Joulutehoilua

Jos joulukorttihommat, tilaamattomat valokuvalahjat ja joulukiireet stressaavat, suosittelen samantien siirtymään viime vuoden jouluvalmistelujeni pariinSillä nyt seuraa ärsyttävää lesotusta fiilistelyä (Olen pahoillani! Tälläisten henkselinpaukuttajien pitäisi itse tajuta pitää turpansa kiinni ja antaa viimehetken räpistelijöille joulurauha, mutta pistetään äityshormoneiden piikkiin.)

Yksi iso kiitos kuuluu naapurin muijalle, joka viime viikolla lähetti keskiyöllä vinkkiviestin.

 vi.pngTuumasta toimeen. Valokuvalahjat sekä perheemme valokuvalla(!!) varustetut joulukortit kirjekuorineen saapuivat eilen. (Ok, muutaman päivän myöhässä joulumerkeillä lähettämiseen, en minäkään mikään Jeesus ole, vaikka joulu onkin!)

Ajattelin illalla pienen kynttilänpuhaltelijan mentyä nukkumaan ottaa lasin punaviiniä ja kirjoitella kortit matkaan. Miten kivaa onkaan päästä kirjoittamaan ensimmäisiä kertoja nelihenkisen perheemme nimet kauniisiin kortteihin! Näen jo itseni seesteisesti kynttilänvalossa joulukortteja rapistelemassa. (soittelen nousuhumalassa kaikille paniikissa kysyäkseni osoitteita)

PC150346.JPGEilen löysimme kaksi vuotta kateissa olleen punaisen joulutähden, josta Poika oli riemuissaan. Äiti, saanko mää koskea siihen, se on niin kaunis. Ripustimme punaista valoa kajastavan tähden keittiöön ja söimme joulunodotuksen kunniaksi pannaria marjoilla. Tähystelimme ikkunasta tonttuja.

Joka päivä olen (jossain vaiheessa) muistanut sujauttaa eteisen seinällä roikkuvaan joulukalenteriin pienet yllätykset, jotka jälleen sain naapurista.Vaikka kerroin Pojalle tonttujen öisin tuovan yllätykset kalenteriin, kysyy pieni salapoliisi silti jokaisesta (ennennäkemättömästä!!) lelusta tai autosta Onko tämä naapurin Juhalta? Onko tämä yllätys naapurista? Tyyppi on selkeästi perinyt äitinsä Knakkertoni-skilssit.

Tällä viikolla juhlitaan vielä toimistoporukan pikkujoulut, mammaporukan pikkujoulut sekä päiväkodin joulujuhla. Päiväkodin tädistölle hankkimani joulutervehdyksetkin odottavat eteisen hyllyssä valmiina. Juhuu! Meikä on joulu! 

Kummilasten paketit (hankittu!)pitää postittaa ja muutamia lahjoja puuttuu vielä. Hipille(, joka ei koskaan toivo/halua mitään ja vastustaa turhaa ostostelua) löysin kasan vanhoja vinyylejä kirppikseltä. 

Epämääräisesti olen mennyt höpisemään Pojalle piparkakkutalon koristelusta. Naapureiden kanssa suunnitellut pikkujoulut lykkääntyivät sairastapausten vuoksi, vieläköhän ehtisimme joku ilta kokoontumaan pipareiden paistamisen merkeissä..

Ehkä tässä vielä tulee hässäkkä, romahdan hätäostokset korissani kassajonoon ja henkseli paukahtaa omaan silmääni. Mutta nyt homma vaikuttaa olevan pelottavan hyvin paketissa. Olen jopa nauttinut joulun odotuksesta, Pojan ilo tarttuu ja lämmittää.

Ehkä olen unohtanut jotain oleellista.

MITÄ SE ON!?

Argh!

…ei tule mitään mieleen?

..Ehkä se vielä tulee. Vuoden vaihtumisen jälkeen.

PC150348.JPG

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

PS. Viime vuoden joululahjavinkkejä löytyy täältä!

Share

8 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Joka joulu oon kiitollinen, että mulla ei ole lapsia, ihan vaan tuon korttirumban takia. 😀 Loppuosan vuodesta sitten mietin, että oispa ihanaa jos semmoinen pieni pellavapää täällä taapertais menemään. Sekosin kyllä silloin ihan täysin, kun asuttiin eksän kanssa toista joulua yhdessä, koska olin ihan sitä mieltä että me ollaan nyt yksikkö jonka pitää rakentaa jouluperinteet. Askartelin varmaan 30 joulukorttia käsin, hilettä ja liimaa oli sukanpohjissa vielä juhannuksenakin, hermot meni kaikilta ja aito joulustressi oli saavutettu. Kirjaimellisesti juoksin ruuhkaisen ja loskaisen marketin parkkipaikan yli punainen kirjekuori kädessäni viimeisenä lähetyspäivänä, näin puolipuolimatkassa postipojan irrottavan säkkiä laatikosta ja karjuin 10000 desibelin voimalla että OOTA!! ja kaikenlisäksi kompastuin siihen loskapaskaan just ennen maaliviivaa. Kortit pääsi matkaan joo, mutta ei todellakaan ollut vaivan arvoista. En ole ihan varma liittyykö traumaattiset kortit asiaan mitenkään, mutta erottiin ennen seuraavaa joulua, enkä ole yhtäkään joulukorttia sen jälkeen lähettänyt. 😀

 2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahahahahaah! Anteeksi, että tää nauratti mua ihan kauheesti 😀 😀 Apua!

  Ei kai joulukorttistressi mikään lapsellisten yksinoikeus ole? Kyllä se koskee kaikkia 😀 Itseasiassa lempparijoulukorttejani on ystäväpariskunnan lähettämä kuva itsestään tonttulakit päässä. ”Aateltiin, kun kaikki aina lähettää lapsistaan, niin me laitettiin itestämme.” Se oli ihana!

  Mutta ymmärrän, jos sulla on nyt sellanen vapautus korttirumbasta, sallitaan se sulle! Ja kaikille muillekin, joita ajatus vaan ahdistaa!

 3. Oija kirjoitti: Vastaa

  Tähän ei voi kommentoida muulla kun Wayne’s World -klipillä. ”We’re not worthy”:
  https://www.youtube.com/watch?v=jjaqrPpdQYc

  Yhtään joulukorttia tai lahjaa ei ole ostettuna tai mietittynä. Menen sukulaisten valmiisiin pöytiin ja lähetänpä vielä miehen ja lapset pari päivää etuajassa. Myös joulusiivouksen ulkoistin siivousfirmalle, kylläkin vasta joulun jälkeen. Mitä enemmän yritän ajatella, että sieltä se joulu tulla jollottaa, niin sitä enemmän tekisi mieli työntää pää pensaaseen. Onneksi onneksi onneksi aviomieheni on noheva tapaus ja on hoitanut lahjoja lapsille ja omille sukulaisilleen. Minulta ei varmaan kukaan odotakaan mitään kun olen tällainen Grinch.

 4. LauraEm. kirjoitti: Vastaa

  Pakko myöntää, että mä tunsin olevani historiallisen täydellinen jouluhenkilö, kun tiputin postilaatikkoon sen punasen kuoren täynnä joulupostimerkillisiä kortteja. Mahtavaa.

 5. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kyllä muukin nykyään naurattaa se sekoilu, näin neljän vuoden jälkeen, mut silloin oli kyllä kuolemanvakavaa touhua. 😀 Mietin kyllä tässä, että pitäiskö sitoa kissoille tonttulakit päähän ja ottaa oikein idyllinen korttikuva, mut totesin et vois lähettää vähän vääränlaiseen viestin. Siis että ei semmoista hei kattokaa miten hauska tyyppi oon, vaan sellasen hei kattokaa, on mullakin edes nää viiksivallut täällä, yhtään ei harmita olla sinkku jouluna! Että taidan vaan ostaa korttirahoilla punkkua ja suklaata, ehkä sitä vaikka tapsantansseista sais pokattua jonku. 😀

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Punkku ja suklaa kuulostaa oikealta valinnalta sekä tapsaheila! Mahtavaa! 🙂

  Hyvää joulua sinne vaan!!

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hahhahaa! Arvostan, erittäin hyvin vedät!!Hyvää joulua Grinchille!!

  Pitäiskö munkin harkita itselleni joululahjaksi siivousfirmaa….hmm…hmm…

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No todellakin olet! Hienoa!!! Hyvää joulua täydelliselle jouluhenkilölle myös!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.