Ikuisen keinumasan lisäelämät

Pikkuveli oli jälleen kirjoittanut äitienpäiväkorttiin äidin olevan hyvä soittamaan pianoa, vaikka en kuluneen vuoden aikana ole edelleenkään soittanut hänen kuullen säveltäkään. Kaikki lahjat oli perinteiseen tapaan vuodettu tietooni jo monta kertaa ennen pääpäivän aamua, jolloin esitin nukkuvaa ja yllättynyttä rapisevan saattueen saapuessa pakahduttavien pakettien kanssa yläkertaan.

Hippi oli leiponut poikien kanssa kreisin överikakun, jonka suklaisia ja marenkisia kerroksia leikatessa aloin ymmärtää, miksi keittiömme näytti eilen illalla kuin siellä olisi kokkaillut Muppet shown ruotsalainen kokki sekä kaksi assaria, jotka ovat lähinnä räjäytelleet kaakaojauhoilla ja tomusokerilla täytettyjä ilmapalloja ympäri köökkiä. Päältä vähän silkkoinen kakku oli täyttä timangia sisältä, huh huh.

Puistossa parituntisen keinumattisession aikana mietin äidittömiä lapsia ja äitiydestä haaveilevia lapsettomia. Koko kansan juhlapyhien ristiriitaisiin varjoihin mahtuu paljon sakkia. Aina tilaisuuden tullen raivostuttava Hippi potkaisi pallon johonkin ihan helvetin kuuseen, josta hakiessani sitä kaikki kolme hihittäen juoksivat itselleen vähintään kolme lisäelämää sinetöiden minusta pelin ikuisen keinumatin.

Mutta sepä ei tntunut missään. Olen elämäni tolppakierroksillani saanut jo mullistaneet lisäelämät, joissa osallisena oleminen on tehnyt minusta ilonpilaajan, poliisin, keskinkertaisen keinumatin, maailman onnekkaimman ihmisen ja äidin.

Toivottavasti kaikilla on ollut hyvä äitienpäivä! Ja voimia kaikille, joille päivä on syystä tai toisesta tuntunut raskaalta.

Lue myös:

Äitienpäivä

Puoliksi syötyjen leipien syvin olemus ja elämän ihme

Äitienpäiväaamuna

Share

10 kommenttia

 1. Tuulis kirjoitti: Vastaa

  Onnea! Sä oot nyt sit ihan virallisesti äiti-idoli, kun se on Ylelläkin kerrottu:

  ”– Esimerkit ovat todella merkittäviä. Törmäsin vuosia sitten bloggaajaan, jonka tapa olla äiti oli mahtava, Hätinen sanoo.

  – Niin tämä tamperelainen Asikaine! Se on myös mun äiti-idoli. Hyvä esimerkki siitä, ettei tarvitse asua sellaisessa valkoisessa live, laugh, love -sisustustarrakodissa ja soseuttaa ruokia itse. Ei tarvitse elää sille lapselle, vaan elää niin, että lapsi tulee osaksi omaa elämää, Liimatainen lisää.”

  https://yle.fi/uutiset/3-10778815

  1. Maissi kirjoitti: Vastaa

   Ilahduin niin tästä, kun luin juttua Yleltä. 🙂

  2. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, luin tästä!! vähänkö siistiiii!! 😀

   1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    jep, niin määkin! 😀

 2. Leena kirjoitti: Vastaa

  Minusta Asikaine voisi tästä lähtien olla uusi äiti-normi. Aina kun tarvittaisiin äiti-kommentoijaa: Asikaine Rokotusasiaa: Asikaine Missä iässä lapset hoitoon: Asikaine jne. Hajotetaan koko äitimyytti Asikaisen voimin!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Siitä ei tulis yhtään mitään! 😀

 3. possu kirjoitti: Vastaa

  ”Asikaisella on asiaa.”

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   AINA!

 4. Notowler kirjoitti: Vastaa

  Kyä näino Leena! Asikaisella on ihanan ressaamaton ja hyväksyvä asenne arjen sattumiin ja tapahtumiin. Ei aina voi eikä tarvi olla PapuGugguuLivelovelaugh 🙂 Asikaine äitiasiainvaltuutetuksi!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä on kaikkee muuta kun ressaamaton ja hyväksymätön asenne!!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.