Hyökkäysketju

PA160345.JPG

Leppoisten lomien jälkeen Hippi on palannut duuniin ja heräämme ruusukammarin aamuhämärästä aina haikein mielin pitkätukan peiton ollessa tyhjänä myttynä vieressä. Paitsi silloin kun peitto on ohimennen heitetty kasassa jalkojeni päälle ja herään kärttyisenä jalat paalissa sadattelemaan taas! Helvetti ku oon sata kertaa sanonu tästä motittamisesta ja taaas se on paalittanu mut! Mää kylä kohta mää..mää soitan sille..

Huolimatta vauvelin yövalvotuksista, heräilee Poika armotta tikkana. Välillä aamu alkaa isän perään kyselyllä hassumassun kömpiessä kainalooni vielä jatkamaan hetkeksi unia tai hassuttelemaan. Välillä tyyppi huutelee omasta sängystään äiti! äitiä! kunnes raahaudun ovelle unihiekat silmissä katsomaan, paljonko kello ja mikä homma muumipeiton alta kuuluessa Nimittäin ööh voi rähmä! Äiti kuulikko sää? Nimittäin ööh voi rähmä! tai muu nerokas herätysspedeily-Superyllätyys! Aamu-uninen Pikkuveli jää yleensä nukkumaan, kun tömistelemme aamutuimaisen Pasasen kanssa alakertaan katsomaan Ryhmä Hauta ja Otkonautteja.

P9210344.JPG

Parina päivänä viikossa Poika käy päiväkodissa, mutta yleensä aamumme ovat hitaita ja yövalvomisista huolimatta leppoisia. Hippi jättää rakkaat aamukahvit valmiiksi, joskus polttopuut ja päivän lehdetkin odottavat eteisessä. Vauvan vielä nukkuessa pötköttelemme Pojan kanssa täkin alla napostellen bandee, gurgee ja mandee. (=banaania, kurkkua ja mandariinia.)

Minä nuokun kahvikuppi kädessä ja toinen hyppää sohvalta välillä lattialle tuulettamaan Poika täällä! Vauhti päällä! Minä täällä, vauhti päällä! Juoksentelee ympäri huonetta. Äiti leikitäänkö autoilla äiti? Äiti mihin me mennään tänään äiti? Onko veli jo herännyt, mulla on ikävä Palikkaa. Tuliko aurinko nyt Kiinasta? Mennäänkö nyt herättämään Palikka? Oho! Kato tuolla on kuu! Miksi tuolla on kuu onko nyt yö? Tänään on kaunis ilma. Onko tänään kaunis ilma? Äiti kato mää oon lammas. Noni oo sää Rane ja mää oon Leevi. Noni tässä on sulle tää kaivuri. Ootko sää jo juonu sen kahvin? Kato silmäputkella sun kahvikuppiin mää join sen tyhjäksi ja se oli pahaa, mutta ei se haittaa sillä mää oon..mää oon mää oon PAHAmieees! Än yy tee nyt! Nyt läh teeeee!

Ja niin me lähdemme. Poika, Pikkuveli ja minä. Kolmen ketjuna. Puistoon, kauppaan tai johonkin. Rullaillaan katsomaan sorsia ja hajottamaan lammen jäätä, kunnes joku mulaa veteen. Pelätään kuollutta sammakkoa, enkä minä osaa selittää kuolemaa syville silmille. Haravoidaan pihassa, kunnes alkaa sade. Keinutaan, kunnes joku ei enää jaksa antaa vauhtia. Törötetään hiekkalaatikolla ja kuunnellaan totuusmummolta, kuinka tyttärensä unohti ostoksetkin kauppaan törmättyään Hippiin, joka oli niin hyvännäkönen että! Katsellaan, kun mummo tunkee itsensä vauvakeinuun, eikä pääse siitä pois. Ai jai jai jai pyllyyn sattuu!

Joskus kutsutaan kavereita kahville. Joka päivä leikitään. Luetaan. Tehdään ruokaa vaihtelevalla menestyksellä. Joskus jää kesken ja laitetaan pinaattilätyt pannulle. Jatketaan sit myöhemmin tän perunamuussin kanssa ku tolle ny kävi noin. Joskus leivotaan musiikkia kuunnellen. Laitetaan pyykkejä. Johonkin. Pyykkikoriin. Koneeseen. Kuivuriin. Tai puhtaita kaappiin. Laitetaan jotain johonkin. Imuroidaan vähän tosta, jos ehditään. 

P9260351.JPG

Kaikki menee ihan hyvin, jos ei ole kiire mihinkään ja kukaan ei ole kipeä tai yliväsynyt. Jos jonkun paletti ei meinaa pysyä kasassa ja käy huutamaan, loput kaksi höllää ketjussa antaen malttia. On mukavaa.

Välillä koko ketju toki ajautuu tilanteeseen, jossa yksi itkee kylpyhuoneen lattialla märissä vaatteissa keskushyökkääjän ollessa shampoot päässä suihkussa, jonka letkun on juuri huomattu olevan rikki suihkuttaen vettä paineella kahteen eri (väärään)suuntaan kolmannen tullessa jäätelömyyjänä kylppärin ovelle tuomaan ’jäätelöä’ ja loukkaantuu lahkeet märkänä itkuraivareihin kun rikkinäisessä suihkussa oleva shampoomörkönen ei tee jätskiostoksia ja vaikuttaa muutenkin veemäiseltä asiakkaalta, jonka silmiä kirvelee aivan perkeleesti.

Jäätelöepisodin jälkeen ketju keriintyy porukalla kerälle itkemään kylppärin lattialle, jonka jälkeen lähtee kokemastaan vahvempana kuivilla paidoilla uuteen hyökkäykseen ny mennää alas ja leivotaan kakku! 

Matsi ykköstykkiketjussa vastaan arjen harmautta jatkuu ällistyttävällä ilmaveivillä pistein 1-12. Selätimmehän viime vuonna jopa Arki 3.0:n, joka oli huomattavasti ärhäkkäämpi vastus. 

Onnellista arkea kaikille!

 

 

Share

20 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  I feel You sis! Tsemppiä sinne!!
  Kirjoitat niin kauniisti ja samanaikaisesti hauskasti.

 2. Lottovoitto kirjoitti: Vastaa

  Näitä kuule Asikaine luet vielä myöhemmin tippa linssissä. Elämän parhaat päivät on sulla käsillä nyt!

 3. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Ihana postaus, mutta hei anteeksi aiheen vierestä:haluaisin tuosta teidän keittiöstä tietää lisää! Se on todella todella hieno. Voisiko siitä saada ihan erillisen postauksen kuvineen, jooko pliiz!

 4. -jenni- kirjoitti: Vastaa

  Hei mä olen vasta siirtynyt Asikaiseen (heh heh). Niin kysyn minkä ikäinen isompi poika on? Tykkään hirmusti kirjoitustyylistäsi 🙂

 5. Maritsa kirjoitti: Vastaa

  Ihana ylistys arjelle, taas niin kaunista ja samalla hauskaa luettavaa, tykkään! Samoin tykkään, että ehdit kirjottelemaan näin usein, olet lemppariluettavaa!!!

 6. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Komppaan edellisiä vahvasti! Aina välillä niin täydellisiä kuvauksia kuten ”enkä minä osaa selittää kuolemaa syville silmille”. Nautin niin jokaisesta tekstistäsi.

  Yks, mitä vähän ihmettelen on, että millä se Hippi on tehnyt niin syvän vaikutuksen Totuus-mummoon. On kuitenkin vähän rentun näköinen (en todellakaan tarkoita pahalla) eikä se pukeutuminenkaan ole aina ihan vimpan päälle….

 7. Mia K. kirjoitti: Vastaa

  Tuo poika ja kuva. Hän ja vatkain ♡

  Plus että tuo keittiön seinä on huisi!! 

  Kiitos. 

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos paljon ja tsempit sinne myös!! 🙂

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nyt jo luen näitä omia juttujani tippa linssissä ;´D

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hei, siiis uskomatonta! Täällä on varmasti ollut tuosta keittiöstä erillinen postaus kuvineen ja nyt en löydä sitä!! : / tosin sekin on joku välivaihepostaus ja keittiö on vähän vieläkin kesken (huuva ja listat puuttuu…), mutta voisin tehdä jonkun.

  eli tulossa 🙂

 11. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Tervetuloa vaan ja kiitos kommentistasi <3

  Isompi poika täytti tässä syksyllä kolme. Niin iso jo : /

 12. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos, ihana kuulla!

  Joo, koitan keretä kirjoittelemaan. Nyt mulla on viikonloppuna ” vakkariaika”, kun naputtelen juttuja 🙂

 13. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kiitos ihanasta kommentistasi.

  Mitäääh!? Hippikö rentun näkönen!!!?? Tää tuli nyt ihan puskista mulle, että tällänen mielipide vois jollain olla ;D Hippi on maailman komein tyyppi ja todellakin tekee vilpittömällä karismallaan vaikutuksen jopa totuusmummoon! 😉

 14. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Niin, Poika on paras! 🙂

  Kiitos!

 15. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Apua siis juu, taatusti komea ja ihan varmasti karismaattinen, en epäile pätkääkään, mutta ei hän kyllä mitenkään miltään unelmavävyltä noin äkkiseltään näytä :D.

 16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Kyllä näyttääää..!!!

  ;D

 17. MariB kirjoitti: Vastaa

  Mulla tuli ihan tippa linssiin. Kovin tuttua on tuo, myöskin kahden pojan kanssa päivät ollaan kotona kolmistaan ja niin samanlaista menoa :*

 18. hannavee- kirjoitti: Vastaa

  ”enkä minä osaa selittää kuolemaa syville silmille” on ehkä muutenkin mahtavan kuvauksen paras kohta. Itku tuli siitä jo toista kertaa.

 19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Nämä on kyllä niitä ihania päiviä 😀 <3

 20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  En osaa, pitää opetella <3

  😉

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.