Juhlamekkojen sovittelunäytös

Itselläni ei viikonlopun ohjelmassa ole fiinimpiä itsenäisyyspäivän juhlia. Eilen vietimme toimistoporukan pikkujoulut railakkaissa tunnelmissa ja huomenna juhlimme ystäväni vuosittaisissa naamiaiskekkereissä, joissa viime kerralla voitin paras puku -äänestyksen autenttisena Amy Winehousena.

Iltapukuni on kuitenkin tänään menossa näyttäytymään Sokos Hotel Ilveksen itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Ystäväni kävi tällä viikolla lainaamassa juhliin asun ja saimme naapurin muijan kanssa nauttia olohuoneen sovittelumuotinäytöksestä, glögistä ja pipareista.

DSC_0379.jpg

Heti kärkeen sovitukseen pääsi vamppi kaasoasuni. Punainen Armanin mekko, jonka löysin kierrätyskeskuksesta. – Tää on kyllä aika hot, mutta ehkä tää on vähän liikaa, tähän ehkä tarvii jonkun huivin…Mää kokeilen vähän noita muita. ( Siihen mitään huivia tarvi.)

DSC_0382.jpg

Filippa K:n vuosia palvellut luottomekkoni ei päässyt edes sovitukseen asti. – Tää sininen ei oo yhtään mun juttu!

DSC_0387.jpg

Berliinistä second hand -kaupasta ostamani valkoinen tuleva hääpukuni neulemekko taisi myös jäädä sovittamatta.

DSC_0391.jpg

Second hand -kauppa Yesterdaysta aikoinaan ostamaani äitini ostamaa Wanhojentanssipukuani olen pitänyt itsenäisyyspäivän vastaanotoilla muutamanakin vuotena. Sininen kaunotar pääsi sovitukseen. – Joo, ei tää jotenkaan, tää on vähän tällänen liian seventiis mulle..

DSC_0398.jpg

Italiasta ostamani ja juuri lainasta palautunut luottomekkoni ei kelvannut sovitukseen liian hippimäisyytensä takia. Naapurin muija tosin varasi lainauksen – Mää niin lainaan ton seuraaviin tuleviin juhliin, joihinkin, mitä tässä nyt tulee, kun jotain on, niin sitten mää ainakin lainaan ton!

DSC_0400.jpg

Liian kesähippinä teilattiin myös viime aikojen suosikkini, jossa olen juhlinyt häitä ja festareita. Kolmiosainen 70-luvun tyylinen mekko löytyi Turusta Boutique Minnestä. Topin ja hameen lisäksi asuun kuuluu myös jakku samasta kuosista. Asun edellinen omistaja oli kuulemma vaatekauppias, joka on aikoinaan ompeluttanut asun itselleen.
DSC_0393.jpg

Katri Niskasen kultainen mekko pääsi sovitukseen sekä harkintaan asti ja ystävä näyttikin häikäisevältä säihkyvässä mekossa.

DSC_0396.jpg

Myös Lietsun Kontti-kierrätyskeskuksesta vitosella löytämäni vanha kotimainen Molly B:n haalariasu pääsi mustana hevosena kärkikolmikkoon. Itse liputin viimeiseen asti lilan trendiasun puolesta! Kesällä juhlin kahdet ylppärit haalarissa.

DSC_0395.jpg

Voiton mekkoskabassa vei lopulta Katri Niskasen Nansolle suunnittelema musta pitkä iltapuku, jossa juhlin Iskelmägaalassa viime keväänä. Valinta lilan haalarin ja mustan iltapuvun välillä oli tiukka, mutta elegantti klassikko vei voiton. 

Juhla-asuja tulee käytettyä aika harvoin, sääli roikottaa kauniita kolttuja kaapissa. Lainaamisesta tulee hyvä fiilis, riippuen toki lainavaatteille kaatuneen punaviinin määrästä. 

DSC_0582.JPG

Pari viikkoa sitten tuttuni lainaamat mekot palautuivat pesulan kautta ja mekkojen joukosta löytyi kiitokseksi trooppinen yllätys.

*

Malibu coctail

2 cl sitruunamehu

1 cl vaalea rommi

1 cl sitruunalikööri

2 cl Malibu

Kaikki aineet sheikkeriin. Kaada jäädytettyyn coctail-lasiin.

*

387402_10150682998113625_2132199351_n.jpg

Itse alan nyt sovittelemaan huomisiin naamiaisiin asuja, jotta pokkaisin voiton tänäkin vuonna.  Vasemmalla kuvassa kanssani naapurin muija, joka saapui paikalle omana itsenään, mitä nyt vähän oli kompastunut rappusissa. (Hippi pyysi ystävällisesti poistamaan tämän vitsin uskomattoman latteuden takia, mutta itseäni puujalka jaksaa naurattaa.)

 

 

Tunnelmallista juhlaviikonloppua kaikille!

 

 

 

 

 

 

 

Share

6 kommenttia

 1. Mimimii kirjoitti: Vastaa

  Kyllä, vitsi nauratti ainakin täällä (aika paljonkin).

 2. saimah kirjoitti: Vastaa

  Oooh!! Toi punainen on niiiin ihana! Samoin haalari! Ja ja ja!

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin mustakin, ihan huippu! Täytyy heittää tänään illalla siellä juhlissa..teen vaikutuksen!

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos!! 🙂

  Tuo Armani-vamppi on niin ihana. Kävi hullu mäihä Savonlinnassa pienellä kirppiksellä, kun löytyi.

  Haalari oli aika spontaani ostos, vasta oikeastaan kotona huomasin, millaisen helmen löysin 🙂

 5. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Ei oo totta! Mullakin oli tässä juhlavammat pikkujoulut enkä löytänyt vaatekaapista mitään muuta eleganttia kuin Nanson mekon! Sekin on musta, mutta samettia ja jostain vuosituhannen taitteeesta. Siis mähän oon melkein niin kuin muodin huipulla, kun blogissa esiteltiin melkein sama mekko. Uskomatonta tuuria meikäläisellä.

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei mahtavaa! Tää blogi ei ehkä oo ihan muodin huipulla, mutta ajattomat elegantit asut on juurikin parhaita! 🙂 

  Olit varmasti tyylikäs!! Toivottavasti oli kivaa!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.