Joululahjavinkkejä!

Anoppi HUOM: älä lue tätä postausta! Saattaa sisältää paljastuksia. (Joululahjoista, ei ole kukaan nakkena.. Tällä kertaa.)

Muutamia kivoja ja pienelläkin budjetilla toteutettavia joululahjavinkkejä viime hetken vaiheilijoille: 

DSC_0609.JPG

Kierrätyskeskuksista ja kirppiksiltä löytyy usein halvalla kauniita vanhoja kehyksiä, joihin voi laittaa kuvia lapsesta tai vaikka kaivaa arkistojen aarteista hauskan teiniajan muiston ja antaa kaverille paketissa. Ostin nämä kehykset Nekalan kierrätyskeskuksesta ja Hyvinkään kierrätyskeskuksesta, taisivat olla 50 senttiä/ kpl.

DSC_0613.JPG

Oman jouluasetelman voi tehdä kirppikseltä löytämään kippoon tai vanhaan astiaan. Tämä asetelma ei ole vielä päässyt täyteen loistoonsa, mutta you got the point. Kippoon voi laittaa pari hyasinttia, rusetin, tontun, sammalta, hilettä…

DSC_0598.jpg

Reteät kirppiskorut ovat ihan kelpo lahja. Näppärät voivat myös itse taiteilla kivoja personoituja korviksia: ostaa valmiita korviskoukkuja ja leikellä vaikka vanhasta Suosikista osuvia kuvia. 

DSC_0604.JPG

Nokkela saa halvastakin rihkamasta dimangia kaiverruttamalla koruun tekstin. Hipiltä olen saanut ihania merkittäviä koruja ja itsekin olen kaiverruttanut  kavereille esimerkiksi sisäpiirin vitsejä tai laulunsanoja: Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä ja Voi pyhä äiti nyt mennään! 

Kaiverruttaminen on usein suhteellisen edullista, yleensä olen pulittanut noin 15 euroa kaiverruksesta.

Tajusin juuri hukanneeni Hipin teettämän Because You are mine -korun (tämän takia anoppia kiellettiin lukemasta tätä) Menen kohta paniikissa etsimään lempikoruani ja heittelemään korurasioita pitkin vessaa. Koru on varmasti jossain _varmassa_ tallessa..

DSC_0600.JPG

Taidetta! Kehystin Pojan vesivärimaalauksia ja olin niin liikuttunut kuvista syntyneestä taulusarjasta, etten raaskisi antaa niitä pois. Tauluista tuli kauniita ja rakkaita. 

 

Myös omista valokuvista teetetty kalenteri taitaa löytyä jokaisen mummun ja papan kontista. Halusin vain laittaa tämän ’vinkin’ lesottaakseni vihdoinkin saapuneilla kalentereilla! Kalentereita ei varmaan saa enää tilattua ennen joulua ja koko prosessi on muutenkin niin perseestä, etten oikeastaan voi edes suositella sitä kenellekään. Siirrytään seuraavaan niksipirkkaan. Nyt anoppi oikeasti POIS!

Suunnittelen myös antavani Hipin kuvataiteilijasiskoille omia maalauksiani. Kehystettynä. Ah Hah hah haa hah haa!

Hah haha hah haaa!

 

Eipä tässä, monta lahjaa vielä hankkimatta. Olemme menossa tänään koko perhe vielä jouluostoksille. Ei auta.

 

Stressitöntä joulun odotusta!

 

 

Share

6 kommenttia

 1. saimah kirjoitti: Vastaa

  Ihania vinkkejä, kiitos!

 2. millam kirjoitti: Vastaa

  Eikä, mikä nostalgiatrippi tuli ekasta kuvasta! Kokosin mun ensimmäisessä kesäduunissa viikon ennen toimistohommiin siirtymistä noita ruusukehyksiä; eka suihkautettiin ruskeaa maalia kulmiin ja sit pyyhkäistiin tollee makeesti liiat maalit pois ruusujen päältä. Olin jotenkin unohtanut (traumatisoitunut lasinsiruista, joita lensi naamalle kun runnoi lasia kehykseen?) koko asian!

 3. Jenni_Kuperkeikkaseikka kirjoitti: Vastaa

  Kiitos hyvistä vinkeistä, ja onhan tässä nyt REILUSTI vielä aikaa väkertää joululahjoja 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ole hyvä! Toivottavasti näistä oli apua! (itselleni oli vain osasta, kun en meinaa ehtiä enää väkertämään mitään!)

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hyvää jälkeä oot tehny, hauskaa 😀 😀

  Nyt tykkään noista kehyksistä vielä enemmän, kun tiedän, että joku on siellä tosissaan niihin panostanut siruja sormissa!

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haa, ole hyvä! Jotenkin tuntuu, ettei aika meinaa nyt riittää enää taas mihinkään..

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.