksesta huolimatta aina edes huvita lähteä, ja Hipillä on taas resuiset housut tai vähintäänkin liian iso pää(!!) ja oikeastaan pitäisi hoitaa muutama työasiakin, eikä hillua millään illallisella,

mutta kun on kerran sovittu, niin mentävä on.

Ja hyvä niin. Olivatpa treffien lähtökohdat oikeastaan kuinka isopäiset tai hässäkkäiset tahansa, useimmiten meillä on hauskaa. Kiireisen arjen keskellä on ihana joskus istahtaa hetkeksi kahdestaan. Vaihtaa kuulumisia ja istuskella rauhassa. Suunnitella vaikka yhteistä reissua tai purkaa tylsiä työjuttuja. Fiilistellä hyvää ruokaa ja juoda viiniä. Kertoa parhaita läppiä, jutella lapsista tai ihan vaan pällistellä tunnelmasta nauttien.

IHAN MUUTEN VAAN!

Ehkäpä omakin pääni aina illan mittaan jännästi vähän pienenee, sillä yleensä kivojen treffien jälkeen pipa ei enää kiristä yhtään niin rankasti kuin mennessä! Senpä takia ihan-muuten-vaan-illalliset ovat kaikista merkittävimpiä ja tärkeimpiä treffejä.

Eilen pääsimme arkitreffeille kummisedän saavuttua hoitamaan Spidermania ja kalastusmestaria. Jes! Varasin meille TableOnlinen kautta pöydän naapurin muijan hehkuttamasta, uudesta Ravintola Kajosta.

TableOnline.fissä voi selata eri ravintoloiden menuja ja esittelyitä kaupungeittain ympäri Suomea sekä Tallinnasta ja sivustolla voi samalla tehdä suoraan pöytävarauksen valitsemaansa ravintolaan. TableOnline myös muistuttaa varauksesta ja palvelun kautta voi lähettää vaikka koko illallisseurueelle kutsun tai muistutuksen, jolloin kaikki saavat varausinfot ravintolan yhteystietoineen.

Onnistuin saamaan meille pöytävarauksen Kajoon, vaikka kehuttu ravintola oli itseasiassa melkein täynnä ihan tavallisena torstai-iltana. Hienoa! Enkä kyllä illallisen jälkeen ihmettele asiakasmäärää. Kotimaisiin kauden makuihin ja raaka-aineisiin satsaavan ravintolan annokset olivat spessuja ja super herkullisia! Ja lisäksi ravintola oli rento ja tunnelmallinen bistro, jossa uskaltaa nauraa ääneen ja kippistellä kunnolla.

Ilahduttavaa Kajossa on myös ravintolan Sharing is caring -filosofia: listalta löytyy useampia myös jaettavaksi soveltuvia annoksia. Tilaamme Hipin kanssa kaksin syödessämme usein monia kevyempiä annoksia tai alkupaloja, joista voi molemmat maistella. Jakaminen tekee yhdessä syömisestä hauskempaa ja nytkin oli kiva päästä maistamaan useampia Kajon listan kiinnostavia annoksia.

Kaikki annokset olivat hyviä, mutta suosikkejani oli ehdottomasti kauden sienistä tehty alkupala – NIIN HYVÄÄ! Ja makoisat puikulaperuna-gnoccit sekä lempeästi hiillostettu siika, jonka päälle oli ripoteltu muun muassa suolattuja punaviinimarjoja. Joita haluaisin nyt kokeilla itse valmistaa naapurin muijan puskan marjoista. Herutin mukavalta tarjoilijalta aika tarkkaan herkullisen herukkaohjeen perään. Eli siis kuinka moniprosenttista suolavettä se olikaan..? Ja Hippi on nyt selittänyt, kuinka 5%:sta suolavettä ”valmistetaan”, palaan tähän vielä!

Mutta siis Kajo on ihan huippu, tykkäsimme molemmat Rautatienkadun uudesta tulokkaasta tosi paljon. Mutkaton, mutta annoksiltaan omaleimainen, eläväinen laaturavintola! Meillä oli ihana ilta.

TableOnlinen Tampereen ravintolavalikoimasta löytyy myös monia vanhoja suosikkejani.

Esimerkiksi Arto Rastaan pyörittämässä Ravintola Dining 26:ssa olemme Hipin kanssa istuskelleet romanttisilla treffeillä nauttimassa välimerellisiä jaettavia annoksia. Diningin lista ulottuu Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan makujen lisäksi aina Marokkoon ja Libanoniin asti. Ihania annoksia, joita ei joka paikasta saa.

Tunnelmallinen Dining 26 on myös kauniisti sisustettu ja ravintolassa on ihan loistavat drinksut!

Jos halajaa astetta arvokkaammille pöytäliinatreffeille, on pakko suositella yhtä vakkariravintolaani, klassista Henriksiä! Aina ihana palvelu, laadukas ruoka ja perinteikäs miljöö.

Vakiolistan ohessa kauden raaka-aineisiin reagoivassa Henriksissä on usein kehuttuja teemamenuja: ravintola panostaa joka vuosi esimerkiksi Riesling & Spätburgunder -viikkoihin, Tamperrada -pintxokilpailuihin ja blinikauteen. Myös Henriksin brunssia hehkutetaan hulluna!

Lisäksi voin suositella erinomaiseksi treffiravintolaksi esimerkiksi maanlaajuisesti maineikasta Hellaa ja Huonetta sekä kotoista 2h+K -ravintolaa, jossa olemme usein käyneet vetämässä valkosipulisia jättikatkarapuja tai kattilallisen sinisimpukoita.

Ihanaa viikonloppua kaikille! Muistakaa käydä treffeillä!

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.