Joulutunnelmia

Toivottavasti kaikilla on ollut hyvä joulu. Meillä ainakin on ollut, hyvä joulu ja erityisen hyvää seuraa.

valo.jpg

Ihanan talvinen piha viimeisteltiin jouluvaloilla. Ei mennyt kuin tunti ja hermot solmuiseen valonauhaan. Saattaa olla, että valot ovat sireenissä juhannuksenakin. Sen verran rasittavaa touhua johdon ja tikapuiden kanssa kikkailu oli. 

pulla.jpg

Hurri-ystävä toi meille herkullisia sahramilla maustettuja Lucia-pullia. Heja Sverige! Lisäksi hän toi itseleipomiaan jyvä-pellavansiemenrouhe-leipää. Paras lahja oli kuitenkin tekstiviesti seuraavana päivänä: Hei muru. Äidin kaapista löytämäni pellavansiemenrouhe taisi olla vähän vanhaa. Täten suosittelen heittämään leivän roskiin. Sori, kun toin teille huonoa leipää.

Arvatkaa, oliko leivästä jäljellä enää muruakaan? Perus. (Herkullista oli sekin!)

lahja.jpg

Lahjoja paketoin vielä aattonakin. Tästä Nekalan muijan kaljakorilahjasta pointattakoon se, että lahjan saaja on nimeltään Malla. 

kynttila.jpg

Naapurin muijan kanssa otettiin aatonaattona lasilliset ja puimme joulustressin aiheuttamia riitoja. Lämmöllä muistelin sitä, kun raksahippi karkasi kesken joulusiivon baariin katsomaan peliä. Siinä vaiheessa olin kyllä ollut niin raskasta seuraa, että katoamistemppu oli ihan odotettu käänne. Naapurissakin oli keskusteltu kovempaan ääneen jouluvalmisteluiden työnjaosta. Onneksi joulu on kerran vuodessa.

kuusi.jpg

Joulupuu oli kaadettu omasta pihasta (ei tosin Nekalan pihasta). Lippukoriste on vanhempi kuin minä.

reppulivaaka.jpg

Poika haki pukilta reippaasti lahjoja Tiitti! Tiitti! Tiitti! Olimme olleet koko sakki kilttejä, sen verran paljon paketteja tuli aattona. (jopa liian paljon mielestäni!)

reppuli.jpg

Me annoimme Pojalle lahjaksi muskarin kevätlukukauden sekä Sorin Sirkuksen seikkailukerhon, joka alkaa tammikuussa. 

saappaat.jpg

Hipille paketoin samanlaiset jatsarit kuin muutama vuosi sitten. (Edellisistä saappaista on jäljellä vain rippeet.) Yritin tällä kertaa tilata Töysästä punaiset jatsarit, mutta niitä ei valmistettu hipin kokoa. Tiedättehän, mitä sanotaan isokenkäisistä miehistä? Isot kengät, mustat kengät. Meinasi myös käydä pikkumoka kenkiä tilaillessa: viime hetkellä tarkistin, mitä tilauksessani lukeva PU-pohja tarkoittaa.. sopivasti liukkaat kengät tanssijalle. Hyvä, että huomasin vaihtaa tilauksen ennen kuin hippi olisi ollut naamallaan pihassa. Toisaalta tanssikengät olisivat olleet paikallaan: sain hipiltä liput Robbie Williamsin konserttin.

pouta.jpg

Joulupöydässä parasta oli punkun ja seuran lisäksi kalat. Erityismaininta kauppahallista ostetulle Nygrenin mustaherukkasillille, joka vei kielen mennessään. Syötyä tuli paljon ja liikaa. Porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki…

torttu.jpg

Hyvää viikonloppua!

 

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.