Ihanat, ihanat juhlat

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime kerralla ennen Pojan synttärijuhlia keittiömme kaaoksessa sähläsi viisihenkinen kokkisota, jonka tuoksinnasta soittelin hädissäni lähikaupan myyjälle Voisitteko te millään etsiä sieltä teijän hyllyjen välistä sellasen tumman, silmälasipäisen ja aika pitkän rouvan? Se on mun anoppi! Ja sanoo sille, että ostaa vielä kakkukynttilöitä..kunne unohtu sanoo ja meillä on täällä vähä tilanne päällä ja juhlat alkaa ja ja….

Anoppi tunnistettiin ja kakkuun saatiin kynttilät puhallettavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä vuonna yritimme välttää hässäkkää. Viime vuonna ostetut kynttilät odottivat ylähyllyllä, koristelut ja pöytien roudaus tehtiin alkuviikosta, synttärisankarin toivebiisit ilmoitettiin soittamaan saapuneelle ystävälle hyvissä ajoin (viime vuonna hänet unohdettiin jopa kutsua!!), suolaiset tarjoilut tilattiin valmiina Tampereen uusimmasta pitsaravintolasta, Pizzariumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasimme juhlatarjoiluiksi kolme isoa levypitsaa, joihin jokaiseen valitsin kahta täytevaihtoehtoa. Pyysin ravintoloitsijaa ehdottelemaan herkullisia spessuja täytevaihtoehtoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hämeenkadulta löytyvä Pizzarium on italialaiseen tyyliin tarkka paloittain myytävien pitsojensa reseptiikasta mitä-saa-yhdistää-ja-minkä-kanssa, hyvä niin. Saimme yllättäviäkin vaihtoehtoja, kuten muun muassa perunapitsaa (niin hyvää!) ja pekonipitsaa. Kaikissa pitsoissa oli tarkkaan mietityt mausteyhdistelmät, balsamikot, rucolat ja rosépippurit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensin luulin lyöneeni vähän yli tilattuani kolme jättimäistä pitsaa noin kolmellekymmenelle vieraalle, joista lähes puolet oli lapsia, mutta maukkaista pitsoista ei jäänyt palaakaan. Ehkä kaikilla lähti vähän lapasesta herkullisten tarjoilujen kanssa ja jopa Italiassa asunut pitsanatsi Hippi totesi Pizzariumin settien maistuvan oikeasti aidoilta italialaisilta kioskipitsoilta. Nam! Kahdesta kakustakaan ei jäänyt kuin pienet rippeet ja ovela punapää taisi salaa vetää kaikki suolatikut..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikesta ennakoinnista huolimatta saimme tietysti kunnon hässäkän aikaan ennen juhlien alkua. Leivoimme, siivosimme, koristelimme kakkuja, katoimme pöytää ja etsimme narua ruokailuhuoneeseen ripustettavaan korttinauhaan, josta skitsoiluun käytin kiireenkin uhalla suhteettoman paljon aikaa.

Itseasiassa kiire ja lopun sähläys johtuivat viime hetkellä keksimästäni ideasta: Kaikki osallistuvat ongintaan! Ihan lähdin erikseen hankkimaan klassikkoleikin kalasaaliiksi naapurista Hesburgerin heijastinta ja Pirkka-olutta lähikaupasta.

sulo9

Toki se kyllä kannatti. Onginta oli erityisen onnistunut ohjelmanumero (etenkin itseni mielestä!). Vieraat eivät voineet aavistaa, saavatko ikkunasta onkiessaan saaliikseen kuusikymmentä senttiä, jeesusteippiä, Nick Caven uuden albumin, purkillisen mustia torvisieniä, vauvanvaatteita (!) vai karkin. Kaikki oli mahdollista ammattihauskan Ahtin hykerrellessä olkkarin ikkunan alla juonikkaine apureineen. Kyllä se vaan oli hassua laittaa saaliiksi yggöstä appiukon onkiessa ikkunasta, naurattaa edelleen.

Jep. Mutta mahtavuudessaan jopa ongintaohjelmanumeron ohi meni ystävämme Riston esittämä hittiputki. Risto soitti ja lauloi synttärisankarin toivomat kappaleet, joihin lapset osallistuivat soittamalla mukana ja eläytymällä esitykseen. Parasta! En olisi arvannut sydämeni joskus särkyvän Jaakko Tepon Ravimatkan tahtiin, mutta nyt sekin tuli koettua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhlahumu ja lahjalegojen rakennus jatkui iltaan asti. Meillä oli aivan ihanat kekkerit, esitykset, paketit ja tarjoilut. Parasta oli tietysti juhlavieraat sekä maailman rakkain synttärisankari!

Kiitos kaikille mukana olleille <3

 

Tunteikkaasta viikonlopusta saa taas voimia arkiviikkoon.

Mahtavaa tiistaita kaikille!

 

*Herkulliset pitsat sain blogin kautta Pizzariumista. Kiitos paljon, oli hyvää!

Share

6 kommenttia

 1. tanssipartneri kirjoitti: Vastaa

  Hiljainen hei Kalevan puolelta (ääni lomalla, mutta kerrankin oon hiljaa). Kuulostaa kerrassaan ihanilta synttärijuhlilta! Hyvä idea nuo pizzat, ja onginta ON aina parasta. Tuli itellekin iloinen ja vähän semmonen lastenjuhlariehakas mieli tätä lukiessa. Hienoa, että hittiputkikin onnistui. Kerran muusikkoa kuulleena täytyy kyllä sanoa, etten yhtään ihmettele. Ihanat juhlat!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei ihana Tanssipartneri! Vahva suositus pitsoille ja yleensäkin asioiden ulkoistamiselle! Sekä onginnalle myös 🙂 Voi pitää myös juhlissa, jossa ei ole lapsia ollenkaan! Toimisi niinkin 😀
   Ja kyllä, Risto on paras!

   Nähdään taas 🙂

 2. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Vaadin aikuisten ongintaa myös tuleviin juhliin, ihan parasta! Ihanat juhlat & tarjoilut, erityisesti pizzat ??????

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ensi vuonna saat sitten skumppaa 😉

 3. kati kirjoitti: Vastaa

  Ravimatka on aina vaan ihana! Ja nyt haluan onkia.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NIin on! Ja onginta oli myös parasta!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.