Hyvä sohva lapsiperheelle?

Enpä voisi olla tyytyväisempi päätökseemme hankkia nahkasohva! Alunperin hakeuduin Hakolan sivuille mielessäni irroitettavilla ja pestävillä päällisillä verhoiltu kotimainen kangassohva, mutta sohvasurffaillessani törmäsin Hakolan Instagramissa vilahtaneeseen konjakin väriseen nahkasohvaan. Eikä Lazy Leatherin kohtaamisen jälkeen yksikään kaunis kangassohva tuntunut enää miltään, rakastuin koivujalkaiseen konjakkiunelmaan ensisilmäyksellä.

Nykyisin olen kuitenkin sen verran käpy käänteissäni, että mietiskelin useamman kuukauden eri sohvavaihtoehtoja ja tilailin pariinkiin otteseen Hakolalta kangaspaloja, joita asettelin lämähtäneen kulmasohvamme käsinojalle.

Halusin uuden sohvan olevan kestävä, ajaton ja käytännöllinen, sen takia irroitettavilla päällisillä verhoiltu sohva oli alunperin mielessäni. Nahkasohvaa en ollut edes ajatellut vaihtoehtona, kuten en myöskään harkinnut sisustuslehden haastiksesta lukemaani vaaleasta sisustuksesta pitävän lapsiperheen neuvoa pitää kuosit puhtaana kieltämällä olkkarissa syöminen kokonaan. No way!

Moni kuitenkin kehui nahkasohvaa juurikin helpoksi..hähä..ja retroon olkkariimme täydellisesti sopiva konjakkisohva oli myös Hipin mieleen enemmän kuin vaaleat, modernin sävyiset kangassohvat -kerrankin olimme heti samoilla linjoilla sisustuksellisista asioista (jos ei lasketa sitä, ettei Hipin mielestä vanhassa rikkinäisessä kulmasohvassakaan ollut yhtään mitään vikaa, vaan sohvan hankinnassa oli jälleen kyse ostomaniani aiheuttamasta päähänpistosta.)

Joka tapauksessa – Lazy Leather näytti meille niin täydelliseltä, ettei muita varteenotettavia vaihtoehtoja ollut ja päädyimme itsellemmekin vähän yllättäen nahkasohvaan. Mutta olemme olleet valintaamme tosi tyytyväisiä!

Tapanamme on aika usein napostella tai kahvitella sohvalla. Etenkin aamuisin lapset tykkäävät istuskella sohvalla viltin alla katselemassa piirrettyjä nautiskellen omista kulhoistaan marjoja, kasviksia ja hedelmiä, joista ehkä joka toinen osuu suuhun. Aina joku huomaamatta kipittää kuraisissa varpaissaan tai housuissaan lempipaikalleen sohvan nurkkaan. Välillä sohvalle läikkyvät mehut, kahvit tai viinit ja on jokunen pissiäksidenttikin jo tapahtunut.

Mutta! Nahkasohvan saa helposti pyyhkäistyä ja pestyä pyyhkeellä ja kostealla rätillä puhtaaksi. Olen niin vilpittömän innoissani tästä kokemastani kätevyydestä, että naamalleni lävähtää ostostelkulle tyypillinen yli-ilahtunut ihmetysilme joka kerta pyyhkäistessäni sohvalta milloin mitäkin. Just like this! It´s gone! Noouuu!? Can you believe it? Wou!

Ihan mahtavaa! Kätevää! Just like that!

Emme tosin vielä ole testanneet, miten kauniin pinnan käy, jos joku kekkaa törttöillä järeämmillä konsteilla, kuten kuulakärkikynällä, mutta mustetahran edessä saattaisin olla kusessa kangaspäällisenkin kanssa. Ja eikös nahkasohvat vain patinoidu kaikista törttöilyn jäljistä?

Sohva on käytännöllinen ja helppo ja muotoilultaan muutenkin mukava. Vaikka Lazy on entistä sohvaamme paljon sirompi, saa yli kaksimetriselle sohvalle helposti pedattua vierassängyn ja muutenkin mahdumme koko perhe porukalla mukavasti makoilemaan sohvalle. Majojen rakennus onnistuu vanhaan tahtiin (tärkeää!) ja päikkärit maistuvat makoisilta pehmoisilla sohvatyynyillä.

Jee! Näin muutamien kuukausien jälkeen uskalla todeta, että tulipa kerrankin punnittua hyvä ostopäätös, jossa ei tarvinut tinkiä tyylistä, vaikka asuukin muutaman tahmatassun kanssa ja viihtyy itsekin sohvalla lasi kourassa.

Käytännöllistä maanantaita kaikille! Täällä on kipuiltu uuden arjen kanssa ja viikonlopun festarihommien jälkeen paluu toimistolle oli aika kankea. Argh!

Lue myös:

Sohvahaaveita

Kuvia uudesta sohvasta – Hakolan Lazy Leather

Share

8 kommenttia

 1. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Mitä mää sanoin! Nahkasohva on lottovoitto lapsiperheeseen. Räät lähtee wettexillä.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Neuvosi oli lottovoitto myös! 🙂

 2. Pauliina kirjoitti: Vastaa

  Eikös kuulakärkikynätahroihin tepsi hiuslakka? En ole kyllä kokeillut, mutta mikä lienee marttavinkki hiipii mieleen.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jahas jahas, kiitos tästä! Pistetään vinkki talteen, toivottavasti ei tule tarpeeseen 😉

 3. Jossu kirjoitti: Vastaa

  Toi sohva on niin hieno??! Nyt mä sit alan sitä varten säästämään. Näytin tän tekstin miehellekin ja se oli myös sitä mieltä että tommonen meille tulee! Kiitos siis kun jaoit kokemukset tästä ehkä maailman hienoimmista sohvasta!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Tuo on kyllä ihan superkiva, suosittelen lämpimästi kokemuksen perusteella!!

 4. Ninnu kirjoitti: Vastaa

  Hei saako kysyä mitä nahkaa sohvanne on? Ollaan ostamassa nahkasohvaa mutta ei saada millään päätettyä millainen ja minkä värinen nahka valitaan…

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se on naudannahkaa (tulee Italiasta kotimaiselle toimittajalle: http://www.interventus.fi) Väri taitaa olla ”konjakki”.
   Meillä on siis tämä sohva: https://hakolahuonekalu.fi/tuote/lazy-leather/

   Tsemppiä sohvapohdintoihin! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.