Kahvitauon jälkeen

                                                                                                 Kaupallinen yhteistyö – Paulig

P5160085.JPG

Työelämässä luulin löytäneeni kahvitauon syvimmän ytimen.

Lakisääteinen hetki irroittaa tukkaan sotkeutunut headsetti telemarkkinointiyrityksen kahvihuoneessa ja nollata aivoja katselemalla fläppitaululle päivän targetiksi piirrettyä sinistä kirkkovenettä. Pahvimukillinen aikaa naureskella kollegoiden jutuille. No sitte mää sanoin, ettemmää ny vaa saa laitettua sitä toisen lehtitalon tilaajalahjaa siihe sen Avotakan tilaukseen, etten mää oo meinaa mikää joulupukki, niin se jätti sitte sen yhen Marimekon suihkupussin takia tilaamatta koko paskan! 

P5100065.JPG

Vaatekaupan kaksitoistaminuuttiset hörppäsin kiireisesti mukaan viereisestä kahvilasta. Leiriohjaajan ohjelmaan mahtui niin monet kahvitauot, että välillä piti ottaa pullan kylkeen pelkkä mehu.
 

Rakkaimpia kahvitaukoni olivat öisin baarimikkona. Grogilasillinen kylmää kahvia ja pariksi minuutiksi pois täyden baaritiskin takaa ensimmäistä kertaa kuuteen tuntiin. Tanssilattialla Iggy Pop huutaa I see the stars come out tonight ja asiakkaat tiskillä ekkai sää nyvvaa lähe hei mihkää tauolle, mää tilasin Viiriäisen jääveden ja Etelä-Afrikan, mää oon jonottanu jo tunni. Essu päällä pihalle sivuovesta, joka vaimentaa taakseen baarihälyn. Nurkan takana toiveikkaat jonottavat. Me kylä oltiin tässä hei enne teitä! Ette te viis voi mennä siihe, vaikka teijä yks kaveri ois ollu siinä. Ei jonossa varata! Kello on kaksi. Monta tuntia takana, kolme edessä. Kahvi lasissa loppuu nopeasti, enkä tajua baarityöntekijöiden tapaa juoda kahvia lasista. En koskaan kysy asiasta, palaan tiskin taakse. Noni, nysse muija tuli takas, nymmää otan sen viiriäiläise vede vai mikä se ny oli! 

Luulin, ettei kahvitauko voisi muuttua tarpeellisemmaksi kuin öisin täydessä baarissa essu päällä. Kunnes sain vauvan. 

Vauvelit pystyvät mössäämään aivot taidokkaammin kuin viisisataapäinen juhlakansa, jonka lempijuoma on makeeta, mutta hapanta halpaa, mutta paljon viinaa. 

DSC_0630.JPG

Yksi pikkuruinen juhlija pystyy jorailemaan ja tilailemaan maitojuomiaan siihen tahtiin, etten yövuoroista aamukahville selvittyäni ole enää ollenkaan filosofisesti kiinnostunut, kaataako joku kahvinsa mukiin, lasiin vai ämpärillä päähän. (Lukuunottamatta hissiepisodia, jolloin hetkellisesti kiinnostuin kuppiasiasta Hipin juodessa take away -kahvia äidinmaidonkorvikepurkista.)

Maitotilauksien lisäksi yksityisbilettejä sekoittaa väsyneen pään mitä kieroimmilla konsteilla. Sulattaa aivot silkkisellä ihollaan ja kikertelyllä, jonka kuultuaan imeytyy tuonpuoleiseen höttöröpöttörötööhön polla niin sekaisin, että puhe purkautuu shöpönä heliumhuttuna hiperipiperipitititi huuu!

IMG_8162.JPG

Kuumepotilaan kanssa useamman yön valvoneena ei muista nimeään tai mistä napista kattolamppu toimisi. Mutta jos pelastavaa aamukahvia uhkaa jonkinlainen este, keksin muina Mac Gyvereina keinot saada pannullisen kahvia.

Helsingin reissullani olin onnellisen vaikuttunut Hipin siskon kahvinkeittimestä, jonka keksijänero oli itse rakentanut tyhjästä limpparipullosta ja vessapaperista. Mie rakensin tän, ku miulla ei ollu keitintä. 

P5060010.JPG

Aina ei löydy tyhjää pulloa ja vessapaperia. Silloin voi turvautua muihin konsteihin, muina lattemutseina nautiskellen tilata koneen napista kuumaa ja vahvaa espressoa. Istuskella kupillinen luksusta kädessään sohvalle odottelemaan kofeiinin vaikutusta Pyllyhousuksi esittäytyvän tyypin tyhjentäessä hyllyä heittelemällä levyjä olkkarin lattialle. Hei hyvä rakas kussää löysit tän levyn. Mää en ees muistanu, et meil on Iggy Popilta tääki, kiitos…Haluuks sää kuunnella tätä? 

Usein koko perhe on vähän kahvilla. Aamukahvilla. Pullakahvilla. Torttukaffilla. Eväskahvilla. Kakkukahvilla. Päiväkahvilla. Take away -kahvilla. Lounaskahvilla. Termarikahvilla. Kaffilla. Iltakahvilla. Notskikahvilla. Kahvilla.

Kahvitauon jälkeen on mukavampaa.

Lähdetään puistoon. Pistetään pyykit. Palataan takaisin tiskin taakse. Jatketaan remonttia. Luetaan lehden toinen osa. Toipilaalle maistuu pannari. Katsotaan Muumi. Laitetaan headsetti takaisin päähän. Noustaan junaan. Lähdetään työmaalle. Mennään päikkyyn.  Jaksetaan taas. Tehdään huutajalle Viiriäläisen jäävesi. Otetaan lisää kakkua. Jatketaan matkaa. Kuunnellaan vielä yksi biisi. Santsataan. Ei jakseta vieläkään ja soitetaan naapuriin tai Mallalle. Sovitaan riita makuuhuoneen rikkinäisestä ikkunasta. Mennään sisälle repimään pilalle mennyt tapettivuota irti seinästä. Rauhoitutaan. Soitetaan takaisin. Istutaan hetki sylikkäin. Otetaan pala suklaata. Palataan sorvin ääreen. Leikitään.

DSC_0498.JPG

DSC_0381.JPG

DSC_0695.JPG

DSC_0742.JPG

DSC_0580.JPG

Kahvitauon jälkeen on mukavampaa.

 

Pauligin sivuilla olleen Cupsolo-kilpailun Isyyspakkauksen onnellinen voittaja blogini lukijoista on Taijan ilmiantama Sami. Paulig ottaa yhteyttä voittajaan.

Paljon onnea!

 

Hyvää huomenta kaikille!

 

Share

16 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Nyt jäin miettimään että mikä mahtaa olla Viiriäläisen jäävesi?

 2. gal kirjoitti: Vastaa

  Ihanaa!

 3. Ee kirjoitti: Vastaa

  Pakko lisätä tähän mun tutkimusryhmän proffan suosikkilause:”Nyt on niin kova kiire että on pakko pitää kahvitauko!”. Oon soveltanut tätä elämässä mahdollisimman usein, liiassa kiireessä tulee vaan sössittyä, parempaa pitää tauko ja rauhassa miettiä että mistä aloitetaan!

 4. Siis nyt mun tekis melkein mieli alkaa juoda kahvia tän postauksen jälkeen! 😀

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Se on Tampereen Yo-talon legendaarinen drinkki, joita oon aika monta saanut kaadella (niin kuin on myös Etelä-Afrikka) tiskin molemmin puolin.

  Reseptit jääköön salaiseksi 😉

   

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  IHana Galla! <3

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kuulostaa todella järkevältä! Hyvä vähän jäsennellä ennen huiskimista. Olisi tarpeellinen ohje mullekin noudattaa, olisi jäänyt monet sössimiset jäänyt väliin, jos oisin kupposen ajan miettinyt ennen toimimista! 🙂

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  😀 Haa haa! Nyt äkkiä jostain torttukaffit!

 9. RdS kirjoitti: Vastaa

  EIKÄ IHAN MITÄ KAHVIA TAHANSA, VAAN MIELIVÄN KIELIVÄÄ PAULIG CUPSOLOA! (hän huokaisi kuuluvasti, wink wink, nudge nudge)

  Mistäs tuo eka kuva on? Näyttää lapsiystävälliseltä paikalta lukuunottamatta hienokupuisen valaisimen asennusratkaisua.

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  MITÄPÄ MUUTAKAAN! 😉

  Eka kuva on Nokian Tehdassaaresta Tehdas 108:sta. Kävimme siellä viikonloppuna ravintolapäivänä syömässä, nam nam nam..

 11. RdS kirjoitti: Vastaa

  Dänks – vaikka en taidakaan poiketa siä ihan heti tytön kanssa kahvilla.

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Sinne on kai kaavailtu jotain jatkuvaa kahvilatoimintaa, muttei ainakaan vielä käynnistynyt. Mutta kannattaa esim facessa ryhtyä seuraileen, kun niillä aika usein (!?ollaan oltu ehkä 5 kertaa) jotain tempauksia, ruokatoreja yms, jolloin siellä on kiva käydä.

 13. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Käytin tänään kahvipaussin siihen, että pillitin tämän postauksen äärellä. Kiitos hormonit, vihaan teitä. Mut kahvipaussit on parhaita, muistan erityisen lämpimästi sitä kertaa, kun eräänä keväisenä saakelin kylmänä aamuna säntäsin turvakengät kopisten ja pikatehon käry nenässä päivän ekalle paussille, ajatuksena vaan et sais kupin kahvia. Kaivoin airamin kassista, mut en ollut ottanut kuppia mukaan, mut haitanneeko tuo. Aika miehekäs olo oli hörppiä mustaa kultaa suoraan termarista päivän ekan röökin kaveriksi. 😀

 14. Pamsu kirjoitti: Vastaa

  Ja hei. Sul vaan on paras soittolista.

 15. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, kiitos ihanasta kommentistasi! Kyllä kahvitauoille kannattaa välillä vähän pillittää, on ne vaan ihan parhaita hetkiä. Joista juurikin jää selkeitä muistoja, kun on päässyt hengähtämään. Ja vaikka juuri hörppimään suoraan termarista ;D

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei jee!! Pitää olla! <3 <3

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.