Itsenäisyyspäivä jouluisissa tunnelmissa

Vietimme eilen naapurissa itsenäisyyspäivää isolla porukalla. Ohjelmassa oli jouluinen brunssi, pikkujoulutunnelmaa, leikkejä, hengailua, perus menoa ja meininkiä. Samalla suunnittelimme ensi viikonlopun Nekalan muijien saunailtaa, joka on tietty juuri sopivasti ennen Wanhan Tapin legendaarisia pikkujouluja.

Toteutimme notkuvan pikkujoulubrunssin nyyttärimeiningillä -tosin naapurin muija hoiti minunkin nakkini läheteltyäni keskiviikkoiltana täydestä junasta vähän epätoivoisia viestejä palatessani Slushista pitkän työpäivän jälkeen. No mää käyn ostaan sun puolesta ne juustot, niin sun ei tarvi stressata siitä enää huomenna ennen juhlia. 

Muut olivatkin hoitaneet tonttinsa kunnialla ja vähän päälle. Aloitimme brunssin lempeällä riisipuurolla ja ihanalla piirakalla, jonka jälkeen siirryimme pikkuhiljaa juustojen ja rypäleiden kautta suklaabrownieihin ja konvehtirasiaan, jota vahdin koko ruokailun ajan. Ja tietysti tarjolla oli myös kahvia sekä glögiä ja manteleita.

Hyvässä ja vauhdikkaassa seurassa aika meni nopsaan ja tapojemme mukaisesti jumitimme naapurissa iltaan asti. Meillä oli niin ihanat ja hauskat kekkerit, joissa viihtyivät kaikki silkohapset ja pörröpäät. Linnanjuhlat meni ihan ohi, täytyykin kohta tsekata kuumimmat juorut ja asut.

Joulun odotus on nyt alkanut ihan tosissaan. Tänään olen jatkanut anopin kanssa aloittamaamme joulusiivoa raivaamalla koko päivän uskomatonta lelukaaostamme. Tilanne on riistäytynyt täysin käsistä, eikä epämääräisistä roinalaatikoista saa mitään leikkejäkään viritettyä. Eikä kukaan tietenkään haluaisi luopua mistään. Kaapin nurkasta löytynyt katkennut onki, yksittäiset palapelin palat ja teipistä tehty jalkapallo onkin taas parasta, mitä olla voi. Äiti älä heitä tätä ainakaan pois! 

Maahan satoi lumi kävellessämme poikien kanssa rautakauppaan ostamaan lelulaatikoita ja kynttilöitä, jotka aijon sytyttää saatuani lelulajittelutouhut tehtyä. Homma eteni jo isolla kädellä Hipin houkuteltua pojat rakentamaan lumiukkoa. Kjäh kjäh kjäh.

Ensi viikolla on ohjelmassa joulujuhlia ja pikkujouluja. Järkkäily jatkuu ja joulukortit pitäisi lähettää. Hyvä tulee. Ja kerkee tulla vielä perus jouluromahtaminenkin. Mutta nyt kaikki ookke.

Iloista viikonloppua ja tunnelmallista joulun odotusta kaikille!

Lue myös:

Jouluavautuminen

Naapurin muijan synttäri-illallinen

Vilkaisu naapurin muijan kotiin

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.