Hyviä lahjaideoita

Oma lahjatoiveeni on tänä(kin) jouluna helppo: toivon vain lukemista! Kirjat ovat klassinen ja persoonallinen lahja, joiden parissa on ihana myös viettää joululomaa. Kirjakauppojen lisäksi antikvariaateista tekee hyviä ja edullisia joulalahjalöytöjä, antikvariaateissa on yleensä myös osaava palvelu, jos ei ihan tiedä, mitä kenellekin kannattaisi ostaa. Itse suosin Tampereella legendaarista Lukulaaria, jossa tekee aina löytöjä!

Hyväntekeväisyysjärjestöjen aineettomat lahjat ovat passeleita tyypeille, joilla on jo kaikkea, mutta joita kuitenkin olisi kiva muistaa. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaan avun Toisenlaisilla lahjoilla on ekologisia vaikutuksia sekä merkittävä apu avustuskohteissa. Listalla on konkreettisia lahjoja, kuten koulupuku, siemenlajitelma, vuohi tai puu. Lahjoituksesta saa annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin, joka muistuttaa tärkeästä teosta heikoimmassa asemassa olevien perheiden hyväksi.

Naisten Pankin Toisenlaiset lahjat tukevat naisten yrittäjyyskoulutusta kehitysmaissa. Bisneskoulutuksen avulla nainen kehitysmaissa saa tarvittavat eväät toimivan liiketoimintasuunnitelman tekoon ja menestyvän liiketoiminnan harjoittamiseen. Naisten auttaminen toimeentulon alkuun vaikuttaa usein koko perheen ja kyläyhteisön hyvinvointiin.

Siivouslahjakortti on mahtava lahjaidea!! Esimerkiksi kotisiivouspalvelu Freskalta* voi tilata siivoojan kertakäynnin tai vaikka ikkunanpesun kevääksi. Siivouslahjaan voi myös liittää ehdotuksen yhteisestä tekemisestä siivouspäivän ajaksi. Tai tokihan siivouksen voi antaa lahjaksi myös lupautumalla itse siivoamaan tai pesemään ystävän kanssa yhdessä ikkunat.

Meillä käy kerran kuussa siivooja ja se kyllä tuntuu joka kerta lahjalta koko perheelle. *saan kotisiivouspalvelu Freskan palvelut blogin kautta!

Sukkia tarvii aina ja sukat on hyvä tarpeellinen käyttölahja! Esimerkiksi kotimaisen Sidosteen klassiset pörrösukat, perinteiset samoaja-villasukat tai kierrätyspuuvillasta tehdyt joulusukat ovat ilahduttavia valintoja, jotka tukevat samalla kotimaista vaateteollisuutta.

Sidosteen verkkokaupassa on muitakin hyviä lahjaideoita, kuten Tampere-sukkia, cooleja collegeja sekä ihania merinovillapipoja, jotka kutistuvat, jos joku ääliö pesee ne neljässäkympissä. Tamperelaisten tonttuilijoiden kannattaa ehkä myös poiketa Koikkarissa Sidosteen legendaarisessa tehtaanmyymälässä tekemässä edullisia lahjalöytöjä.

Tehtaanmyymälöistä puheenollen. Myös ihanan Kivatin Lahdesjärven myymälästä löytyy vaikka mitä söpöjä lapasia, pipoja ja laadukkaita kotimaisia lahjoja. Kivatin verkkokaupan valikoimissa on iloisten lastenvaatteiden lisäksi myös esimerkiksi torkkupeittoja ja aikuisille pehmeitä sormikkaita, huiveja ja pipoja ja tällä hetkellä tilauksiin saa kaupan päälle myös KIVAT-pesuaineen. Myös perheyritys Kivatin tuotteet valmistetaan kaikki langasta alkaen Tampereella! Mahtavaa!

Myös kotimainen kreisin hieno verkkatakki sopii monille lahjaksi ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kotimaisen Nousun tyylikkäät verkkatakit ja ikoniset t-paidat ovat monikäyttöisiä ja persoonallisia lahjoja. Mahtava värivalikoima, kestävä laatu ja huolellisesti kehitetty eettinen brändi tekee Nousun tuotteista erityisiä paketteja, jotka ovat varmasti saajalle mieluisia. Verkkapuvuissa on myös hieno mahdollisuus antaa lahjaksi hullun hieno tiimiasu.

Luonnonkosmetiikka on aina ihana ja käytönnöllinen lahjaidea. Esimerkiksi hellävaraiset suihkutuotteet, hemmottelevat kasvonaamiot tai söpöt palasaippuat sopivat varmasti lahjaksi kaikille. Myös laadukkaat meikit ja puhdistustuotteet, kuten esimerkiksi Luén tehosetti on hyviä ideoita esimerkiksi teini-ikäisille. MAINOS: Alekoodini Biodellyn verkkokauppaan on voimassa vuoden loppuun asti (voi käyttää vain kerran!).

Leffaliput ja herkuttelulahjakortti on varma aineeton lahja, jota saaja voi modata mieleisekseen. Yhteinen sovittu elokuvakäynti tarjoiluineen sopii vaikka ystäväporukan lahjaksi toisilleen, elokuvan voi valita tulevista valikoimista jo etukäteen, jotta voi alkaa jo ajoissa odottaa kivaa iltaa.

Ja tietty kaikenlaiset keikka-, teatteri-, illallis-, kiipeily- tai tanssituntilahjakortit on mainioita lahjoja, etenkin jos tiedossa on yhteinen ilta.

Yllätysmatka on ihan mahtava lahjaidea! Pakettiin voisi kääräistä vaikka teltan ja lupauksen kuumasta kesäpäivästä Yyterin hiekoilla sekä illallislahjakortin Vanhan Rauman ravintoloihin! Kotimaan seikkailut pysyvät melko hyvin budjetissa, jos hotellien sijaan viettää yöt teltassa. Myös esimerkiksi Tallinna, Tukholma tai iiiiihana Pietari ovat monipuolisia ja helpohkoja viikonloppukohteita.

Museokortti on myös ihan mahtava lahjaidea, josta on iloa koko vuodeksi. Museokortilla on jälleen joulutarjous, jolla saa yhden kuukauden kaupan päälle. Lahjaan voi tietty laittaa mukaan suunnitelman museovierailusta, jolle voi lähteä lahjansaajan kanssa käymään yhdessä.

Kehystetyt valokuvat on aina kiva lahja! Hitti etenkin esimerkiksi isovanhemmille. Uniikkia meininkiä kuvalahjoihin saa etsimällä kehykset kirppiksiltä.

Olemme myös monena jouluna antaneet ”ruokakasseja” kavereille lahjaksi. Joskus mukana on ollut itseleivottua pataleipää (hyvä lahja vaikka sellaisenaan!) tai muuta panostetumpaa, mutta myös ihan oliivipurkista, spessummasta pastapussista, suklaasta ja viinipullosta tai vaikka hernekeittopurkista ja hyvistä pienpanimo-oluista olemme pakanneet kivoja ja hyödyllisiä lahjakasseja ystävillemme.

Ja jos on yhtä uskomattoman strömsöö, kuin itse olin vielä joskus pari vuotta sitten, voi joulumuistamisiksi viedä itseaskarreltuja kauniita lyhtyjä tai kransseja. Kerron videolla muun muassa pokkana, kuinka fiiliksissämme ja helposti maalasimme lasilyhtyjä 1-vuotiaan kanssa, tosi kiva idea! ja epäilen esiintyväni videolla vahvasti huumattuna tai vaihtoehtoisesti kyseinen puuhatäti en ole minä, vaan joku ihan valemaiju. Tämäkin vielä! Piti tälläinen ikävä identiteettivarkauskin tässä vielä sattua.

Että semmosia! Tsemppiä kaikille tontuille ja viime hetken räpistelijöille ensi viikkoon!

PS. Kirjojen lisäksi toivon saavani identiteettini takaisin.

Lue myös:

Ideoita joulupöydän jälkkäreiksi

Ihania herkkuja jouluruokien jatkeeksi tai vaihtoehdoksi

Share

6 kommenttia

 1. anonyymi kirjoitti: Vastaa

  Luulisi siitä luetusta tarttuvan jotain tietoakin ellei ne kirjat sitten ole jotain ”hertsinpertterin” (älä käytä enää tätä sanaa) höttöä. Voin tietenkin lopettaa tämän blogin lukemisen, mutta kun siellä taustalla on melko hauska heppu Hippi ja hänen ajatuksensa on yleensä ihan helmiä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niinhän sitä luulis, mutta tällästä (hertsinpertterin höttöä) tää ny vaan o. Kannattaa ehkä lopettaa, jos siltä tuntuu.

  2. Johanna kirjoitti: Vastaa

   Tää on ainut blogi, josta saan lukea hertsinperttereitä, toivottavasti jatkossakin!

 2. HooVaan kirjoitti: Vastaa

  Olin aivan unohtanut Kivatin. Kivat liikkeen, tuotteen, mikä se ny on! Mut Kivat sulle muistuttamisesta, tarvii poiketa! Hyvä lista muutenkin! Voisin toivoa itselleni noi kaikki. Ohjaan siipan siis tänne lukemaan mun toiveita.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, Kivatilla on kyl ihania villajuttuja, esim nuo kuvassa olevat koiratumput on sieltä tehtaanmyymälästä, niiden hinta tais olla 7 e, jos oikein muistan 🙂

 3. EK kirjoitti: Vastaa

  Älä ikinä lopeta hertsinpertterin juttuja. Parasta.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.