Itse tein Bobban

Mukavaa tulla kotiin kahvihammasta kolottaen ja huomata naapurin pihassa kuusi heittomottia halkoja. Ha ha ha. Ja tajuta, että raksahippi on tilannut niistä puolet meille. Alkuahdistuksen jälkeen halkojen kiikuttaminen kellariin alkoi tuntua ihan siedettävältä (naapuri huuteli jotain jopa terapeuttisuudesta) ja positiivista halkojen saapumisessa on myös se, että keittiön paneelit alkoivat olla lopussa ja mittarilukemat laskevat päivä toisensa jälkeen.

Edelleen odottelemme jännityksellä tulevaa talvea talossa. Olen lähipäivinä oppinut, ettei ’ovi kiinni, lämpö karkaa’ole mikään joutava harakkasanonta. Lämpö tuppaa kirjaimellisesti karkailemaan ovista ja tunnen selkäpiissäni, jos joku väliovista on auki. Myös sanan tuulikaappi kirjaimellinen merkitys on valjennut minulle viime aikoina. Vielä olemme lämmitelleet taloa pelkästään puilla, yhdellä varaavalla takalla ja toistaiseksi meillä on ollut sisällä shortsikelit. Katsellaan, mihin tilanne kehittyy. Lämmityksen suhteen emme ole tehneet vielä keittiön seinän eristämisen lisäksi suurempia ratkaisuja.

Teimme takkaan tulen uusilla puilla ja minä nojailin ylpeänä halkopinoon. Tuli tuntui tärkeämmältä, koska itse raahasin ja kasasin. (Tosin niin myös keittiön horror-paneeliseinän polttaminen on sivellyt mieltäni erityisellä pyromaaniutta lähentelevällä tavalla.) Kun itse omin kätösin puuhastelee, oli se sitten kokkausta (harvemmin tapahtuu omalla kohdallani), remonttia (no..olen minäkin jotain purkanut, kitannut ja kasannut!) tai puuhommia, tuntuvat aikaansaannokset merkityksellisiltä. (Kohta minun täytyy alkaa kasvattamaan perunat itse ja kutomaan vaatteeni, ettei elämäni ala tuntua merkityksettömältä..eeh)

HUOM! Otan oikeudeksini ottaa nämä sanat takaisin ja tulla teille lämmittelemään, kun lunta sataa ja kaikkia ketuttaa ja pihassa on seuraavat kolme mottia kannettavana.

kuva.JPGMyös poika on pelottavan innoissaan tulesta. Tyyppi sanoo päivässä noin sata kertaa Bobbah, bobbah! ja osoittelee pikkukäsillään takkaa, uunia, kuumaa puuroaan. BOBBAH! BOBBAH!

PS. Huutelikohan naapuri sittenkin terapiasta ja vihjaili jotain?! Liittyiköhän se imettämiseen?

Share

5 kommenttia

 1. Norps kirjoitti: Vastaa

  Asikaisen läpät, mä tykkään <3 

 2. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Nyt on vähän pakko udella, että mistä puut on mahdettu tilata? Ollaan nuukailtu ja polteltu kanssa nyt kattolaudoituksen rippeitä, mutta eipä nuokaan ikuisesti riitä ja muutenkin ovat aika onnettomia lämmitys-hyötysuhteeltaan :/ Tuntuu että jos Tampereelta edes harkitsee tilaavansa, köyhtyy jo siinä katsellessa niitä hintoja.. tai sitten vähimmäismäärä on sen 10 mottia 😛 Lähikunnista tulee sitten taas se kuljetuskulu. Ja meillähän ei lämpene kuin sauna puilla, mutta siellä olisi kiva istua edes se pari kertaa viikossa.. 😀

 3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Naapuri oli tilannut ne Amurin halkoliikkeestä. Tilasi samalla itselleen ja meille, joten aikamoinen kuorma saatiin. Eli en tiedä, miten toimivat pienempien kuormien kanssa..

  Oih, oon kateellinen puusaunasta! Meillä on kellarissa sähkösauna. Buu!

 4. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Olenkin tainnut joskus käydä noiden sivuille, epäilytti vaan tuo, mahtuuko meille edes 3 mottia puita tuonne varastoon 😀 Noh, pitänee tutkailla.. Ei tuo nyt hinnoiltaan ainakaan kovin paha ole 🙂

  Juu puusauna on ihan luksusta :3 Edellisessä asunnossa meillä ei ollut saunaa ollenkaan ja sitä edellisessä sähkö ja kyllä tää puu vaan on kiva.. sillä miinuksella tosiaan, että niitä puitakin pitäis sitte olla.. 😀

 5. ellu. kirjoitti: Vastaa

  Sulle on haaste! 😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.