Jätkä kaulii

Tottakai lähtöä edeltävä ilta oli perus kaaos. Lasten matkalaukun ja Hipin merimiessäkin ollessa vielä yhdentoista aikaan vierashuoneen lattialla levällään(omista kamoistani puhumattakaan), menin tarkistamaan pakkaustilannetta alakertaan. Olisiko Pikkuveljen kärryt jo siistitty kurahanskoista ja taitettu matkaa varten nippuun ja joko kellarista on onnistuttu löytämään oikean kokoisia kesäkenkiä ja…Saapuessani alakertaan löydän Hipin keittiön pöydän äärestä tyytyväisenä

kaulimasta taikinaa.

Lähtö on aamulla viiden jälkeen, kesäkengät on etsimättä, puolet kamoista pakkaamatta, kohta on puoliyö ja

jätkä LEIPOO.

Olin niin typertynyt keittiöstämme löytämästäni huolettomasta leipurista, että itkupotkuraivarin ja huutamiskämätyksen sijasta tuijotin Hippiä melko lamaantuneena hiljaa koristen ja kuiskaten kysyin, mitä mahtaa olla taikinasta valmistumasta.

– Mie aattelin tehhä pojille eväitä mukkaan, jos ne halluu autossa vähä aamupallaa.

– !!?!?!

– Eikä meillä ollu ennää leipää..

– !??!

– …niin mie aattelin leipoo niille lämpimäisiä mukkaan.

– !?!??!

– …niitä kinkkukierteitä, joista ne molemmat tykkää. Niitten on mukava napostella niitä autossa, ku ne heräilee ja on varmaan nälkä ja jos ei ehi pysähtyä siinä niin..

– !?!?!?

– Mie teen ne nyt valmiiks ja paan ne aamulla uuniin.

– Aamulla UUNIIN? Meillä on lähtö viideltä.

– Niin, no mie laitan ne puoliviideltä uuniin.

Tuijotin täysin epäuskoisena rallattelevaa kierrekokkia ja poistuin sisälläni karjuvan MITÄVITUNVITUNVITTUA -äänen saattelemana hiljaa kohti eteistä, jossa naapurin muija lappasi ovesta sisään. Lainaamaan tiskikonetablettia ja varmistamaan, muistinko pakata kuukupin (onko sulla nysse joku kippo mukana?) ja kyselemään muutenkin lähtövalmistelujen sujumista.

Naama lakonisena kerroin _kipon_ olevan ehkä ainoa tähän mennessä pakattu matkatavarani ja tilanteen muutenkin olevan ihan vidun mallillaan. Käy toki keittiöstä hakemassa tiskikonetabletti ja katso samalla, kuinka mallillaan meillä homma täällä on. Hetken päästä naapurin muija tuli nauruaan pidätellen eteiseen ja nähtyään anna-mun-kaikki-kestää-ilmeeni nauroi hän päin naamaani ja kysyi, josko ottaisimme nopsat lasilliset. Ehkä pieni suuntaa antava on paikallaan.

Kuusi tuntia myöhemmin istuimme autossa nokka kohti lentokenttää. Kaikilla oli jotain kamoja pakattuna tai ainakin kaikki tärkeimmät, kuten passit, Puppe, kippo ja uikkarit. Uniset pojat söivät takapenkillä tyytyväisinä lämmintä aamupalaa. Kaadoin termarista kahvia, käänsin Karjalaisen Meripihkahuonetta vähän kovemmalle ja reissutunnelma alkoi lämmittää sydäntäni ja kutittaa poskissani nostaen hymyn huulilleni.

Jep..piti tosiaan kertoa ihanasta reissustamme, mutta jäin nyt melko pahasti pakkausvaiheeseen kaulimaan ja vaivaamaan, joten ehkä parempi jatkaa junnaavaa matkakertomusta joskus ollessani vähän napakammalla asiaanpääsemistuulella.

Eli en koskaan.

Hahahahhahhahha. Ehkä palaan, kun olen vähän hauskempi. Eli en koskaan, koska EI OLE MAHDOLLISTA OLLA HAUSKEMPI. (Paitsi jos on Kasper Strömman, joka todistetusti on hauskempi, saatana! ).

NYT NUKKUMAAN!

Hyvää yötä!

Lue myös:

Postikortteja Puerto de Moganista

Share

12 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti: Vastaa

  Sä olet kyllä huikee! Taas tuli huutonaurut.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   😀 😀 HAHAH!

 2. Pirjo kirjoitti: Vastaa

  Ai että mä tykkään tästä sun blogista.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, kiitos ihanasta kommentistasi! <3

 3. Jutta kirjoitti: Vastaa

  Voin kuvitella vitutuksen lähtökriisissä, mutta tälleen sängyssä pötkötellessä mulla kyllä jotenki rupes silmät vetistään, kun mietin vanhempaa joka matkalle lähtiessä haluaa ilahduttaa lapsia lämpimällä aamupalalla.
  Ite lähtisin kiireellä, höösäämällä ja hoputtamalla, kyllä tuo Hipin tapa on ehottomasti parempi <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   ..nyt kyllä hyvin vedetty, jos tämä vetistää <3 <3 LIIKKIS!

 4. Yritän lukeatässä nauramatta ettei petikamu heräisi. Vaikeeta! 😀 Toivottavasti tuli parhaat eväskinkkukierteet ikinä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Oli ne kyllä hyviä! Itekin otin heti, ku kehtasin nöyrtyä pyytämään itsellenikin ”lämpimäistä” 😀

 5. Hanna kirjoitti: Vastaa

  Kylläpä taas hihitytti itekseen ku luki Asikaista. Hipillä on kyllä arvojärjestys elämässä kohdillaan. Arvostan. Ja samalla toivon pitkiä hermoja ja kaiken kestämistä sulle 😄

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, ensin eväät, sitten kengät ja rattaat…..

   😀

 6. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Hyvä ruoka, parempi mieli.

  Leipova poikaystävähän on ihan lottovoitto isäksi!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No ohan se yleensä! Ei ehkä lähtöyönä… ;D

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.