Hyperfulnessia metsässä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntaina teimme naapuriperheen kanssa metsäretken Lempäälään Birgitan polulle, joka on ympyränmuotoinen patikkapolku kauniissa metsä- ja järvimaisemassa.

Naapurit tiesivät satumaisen metsän läpi nuotiopaikoille kulkevan reitin, jolla oli sopivasti jännittäviä ojanylityksiä ja kaunista rantaviivaa. Muksahteluista huolimatta retkiseurueemme pienimmät kävelivät reippaasti kivikkoista ja juurien verhoamaa polkua. Itsekin sain pitää katseeni tiukasti maassa kantaessani porukan pienintä rintarepussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Metsien kauneus yllättää joka kerta. Sateen jälkeen ilma oli raikas ja hassut vihreät kasvit olivat täynnä elämää. Rakastan koivikkoja sekä kirkkaan vihreitä sammaleita ja saniaisia. Niin kaunista!

Metsäretkeilyä rauhoittavaksi ja rentouttavaksi puuhaksi kuvaavat ihmiset tosin eivät todennäköisesti patikoi kuuden rasavillin kanssa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita meinasi riittää niin kivien, veden, tulen kuin ongenkoukkujen kera.

Kaikki halusivat onkia, hakea puita, kiipeillä, tehdä tulta sekä tietysti syödä heti(!!) makkaraa, jota yritimme paistaa samalla kun varjelimme kaikkia ympäriinsä pomppivia lippapäitä tippumasta tai hukkumasta mihinkään. Propellihattujen ropellit pyörivät ja onget heiluivat. Välillä joku mätkähti rähmälleen tai mustaksi palanut makkara tippui notskiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oman tähtihetkeni koin päästessäni pätemään uskomattomalla vanhakansalaisen tulentekotaidoillani. Tietysti! (Olenhan odottanut tätä ja vihdoinkin näin tilaisuuteni tulleen!) Notskin sytytyksen jälkeen olisin halunnut polleena repostella slaavikyykyssä sytyttämäni nuotion vieressä, mutta härväävät lapseni häiritsivät lesotustani.

Nykyisin pommiksi kutsuttava Pikkuveli yritti hanakasti ryömiä järveen, nuotioon, kalliolle, järveen, nuotioon, kalliolle, järveen, nuotioon ja huusi raivoissaan rajoittaessani hänen elämäänsä. Vain hetkeksi punapää rauhoittui istumaan kalutessaan maassa kierinyttä grillattua maissia. Jokaisen haukkauksen jälkeen hän heilutti maissia kuin voitonmerkkiä ilmassa nauraen niin onnellisena, että kaatui välillä selälleen. Pommin sijaan häntä pitäisi kutsua hulluksi. Kehen lie tullut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huolimatta metsän hyperfulness-vaikutuksista, kaikki selvisivät eräilystä hyvillä mielin ja hengissä! Juhuu! Naapurin muija totesi härdellin olevan hänelle täysin perustila. Paitsi että ny ollaan vaan täällä mettässä! Jonka jälkeen yksi lapsistaan tuli paidan helmaa nostaen kertomaan Kato äiti mun maha on auki. Itselläni on vielä aika paljon opittavaa ystäväni zeniläisestä otteesta, jolla hän kaiken apina-boogien keskellä tyynenä fiilisteli koivun latvoja.

Erityisesti lapsilla oli hauskaa ja he myös kokivat metsän rentouttavan vaikutuksen, sillä kolmea retkeilijää piti kantaa palatessamme samaa reittiä takaisin päin. Paluupatikalla rintareppuun nukahtaneena pieni lyhjöttävä punapää näytti taas ihan silkkiseltä vauvalta, eikä sähläävästä pommista ollut tietoakaan. Voi pientä rakasta.

 

Menkää metsään!

 

Lue myös:

Retkellä Vartiosaaressa

Seikkailua Turussa

Äijäporukalla Ruotsissa

Helsingissä

 

Share

8 kommenttia

 1. mmiu kirjoitti: Vastaa

  Jes, toi on mun vakkariretkikohde! Perille pääsee melkein bussillakin: vitosella Vuorekseen ja kakskutosella ja viiskymppisellä Sääksjärvelle.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Se oli kyllä kiva paikka!! 🙂

 2. luontoretkeilijä kirjoitti: Vastaa

  Mä siis niin tykkään tästä retkeilytouhusta ja siitä että mennään vaan rohkeasti metsään lastenkin kanssa! Vaikka varmasti on vaarallisia tilanteita ja kaikkee. Nostan hattua!
  Ja sitten vielä uudestaan kun on marja-aika! 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, metsät ja ulkoilu on kyllä parasta! Nytkin oltiin koko juhannus vauvoineen kaikkineen mökillä ja ihanaa oli. Hyvin meni! 🙂 Veneilyt ja kaikki on helppoa, kun tottuvat pienestä pitäen.

 3. Hehkuvainen kirjoitti: Vastaa

  Aaaah!

  ”Notskin sytytyksen jälkeen olisin halunnut polleena repostella slaavikyykyssä sytyttämäni nuotion vieressä, mutta härväävät lapseni häiritsivät lesotustani.”

  Tämä virke on helmi. Repesin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   NO OLISIN HALUNNU 😀 Harvoin kun pääsee lesottamaan!!

 4. Birgitanpolku menee melkein meidän vierestä! Ai että, ku ois vähempi hyttysiä niin viittis metsiä enempi. Suunnitelmissa kyllä tehdä joku yön yli-vaellusreissu tuolla vielä tänä kesänä, ei moisia varten tarvii Lappiin asti aina lähtee 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haa, no teillä on hyvät retkiapajat!! Metsässä oli joo hyttysiä, mutta rantaan tuuli kivasti, niin ei ne siellä häirinneet..

   Hyvää vaellusta teille, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.