Itsestäänselvyyksiä

– Niin siis miks sää et oo korjannu tota sun ärrää tai opetellu sanoo sitä oikein?

– Emmie tiiä, laiskuuttani.

– ??!

– ..niin ku jos mie halluun nii ossaanhan mie sannoo ärrän sillee oikein. Tai vaikka niinku naapurikii sen sannoo, ku on sitä rullaamista opetellu. *vertaa itseään naapurin eskarilaiseen*

– Nii. Siis sää oisit oppinu sanoo sen oikein, muttet halunnu?

– Nii, emmie tiiä. Emmie jaksanu. Liia hyvä itsetunto.

– Miten sun itsetunto ny liittyy r-vikaan?

– No, ei minnuu ikinä hirveesti haitannu, et mie en ossaa sannoo sitä. Et miks mie en vois puhhuu vaan sillee ku mie puhun..…Miun mielestä kaikki vois vaa puhhuu niinku puhhuu.

– !!?

P4170032.JPG

Hippi ei näe, miksei ollut soveliasta viedä Poikaa puskaan pissille päiväkodin pihassa. 

Mutta tärkeät asiat hän näkee paljon paremmin. 

Kuin minä.

 

Enkä lopulta edes keksinyt pissiepisodin järkyttävyyteen erityisen hyviä argumentteja.

Kun niin ny ei vaan tehä! Päikyn pihassa ei pissitetä! Ketään, ymmärräksää! Niin ei vaa tehä!

 

Soveliasta viikkoa!

 

..tai mieti, jos kaikki tekis niin, ei siitä mitää tulis! Ei nii tehä.

 

Share

51 kommenttia

 1. Helmi K kirjoitti: Vastaa

  Jollain vähän oudolla tavalla tossa on asenne kyllä ihan täysin kohdallaan.

 2. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Tulin tänne ja ah, maanantai on heti parempi!

 3. Kukkavarvas kirjoitti: Vastaa

  Hahaa, ihan paras perustelu mihin vaan on aina toi ”niin ei vaan tehdä, koskaan” 😀

 4. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Siinä on kaikki juurikin kohdillaan  <3

 5. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihana kuulla 🙂

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, ihan turhaan kritisoin Timo Soinia…

  http://www.lily.fi/blogit/asikaine/no-kun-ei-voi

 7. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä. KIITOS. Koko elämäni olen kärsinyt puheviasta. Kiusaamista, huomauttelua ja kaikista pahinta ja loukkaavinta se oli ehkä omien vanhempien ja yhden opettajan taholta. Etenkin äitini huomauttelu sai mut lopulta ihan mykäksi. Olisi edes yksi ihminen vaan jossain tilanteessa joskus sanonut mulle, että hei mitä väliä, puhu niinku puhut! Kammoan vieläkin uusien ihmisten kuullen puhumista. Ja varmaan tulen aina kammoamaan.

 8. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Kysehän ei ole mistään viasta, vaan erilaisesta ärrästä, ässästä tai mistä vaan. Itselläni on samanlaisella asenteella (ja erilaisella ärrällä) varustettu poika, joka ei vaan koskaan jaksanut, viitsinyt, halunnut opetella sitä ”oikeaa”. Sitäpaitsi tässä maassa on päästy presidentiksikin erilaisella ärrällä!

 9. vesibiologi kirjoitti: Vastaa

  Hei, näin naisihmisenä ja vesiensuojelijana pakko sanoa etten ole koskaan ymmärtänyt miksi lapsille (ja varsinkin pojille) pitää opettaa tuo puskaan pissaaminen??? Ensinnäkin se on sivistymätöntä, kun vessat ja viemäröinti on poistaneet mm rutot ja kulkutaudit, ja on tavallaan tuhansien ja tuhansien ihmisten vähättelemistä jotka kuolivat kulkutauteihin, ja kuolevat yhä jossain päin maailmaa. Toiseksi tasa-arvon näkökulmasta se on sikamaista, maailmassa on maita joissa naiset eivät pääse esim peltotöistä koko päivänä pissalle/vessaan, koska niissä(kään) kulttuureissa ei naiset voi näyttää paljasta ihoa pissiessä. Kolmanneksi virtsan sisältämät ravinteet ja suolistoperäiset bakteerit päätyy käsittelemättömänä ja hallitsematta maahan ja ennen pitkää myös vesistöihin aiheuttaen rehevöitymistä ja muunlaisia ongelmia. Eikös teillä ollut viime kesänä Tampereella useampikin järvi/lampi jossa suolistoperäiset taudit aiheutti epidemian? Hippikö siellä kävi kuseksimassa???
  Ja ei tarvi nyt sitten kaikkien mammojen vetää hernettä nenään viattomasta lapsen pissasta; mikään ei ole viatonta vaan kaikella on aina seurauksensa. Sinänsä ravinteiden kierrättäminen on jees, mutta Suomessa ei vielä ole menetelmää jolla jätevesilietteestä saatais ruokamultaa…

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  No niin, tässähän sain sitten kaipaamani argumentit, miksei puskapissit ole soveliata, kiitos siitä. Ja muutenkin tuli infopläjäys ihan uudesta näkökulmasta. En ole puskapisseistä tajunnut olevan rehevöitymisongelmaksi asti haittaa. No, nyt tiedän.

  Tässä mainitussa viime syksyisessä pissiepisodissa (josta olin hermona) tai muissakaan harvoin tapahtuneissa puskapisseissä ei ole niinkään ollut kyse opettelemisesta pissaamaan puskaan vaan lähinnä alle kaksivuotiaan opettamisesta vaipattomuuteen – > potalle. Siinä vaan tuppasi olemaan välivaihe, jolloin aika varottamatta meinasi tulla housuihin ja joskus joutui hätäisesti improvisoimaan, ettei pissit tulisi ulkona housuihin.

  Mitä tulee Hippiin ja ”täällä meillä” järvissä olleeseen Tampereen epidemiaan, niin en tiedä, mistä vesibiologi tälläisen syytöksen sai vedettyä. Ehkä se oli vesibiologihuumoria.

   

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Näinpä. Ja joissain kielissä / maissa erilainen ärrä on se oikeampi 🙂

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kommentistasi! Voih ei, ikävä kuulla, että on jäänyt puhumiskammo ja muutenkin huonoista kokemuksista. Voi ei! Miten sitä tuleekin huomauteltua ja sutkauteltua typeriä asioita tyyppien toisilleen, joskus ehkä ihan tajuamattakin tai tarkoittamattakin.

  Toivottavasti ei ole vielä myöhäistä voittaa kammoasi!

 13. HeidiÄs kirjoitti: Vastaa

  HUH! Nyt on muutaman päivän urakka takana ja luin sun blogin läpi alusta tähän postaukseen. Oon rakastunut. Suhun, Poikaan, Hippiin, teidän taloon, yläkerran ruusutapettiin, keittiön kaappeihin ja lattiaan (kukkatapetti ihan snadisti liian räikeä mun makuun :D), naapureihin, Nekalaan, Tampereeseen, KAIKKEEN!

  Toivottavasti en kuulosta ihan friikiltä, mutta jäin ihan totaalisen koukkuun teidän elämään, mikä vaikuttaa niin normaalilta mutta kuitenkin tarpeeksi sekopäiseltä ja onnelliselta. En nyt jotenkin saa puettua sanoiksi tätä mun ihastusta, toivon teille kaikkea hyvää ja jatkakaa samaan malliin 🙂 susta humpsahti mun lempparibloggaaja kertaheitolla, oon niin onnellinen että löysin tänne Asikaiseen!

 14. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Jännät perustelut, en olekaan ennen kuullut suolistopissasta! 🙂
  Oikeastihan pissa aka virtsa on steriiliä eikä sisällä bakteereja ollenkaan.
  Mitä esitettyyn tasa-arvokysymykseen tulee, niin siteeraan sanontaa: kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa.

  Puskapissailua päiväkodin pihalla voi paheksua lähinnä tapakoodistosyistä, ja kuten tästä tapausesimerkistä näemme, asiasta ei ole vain yhtä näkemystä! 🙂

 15. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Täh?? !! Virtsaahan käytetään luonnonlannoitteena sekä mm. komposteissa herättämässä hajoamisprosessia, eikä siinä ole bakteereja toisin kuin ulosteessa. Vesistöihin ei tietenkään pidä pissata, mutta maahan kyllä. Kulkutaudit johtuvat nimenomaan ulosteiden bakteereista. Pissa yksinään ei ole jätevesilietettä.

 16. vesib. kirjoitti: Vastaa

  Joo, tietysti lieventäviä asianhaaroja on ja kyllä ”syytös” oli lähinnä huumoria, ajattelin että ”natsivideoilla” postauksiansa kuvittava bloggaaja ymmärtäisi sen… En tietenkään syytä teidän perhettä enkä muitakaan, viime kesän olosuhteet oli hieman poikkeukselliset. Itse puuskaisin tässä muutaman muunkin ulostamiseen ja siihen liittyvän asian yleistasolla, en juuri teidän poikaan/perheeseen kohdistuen. Kuivaksiopettelussa ja muutenkin ulos tarpeidensa tekemisessä on varmaan sellaisia tilaisuuksia että asia on suotavaa toimittaa siinä missä hätä iskee ja riippuen paikasta harvemmin se suoraan vesistöön lorisee.
  Pahoittelut Asikaine, luulin että blogissasi sai keskustella yleismaailmallisista asioista, ja joskus purkaa tuntojaan. Sorry vielä, en tule toiste tänne kommentoimaan!

 17. Pissis kirjoitti: Vastaa

  Hei vesibiologi: Toivotaan,että olosi helpottui, kun pääsit valistamaan meitä muita tälläisen vakavan rikkeen tiimoilta. Pientä ihmetystä vesibiologin perusteet paheksunnalle herättää. Rehevöitymis -ja saasteongelman vetäminen tähän puskapissiasiaan (varsinkin pikkulapsen -itsehän olen hätätilassa pissittänyt poikaani ja tyttöäni puskissa) vaikuttaa hieman ylimitoitetulta, Kehitysmaan tyttöjen saniteettiongelmat eivät ehkä ratkea täällä puskapissin kieltämisellä.Millaiset vesivessat(ekologisia????)järjestäisimme koirille ja muille eläimille saadaksemme tämän saastuttamisen jotenkin kuriin.Ja tasa-arvo-ongelmilla voi näemmä syyllistää ihan mistä vain. Nyt kyllä täytyy ihan hiljentyä tämän törkeän tapahtuman äärelle
  . Parempaa maailmaa toivoen, Pissis

 18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Parahin vesibiologi, ei todellakaan ollut tarkoitus ajaa sua pois kommentoimasta ja todella kannustan keskusteluun!! Kuten kommentissa sanoinkin, että sain tässä hyvän näkökulman ja argumentteja, joita en tiennyt ja nyt tiedän. Tarkoitin sitä todella!

  ja tuosta hipin kuseskeluhommasta..kuten kirjoitinkin, että epäilin kyseessä olevan huumori, mutta koska en ollut ihan varma vitsailetko, en viitsinyt heittää siinä kohden läpäksi (teki mieleni vetäistä kunnon kusihuumorit homman päälle), ettei tule myrskyä vesilasiin. Ja joku muu  osapuoli luule vielä, että koko perhe pissimme järveen. 

   vitsailu on täällä erittäin sallittua ja toivottua ihan muillekin kuin mulle 😀 jos en heti tajua, niin ei sen takia kannata lopettaa kommentointia! 

   

   

   

 19. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Puhtaalla virtsalla voi desinfioida haavojakin, yleensä huomattavasti puhtaampaa kuin lätäkkövedet. Toki ravinteita on virtsassa, mutta ei ole ongelma kuivalla maalla. Päiväkodin pihalle ei saa pissata ihmiset eikä koirat, koska ihmiset eivät tykkää siitä, että heidän lapsensa leikkivät pissaisessa maassa. Puskapissalla käyminen on taito, joka pitää jokaiselle lapselle opettaa. Hätä ei lue lakia ja fiksu aikuinen ymmärtää, että pieni lapsi joutuu joskus pissaamaan vähän huonommassakin paikassa. Fiksu aikuinen myös päästää lapsen ohi vessajonossa.

 20. vesib. kirjoitti: Vastaa

  Joo, huumori on vaikea laji, ja itse yleensä olen se joka ei tajua vaan nauraa sitten kun muut nauraa. Ehkä kommenttini viimeinen kappale oli turha ja ilkeämielinen.
  Ja turhaan tulkitsin vastauksesi piruiluksi, kun tahallani vedin hyvin kärjistettyjä esimerkkejä argumenteiksi puskapissaamista vastaan. Eniveis,
  Piis än laav!

 21. vesib. kirjoitti: Vastaa

  Oi juku, kyllä onkin nyt syytä hiljentyä ja miettiä kaikkia syntejään, saakohan edes nukuttua yöllä…
  Ja ei, vesivessat ei todellakaan ole ekologisia, niin aletaanpa nyt kaikki joukolla kuseksimaan puskiin, kun sehän se vasta luonnonläheistä touhua on! Enpäs paljasta onko minulla koiraa tai muita lemmikkejä, kun muuten aina kaikessa ajattelen ensisijaisesti maailman hyvinvointia.
  Parahin Pissis, kiitos kun sain teitä valistaa (onneksi viksummat jo korjasivat asiavirheeni virtsan bakteereista), olo parani huomattavasti!

 22. Pissis kirjoitti: Vastaa

  No hei, oikeasti hyviä ja kauniita unia. Ja oli reilua ,kun pyysit anteeksi Asikaiselta.
  ps ihan hätätilassa siis saako joskus pissiä puskaan.?

 23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Joo, välillä kommenttien (omieni tai muiden) sävy on vaikea tulkita tai joku pilke silmäkulmassa ei kirjoitetusta tekstistä tule läpi, vaikka tarkoitus ois hyvä.

  Mutta lähtökohtaisesti pyrin vastaamaan ystävällisesti tai ihan asiallisesti, etenkin jos viesti on monitulkintainen. Mutta tämä homma on ny selvitetty, eli

  PISS än laav tu juu too! ;D

   
 24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Meillä on täällä nyt uskomaton pissi-gate meneillään! 🙂

  Itse osasin mututuntumalla vaan vedota tuohon tapaan. Tosin vastassa olis sitten hätään vedoten, että oisko pissit housuun ollut parempi, niin ei mun perustelut sitä vastaan sitten taas pitäny yhtään.

 25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nyt kun viime kesää ja tätä opettelua muistelen, tämä kaikki pissailu taisi lähteä mummon kukkapenkin lannoittamisesta.. (ja samalla opettelusta pissimään muualle kuin vaippaan 🙂

 26. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Moro Lottovoitto! Kohta me ollaan taas jossain ongelmissa, kun olen päikyn pihalla pissannut lapseni päälle desinfioidakseni haavan polvessa. Hätä ei lue soveliaisuutta ja jotain muuta sössönsöö. (Ei kannata kaikkia vinkkejä jakaa mulle!)

 27. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, HeidiÄs! Ihan huippua, kiitos kommentistasi! JEE! Ihanaa, kun oot lueskellu!! Toivottavasti luet jatkossakin 🙂

 28. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Myös Pissikselle kauniita unia 🙂

  ps. Jos niin käy, niin ei vaan kerrota kelleen.

 29. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Oon huomannut, ettet yleensä kovin yksityiskohtaisesti blogissasi pui lapsesi eri kehitysvaiheita, joten jätä vastaamatta, jos haluat aiheen rajata pois tms tms. Mutta kun täällä nyt pissakeskustelluun on menty, niin siis kysyn mitää? Ootko alle kaksivuotiaan opettanu vaipoista pois? Miten? Vinkkejä? (Ihan vaan sillä kysyn, kun meillä lapsi on kolme ja kovin on vaikeeta kuivaksi opettelu.)

 30. HeidiÄs kirjoitti: Vastaa

  Varmasti luen, täällä kädet täristen odotan seuraavaa postausta kun vieroitusoireet alkavat olla pahat 😉 onneks mulla on kaikki muut blogit jäänyt lukematta näinä päivinä joten saan vähän lohdutusta niistä, ja enköhän mä totu siihen että en saa parin vuoden edestä postauksia yhden viikonlopun aikana vaan maksimissaan sen yhden päivässä.

 31. vieno kaino kirjoitti: Vastaa

  Minä halusin vain kommentoida tuota Hipin ja Pojan kuvaa, että se on ihana 🙂
  Välittyy sellainen läheisyys ja luottamus.

 32. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Haha! Mulla on kyllä välillä paljon asiaa, että ties minkä postaussarjan jonain viikonloppuna postailen 🙂

 33. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hmm..no mulla ei mitään erikoistietoa tai taikakaluja tähän hommaan ole. Enkä kai mihinkään koulukuntaan meidän potalle opettelussa kuulu..mentiin vähän tilanteen mukaan..

  Potalla istuskelu aloitettiin joskus puoltoistavuotiaana. Homma alkoi siitä, että huomasin usein, jos pojalla oli isompi hätä, niin laitoin välillä onnistuneesti potalle. Ja istuskeltiin välillä muuten vaan. 

  Kesällä aloitettiin vähän isovanhempien vinkkien mukaan pitämään poikaa ilman vaippaa ja käytettiin vaan tasaisin väliajoin pissillä. Tyyppi oli silloin noin 1v 8 kk, eikä osannut hätää ennakoida tai ilmoittaa, mutta kunhan vaan pissatettiin tarpeeksi usein, niin päästiin aika pitkälle. Välillä kävi vahinkoja, mutta kesällä ei ollut niin väliä, kun ei ollut kylmä tai miljoonaa välikerrosta vaatteita. mutta aika nopeasti poika oppi sanomaan hädästään (tosin silloin oli jo pirun kiire) ja innostui menemään pissille. Ja loppukesästä poika oppi olemaan ilman vaippaa (toki välillä on ollut jotain tilanteita, mutta niin aina). Öisin ja (välillä päikyssä päiväunilla) vaippa on edelleen.

  Tsemppiä sinne harjoitteluun 🙂

 34. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, mustakin se on ihana kuva <3 Oli valinnan vaikeus, kun oli monta hyvää 🙂

 35. mm. Julia kirjoitti: Vastaa

  Jos hipin kaltaisia ihmisiä olisi enemmän, maailma olisi niin paljon parempi paikka. Oikeesti.

 36. vb. kirjoitti: Vastaa

  Hei, myönsin jo virheen virtsan sisältämistä bakteereista, mutta tämä koskee vain terveitä ihmisiä, ja virtsassakin on ajoittain bakteereita jos on esim virtsatietulehdus tai se alkamassa, tai muuten sotkenut itsensä edellisellä vessakäynnillä. Kuitenkaan viitatessani vessoihin ja viemäröinteihin en väittänyt virtsaamisen levittäneen kulkutauteja, vaan vessojen ja viemäreiden puuttumisen. Kiva kun ollaan tarkkoja, mutta Asikaine kaipasi argumentteja puskapissaamista vastaan ja annoin pari ehdotusta, joskin verraten kaukaa haettuina, koska pihalle pissaaminen ei varsinaisesti ole vaarallista, vaikka paikasta, virtsan sisällöstä ja mittakaavasta riippuen se oikeasti voi aiheuttaa ongelmia. olen nähnyt keskusteluita, joissa on vakavasti pohdittu pitäisikö koiran tms eläinten virtsat kerätä pois puistoja rehevöittämästä ja esim puunrunkoja turmelemasta.
  Jos unohdetaan kuivaksiopettelu ja lapset muutenkin, niin ei ole yksi tai kaksi kertaa kun baarista tai kyläpaikasta tms on juuri lähdetty niin seurueen mies/miehet huomaa pakottavan virtsaamistarpeen ja kuseksii puskaan/porttikongiin/kadulle. Naiset on yleensä ennakoineet lähdön ja käyneet lähtiessä vessassa, eikä vastaavaa tilannetta synny. Tämän tavan opettamista kritisoin, tai tämä oli ajatuksena taustalla kirjoittamassani. Siis jokainen aikuinen kuseksikoon metsään ja maahan lannoitus tai sterilointitarkoituksessa ihan niin paljon kuin lystää, kunhan on varma ettei ole alkava virtsatietulehdus eikä tee sitä muiden maille/ikkunan alle tai suoraan järveen/veteen.
  Missään vaiheessa en väittänyt pissan olevan jätevesilietettä, vaan viittasin ravinteiden kierrättämiseen, joka olisi maailmaa pelastava juttu, jos se toimisi. Vielä ei tietääkseni toimi, saati että olisi yhteiskunnallisesti hyväksytty juttu.
  Mutta piis sullekin ja pitkiä pissoja!

 37. kata_eric kirjoitti: Vastaa

  Kyl mää jotenkin fanitan tuota hippiä. Mietin usein sitä miten ihmiset häpeävät aivan liikaa joitain täysin normaaleja tekemisiään. Liian hyvä itsetunto, hahahah 😀

   

 38. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ihanasti sanottu 🙂 

  <3

 39. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Totta! sais kaikilla olla välillä vähän liian hyvä itsetunto, niin jäis monet turhat mietinnät ja tekemättä jättämiset väliin!

 40. momp kirjoitti: Vastaa

  Olen tästä puskapissi-gatesta samoilla linjoilla valtaosan kanssa, tarpeen tullen on parempi pissata puskaan kuin housuun, mutta baarista kotiutuvat miehet voisivat kyllä opetella ennakoimaan pissahätänsä.

  Vesistöasiaan tekee silti mieleni vielä tarttua yleisellä tasolla. Vaikka virtsa normaalitilanteessa steriiliä onkin, virtsan reitti ulos ihmisestä ei ole. Erityisesti naisten anatomia ( s.o. virtsaputken suu sijaitsee verrattain lähellä peräaukkoa ja virtsa ulos tullessaan voi osua esim. välilihaan, joka lähes säännönmukaisesti on tekemisissä ulosteen bakteerien kanssa) saa aikaan sen, että uimaveteen pissaava nainen kyllä levittää suolistobakteereja veteen ja voi vaikkapa laukaista tuollaisen viitatun kaltaisen vatsatautiepidempian. Miehillä virtsaputki taas tulee sen verran kauemmas peräaukosta, että tuollainen kontaminaatio ei ole aivan yhtä todennäköistä. Älkäämme siis pissikö veteen. 🙂

  Ihastuttava tapa suhtautua R-vikaan! <3

 41. miiu kirjoitti: Vastaa

  Hahah! Maailman paras blogi! Ja ihan mahtava tää kusi-gate, voi hyvää päivää!! Katoin viel eilen sen Kristaliinan LilyTalks-puheen näistä nillittäjistä (vaikka tässä kommenttiboksissa ko. keskustelija ei sitä varmasti sellaiseksi tarkoittanut!) ja nauratti aivan tautisesti kun luin tuota teidän keskustelua ja samaan aikaan Kristaliinan selostus soi vielä päälle korvissa. Tuli ihan mieleen että onko tämä nyt joku demonstraatio… :’DD
  Hippi on mun idoli! Se on niin lungin oloinen heebo. Hermookse koskaan mistään?
  True PISS äänd lööv tuu Nekala!

 42. MinnaM kirjoitti: Vastaa

  Voi Hippi, fanitan! Minäkin päristelin ärrää koko ala-asteen, olin varmaan luokan innokkain ääneenlukija ja vittuunnuin aina kun piti kesken tunnin lähteä ärsyttävän puheopettajan matkaan. Yläasteelle mennessä päätin sitten luoda nahkani ja aloin lausumaan ärrän ”oikein”. Sikäli ihan hyvä päätös, kun myöhemmin tulin sitten innostuneeksi näyttelemisestä, puhevika olisi saattanut rajoittaa niitä hommia. Mutta puolustan silti kiihkeästi jokaisen oikeutta sorautella ja sössöttää juuri niin kuin tahtoo. 

 43. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Moro momp! Kiitos kommentista, niin tiukkaa faktaa pukkaa kyllä sieltäkin. Mulla alkaa oleen aika hyvät argumentit kasassa tässä pissityshommassa, hyvä niin ;D

 44. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ha hah haa! Kiitos parhaasta kommentista 🙂

  Itsekin iloitsen näistä yllättäviin asioihin rönsyilevistä kommenttiketjuista, ihan parasta! Kusi-gate on kyllä taas ollut ainoa laatuaan. Mutta en kyllä tästä ketjusta vielä lähtisi ketään nillittäjäksi profiloimaan, ihan hyvin meillä täällä on taas pysynyt homma asiallisena, kuten täällä yleensä tuntuu olevan lukijoilla ja kommentaattoreilla ihan hyvä meininki, vaikka välillä oltais montaa mieltä tai sivupolun puskassa. Ihan mahtavaa <3 (itsehän odotin hieman jonkinlaista puheterapeuttia nostattamaan aaltoja, mutta tulikin kusi-gate)

  Ja jooh, Hippi on munkin idoli ja muusa. Lungi, mutta joskus hermostuu. Yleensä aiheesta.

  PISS än LÖÖV tu juu tuu!

 45. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Yksi MONISTA syistä, miksi tykkään tästä blogin meiningistä, että täällä ei ole sellainen te siellä ja minä täällä -meininki! Usein oon huomannut, että kirjoitat ME ja MEILLÄ täällä kommenteissa tms ja juttelet mukavasti näissä komenttikeskusteluissa, jotka anteeksi ny vaan, menee välillä nettinillitykseksi. Mutta kuitenkin usein kommentoit kivalla me-meiningillä, etkä nosta itseäsi keskustelun yläpuolelle, vaikka tottahan sää tätä blogia hallinnoit ja sillä tavalla tietysti olet ”yläpuolella”, mutta you know what i mean…jollain bloggareilla tuppaa oleen sellanen MINÄ täällä ylhäällä ja TE idiootit siellä netissä. Mahtava blogi muutenkin, osaat kirjoittaa!

 46. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, ihan mahtavaa!

  Kyllä olisi suotavampaa olla tuollainen salliva ilmapiiri sorautteluihin ja sössötyksiin, luulis että puheterapiassa käyvätkin oppisi nopeammin, jos asiaan ei liity turhaa nolostelua tai nälvimistä, vaan sais rauhassa reenailla ilman ympäristön painetta.

 47. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos kivasta kommentistasi!

  Joo, porukallahan me täällä keskustellaan, eikä se ole niin sanottua, että MÄÄ pysyisin sen asiallisempana kuin muutkaan ;D

  Eikä mulla olisi näitä rönsyileviä keskusteluja ilman lukijoita, että samassa laivassa…

 48. possu kirjoitti: Vastaa

  Anteeksi, mutta virtsa ei ole steriiliä.

 49. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Niin, sittenhän on kyllä diagnoosi, virtsatieinfektio, jos virtsa ei ole steriiliä. Eli on toivottavaa, että on :). 

 50. miesnäkökulma kirjoitti: Vastaa

  Mielenkiintoinen keskustelu tämä kusi-gate. Haluan tuoda siihen pienen miesnäkökohdan ja myös lyhyen perinnehistorian.
  Hipin käytännällinen suhtautuminen luonnolliseen asiaan tullee äidinmaidosta tai tässä tapauksessa mielummin kenties isinhiestä. Mieleeni muistuu reilu 40 v sitten Suomenkuvalehdessä julkaistu presidentti Urho Kekkosen haastattelu . Hän ilmoittaa olevansa Suomen huojentunein mies. Virtsarakko oli tyhjennetty katetroiden ja myöhemmin samalla sairaalakäynnillä leikattu eturauhanen. Presidentti siteeraa Englannin kuningasta, joka kuolinvuoteellaan antaa seuraajalleen tärkeimmäksi ohjeeksi : kuse aina silloin kun on mahdollista. Tämän ohjeen presidentti antaa edelleen Suomen miehille.Itse hän on tämän ohjeen hän saanut historijoitsija-ystävältään tultuaan presidentiksi parikymmentä vuotta aikaisemmin.
  Liekö Hippi edellisessä elämässään ollut Suomen Kuvalehden lukija tai sitten hänen isänsä tai isoisänsä. Tähän oppimisketjuun kuuluu tietysti myös kusemiseen liittyvä muu tapakasvatus.Siitäkin saa hyvän kuvan presidentin haastattelusta.
  Omnia mea meacumporto
  Saastutusongelman kanssa tällä tuskin on mitään tekemistä .Verrataan sitä vaikka luomuviljelyyn ja esim lietelannan levittämiseen pelloille. Mittakaavat ovat aivan eri luokkaa.Myös sukupuolien virtsan koostumuksella tai bakteeripitoisuuksilla tuskin on merkitystä. Nämä eroavaisuudet ovat kuin hyttysen pissa.
  Naisten kohdalla tämä oppimisketju valitettavasti katkesi toista sataa vuotta sitten alushousujen tullessa yleisempään käyttöön.
  Nykyinen sanonta : Konstit on monet ,sanoi entinen eukko, kun kissalla pöytää pyyhki , kuului aikaisemmin: Konstit on monet , sanoi entinen eukko, kun käveli, kusi ja kutoi sukkaa. Hameen helman nosto ja lievä kyykistys oli kait arkipäivää aitan polulla astellessa.

  Näin äitienpäivän lähestyessä uskon , kuten kaikista kusi-gate-kommenteista voin päätellä , äitien tuovan kuitenkin omanosuutensa miesten kusikulttuuriin. Emme kuitenkaan elä kuin pellossa. Mutta toivottavasti emme myöskään kuin Englannissa kuninkaan linnassa , jossa ainkin 70-luvulla käymälät olivat piilossa ja vierailijoiden tavoittamattomissa

  Hyvää äitienpäivää asikaiselle, hipille ja pojalle

 51. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos tästä tyhjentävästä historiikistä, tuli monta aivan uutta pointtia! Ihan mahtavaa.

  Ja hyvää äitienpäivää sinne myös!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.