Jänisruton syksy

Viikonloppu kului juhlavaatteita silitellessä ja haikeissa jäähyväisissä hautajaisissa. Pikkuveli näytti uudessa solmiossa ja leukaan asti napitetussa kauluspaidassaan kutistetulta autokauppiaalta, joka muistotilaisuuden sijaan olisi saapunut kappelin parkkikselle myymään vanhaa farmari-Volvoamme. Olisi naurattanut, jos ei olisi itkettänyt ihan niin paljoa.

On satanut monta päivää ja talo tuntuu aamuisin jo vähän kolealta. Aloin harkita tämän vuotisen polttopuukuorman tilaamista ja kaivoin jopa halkotoimittajan puhelinnumeron sekä villasukat esiin.

Viime yönä Pikkuveljelle nousi kuume, eikä hehkuvaa kekälettä meinannut millään saada rauhoittumaan ja yö meni ihme hortoiluksi. Aamulla Hippi ei taaskaan(!!) saanut pyöräänsä auki, sillä uusi(kaan) lukko ei näköjään toimi (!!!?!??!) ja lisäksi pitkätukka diagnosoi puutarhassamme luikkivan pupun aivan varmasti sairastavan jänisruttoa. Selkeä maanantai!

Hipin painuttua pyörä- ja jänishaasteiden jälkeen yliopistolle jäin tekemään päivän työt kotiin kuumeisen autokauppiaan retkottaessa sohvalla. Tyhjähkö työkalenterini on pyrähtänyt nopeasti melko täyteen, paikoittain alkaa pukata jälleen kiirettä. Pelkään sullovani työpöytäni taas liian tukkoon, jolloin ei meinaa jäädä ilmaa omille kehittelyasteella oleville projekteille, joista olen tänä syksynä haaveillut.

Rutoista, hammaslääkäreistä ja muista kiireistä huolimatta syksy sateineen on silti tuntunut ihan virkistävältä ja tervetulleelta. Näköjään olen vihdoin lakannut sekoilemasta syksyn saapumisesta ja tällä kertaa muistanut itseasiassa pitäväni syyskuusta. Pimeistä illoista, sieniretkistä, telkkariohjelmien alkavista kausista, saunailloista, punkusta ja uuniruoista, joiden jäljiltä voi jättää uunin luukun auki.

Jotenkin pelottavan smoothisti mennyt. Yhtään en ole skitsoillut keltaisista lehdistä, ajanut veneellä rankkasateessa mökille huutamaan Se on kesä viä! Ihan on kesä viä! Kesä on! tai romahdellut perinteiseen tyyliini. Whaat!!

Ehkä jänisrutto etenee jo aivoissa. Tai ehkä kesäloma oli tällä kertaa tarpeeksi pitkä.

Ihanaa syksyä kaikille!

Lue myös:

Siitä syyslomasta vielä vähän

Herkullisia sienihommia

Jos metsään haluat mennä nyt

Herkullisia sienihommia

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.